sensasi2020

Cadangan Penambahbaikan Blog Pondok Kecil | sensasi2020 Cadangan Penambahbaikan Blog Pondok Kecil - sensasi2020

Cadangan Penambahbaikan Blog Pondok Kecil

Assalamualaikum.....
Salam 1 Malaysia........
Salam sejahtera......semua.....!!!


 Cadangan Penambahbaikan Blog Pondok Kecil 
Artikel ini dikarang pada 17 Disember 2012, jam 2.40 am, hari Isnin 


          Wahai saudara Hafizul (pondokkecil.com), kenapalah orang sibuk nak buat contest, giveaway dan contest dalam contest kamu pun sibuk sama? Diri ini mulalah serba salah nak join ke tidak? Bila difikirkan kembali, saudara Hafizul sering kali melawat blog saya di http://www.sensasi2020.com untuk meninggal jejak di ruangan komen. Apa salahnya jika sertai. Terima kasih saudara Hafizul (pondokkecil.com).


     Demi sebuah persahabatan, saya dengan rela sepenuh hati ingin mengambil bahagian dalam giveaway yang pertama kali. Tahniah buat saudara kerana membuat giveaway ni dalam kesibukan dan kemeriahan di luar sana dengan contest iphone 5 Gadget Impian (Denaihati), 2012 Tahunku Yang Kacak (Syaifudin Alias), 3 Blog Pilihan Terbaik (Amirez), Anugerah Pertandingan Blog Paling popular 2 (Coretan Anuar) dan segala macam lagi. Nasib baiklah yg dibuat oleh eizil.com dah tamat (tunggu keputusan rasmi). 


       Berbalik kepada tajuk di atas, rasanya apa ye yang perlu ditokok-tambah untuk penambahbaikan blog si " pondokkecil.com " ni. Bab nak tambah ni yang kurang sikit nak komen

  • Header- Sangat menarik, sedap mata memandang (tak perlu diubah).

  • Tajuk entri- Dah elok dengan saiz fontnya, cuma perlu menukar ke warna lain, biru terang ke? Jangan asyik hitam/kelabu dan putih saja.

  • Logo Pondok Kecil (PK)- Perlu diubah menjadi lebih besar sedikit dan biar nampak kreatif. 

  • Perenggang Artikel- Perlu pastikan disenggang/dijarakkan untuk lebih tersusun. Lebih lagi berkaitan dengan nombor. 

  • Subscribe- Perlu diletakkan di bawah sedikit, jika ia di atas, ramai yang tidak nampak, ia membuat pelawat tidak akan mengikuti/langgan/lawati entri/blog saudara.

  • Cerita Menarik @ Apesal- Kena letak di bawah lain-lain cerita. Ini dinamakan terbalik. P/S Cerita menarik tu perlu letakkan senarai entri kita, bukannya yang orang lain punya (apesal.com). Sementara lain-lain cerita barulah untuk iklan ke atau entri sahabat (sebagai sokongan kita terhadap mereka)?
  • Perenggang Akhir/Penamat- Jangan dilupa bahawa semasa di awal coretan kita ada pembuka bicara seperti Assalamualaikum dan Salam sejahtera, tapi di akhir tiada Wassalam.... (ini menunjukkan kita belum siap lagi dah pergi).
      
     Hanya ini saja yang dapat saya komen dan cadangkan untuk penambahbaikan blog Pondok Kecil. Semoga sedikit sebanyak dapat memberi gambaran sedikit sebanyak tentang cadangan saya. Segalanya terpulang pada tuan punya blog, apa yang perlu ditukar atau terus kekal begitu?


Kepada rakan-rakan lain, jika ingin 
turut serta bolehlah tekan banner di atas tu ye!


Jangan dilupa slogan serta penaja di bawah.

     “Giveaway untuk semua by pondok kecil dibawakan khas oleh blog popular penaja bersama Jurugambar Perkahwinan, Cik Tom, iPhone 5 gadget impian dan dirialisasikan dalam tahun 2012 tahunku yang kacak.”


Tarikh Akhir Penyertaan :-

31 Disember 2012 at 11.59 p.m.


Cara Pemenang Ditentukan :-

1. Artikel yang aku rasa paling terbaik di antara yang terbaik akan menjadi pemenang.


Hadiah :-

Pemenang Pertama : RM 90

Pemenang Kedua : RM 70

Pemenang Ketiga : RM 50

Pemenang Keempat : RM 20


Sekian, terima kasih.

Bersua kembali di lain masa...bye..bye...!!!

Wassalam..........
0 Komentar untuk "Cadangan Penambahbaikan Blog Pondok Kecil"

Jom blogwalking dan komen anda di sini. Kerjasama anda saya ucapkan jutaan terima kasih.

Saya balas kunjungan anda nanti.

Sekian......

Back To Top