Assalamualaikum.......
Salam 1 Malaysia.........
Salam...sejahtera.......semua.......!!!


Kumpulan penunjuk perasaan di Kaherah bertindak 
menurunkan bendera  Amerika semasa protes di kedutaan negara iru.


          Kita sebagai seorang Islam dan menegakkan syair Islam wajib  mengutuk sekeras-kerasnya filem yang menghina Islam serta Nabi kita Rasulullah. Penghinaan ini adalah satu lagi tindakan kebiadaban bangsa Yahudi terhadap Islam.

Christopher Steven juga dilaporkan terkorban dalam insiden serangan roket di pejabat konsul di Benghazi.
                                      

         Tindakan seorang lelaki warga Ameroka Syarikat (AS) berbangsa Yahudi  menghasilkan sebuah filem yang menghina Nabi Muhammmad SAW telah mencetuskan kemarahan orang Islam di Libya dan Mesir serta di negara Islam yang lain.


    Sekumpulan penunjuk perasaan yang berani serta berang bertindak mengempur kedutaan AS di Kaherah dan Benghazi pada hari sama sambutan ulangtahun ke 11 serangan 119 di WTC di Amerika Syarikat.


Ratusan penunjuk perasaan membakar bendera AS tanda protes di Tunisia.
              
           
         Dalam kejadian berkenaan, Christopher Steven bersama tiga kakitangan  di kedutaan  dilaporkan turut terkorban manakala dual lagi tercedera. Ini kerana ada sekumpulan lelaki bersenjata menyerbu masuk dan serta membakar premis tersebut.


          Sebelum kejadian itu, ratusan penunjuk perasaan ultrakonservatif menuju ke kedutaan AS di Kaherah dan berhimpun sambil melaunkan slogan mengutuk tindakan pihak tidak bertanggungjawab terhadap  filem kontroversi tersebut yang mencetuskan fenomena keganasan.


Pejabat kedutaan AS di Bengghazi di bakar sebagai tanda protes.
                                                      

         Filem tersebut yang berjudul " Innocence Of Muslim " mengambil masa 14 minit itu yang dihasilkan oleh pengarah anti Islam Sam Bacile, 52, itu telah menerima banyak kencaman banyak pihak terutamanya orang Islam di seluruh dunia setelah ia dimuat naik ke dalam laman youtube.


       Apa yang dilaporkan oleh Wall Street Journal, Bacile telah menerima bantuan berjumlah AS$5 juta (RM15) daripada 100 bangsa Yahudi untuk membuat filem yang sengaja mencetuskan kemarahan serta memburuk-burukkan  sifat Nabi Muhammad SAW. Ada agenda tersendiri yang ingin dan sengaja dicetuskann oleh bangsa Yahudi sempena dengan ulangtahun ke 11 dalam peristiwa berdarah dalam 11 september (119). 


      Semoga ia menjadi pengajaran dan diambil ikhtibar terhadap mereka yang mencetuskan fenomena tersebut. Bagi pihak Yahudi di mana-mana negara di dunia sekali pun , janganlah mencetuskan kemarahan sehingga menghina sedemian rupa. Orang Islam ada had dan batasnya juga agamanya sendiri. Hentilah perbuatan ini, demi keamanan dan kesejahteraan di seluruh dunia. 


      Kita sebagai rakyat Malaysia dan Seantero Nusabangsa Melayu mengutuk sekeras-kerasnya filem tersebut, semoga kerajaan Malaysia menyekat penyebaran dan muat turun filem tersebut di youtube sebagai tanda keperihatian kita terhadap penghinaan yang keji ini.Sekian, terima kasih,
Jumpa lagi di lain entri....

Wassalam.............!!