Header Ads

Rahsia Kejayaan Usahawan Kecil

Assalamaualaikum.....
Salam 1 Malaysia.........
Salam sejahtera......semua....!!!!

Contest SEO,keyword,usahawan kecil,usahawan kecil berjaya,rahsia kejayaan,tip-tip usahawan,keyword usahawan kecil.
sensasi2020-Rahsia Kejayaan Usahawan Kecil
               Kejayaan sebagai usahawan kecil sangat diidamkan oleh semua penguasa kecil-kecilan. Kepuasan terhadap kejayaan yang dikecapi, tidak dapat dibayangkan. Hanya yang mengecapinya saja dapat merasainya. Apakah rahsia dan tip-tip usahawan yang mereka ada hinggakan kejayaan itu boleh dicapai?

SEO, Contest, Keyword, Usahawan Kecil, Tip-Tip Usahawan, Peraduan, Rahsia.
SEO Contest Usahawan Kecil Dan Tip-Tip Usahawan

                        Sebelum anda dihidangkan "Rahsia Kejayaan Usahawan Kecil", lihat dahulu apa kata penganjur contest ini dan syarat-syarat yang ditetapkan :

“Peraduan Keyword Contest Usahawan Kecil #1 2013 akan berlangsung dari 1hb Feb 2013 sehingga pukul 11:59pm 31hb March 2013 yakni selama 59 hari. Peraduan Keyword Contest ini boleh disertai oleh mana-mana pihak selagi mana ia mengikuti syarat-syarat yang di bawah, yakni:
 1. Syarat paling utama adalah peserta harus menjadi subscriber RSS blog ini. Cara untuk subscribe adalah dengan memasukkan nama dan email anda di form subscribe di sebelah kanan sidebar ini. Kemudian jangan lupa sahkan subscription anda.
 2. Syarat yang kedua adalah peserta harus menjadi subscriber “blogger” untuk Usahawan Kecil. Anda boleh submit nama dan details subscribtion anda di sini.
 3. Syarat yang ketiga, anda haruslah buat post pertama tentang   ”Peraduan Keyword Contest Usahawan Kecil #1 2013“. Harus linkback ke post ini.
 4. Syarat yang keempat, dalam masa 2 bulan ini (dari 1hb Feb 2013 sehingga pukul 11:59pm 31hb March 2013) anda harus targetkan keyword “Usahawan Kecil” dan juga “tip-tip usahawan” supaya berada di position teratas sekali di seach engine ranking position (SERP) Google. Kami akan menilai keputusan pemenang melalui engine carian Google.com.my dengan menggunakan keyword utama yakni Uashawan Kecil. Jika tiada barulah ia akan ke keyword tip-tip usahawan.
 5. Anda boleh mengubah entri, boleh menggunakan gaya bebas dan apa sahaja teknik asalkan post anda berada di SERP teratas di akhir tarikh pertandingan.
Itu sahajalah syarat-syarat yang bakal dikenakan kepada peserta ”Peraduan Keyword Contest Usahawan Kecil #1 2013. Jika tidak mahu ketinggalan, anda boleh bermula persiapan anda sekarang.


Rahsia-Rahsia Dan Tip-Tip Usahawan  
 • Mencipta peluang pekerjaan - Tanpa pekerjaan, bagaimana nak capai kejayaan sebagai usahawan kecil.
 • Komitmen 100% - Yakni memberi sepenuh perhatian terhadap pekerjaan.
 • Bermula dari bawah - Sesuatu pekerjaan yang dijalankan pastinya bermula langkah tangga pertama. 
 • Selesai masalah - Bukannya mencari pelbagai alasan untuk lari pada permasalahan. Jadikan kegagalan sebagai batu lonjatan untuk teruskan lagi usaha kita.
 • Terapkan permuafakat - Saling berkongsi idea, perancangan, pengalaman, kejayaan bersama usahawan dan pelanggan. 
 • Jaga tingkah laku - Tunjukkan tauladan yang baik sesama usahawan dan pelanggan.
 • Tidak berputus asa - Tidak kenal erti berputus asa kerana setiap pekerjaan akan ada masalahnya.
 • Rajin berusaha - Tidak kenal erti penat lelah, sentiasa rajin menjalankan aktiviti pekerjaan.
 • Tiru kejayaan orang lain - Ambilkan mereka sebagai model untuk ditiru. Jadikan kejayaan mereka sebagai inspirasi untuk kita teruskan perjuangan.
 • Lihat ke hadapan - Jangan toleh ke belakang lagi teruskan apa yang menjadi target kita selama ini. Tak salah kita berangan seperti Mat jenin asalkan ada kesungguhan dan tekad dalam diri kita.
 • Aturkan strategi - Strategi biar betul supaya ia tidak tergelincir daripada landasan asal dan memberi sepenuh perhatian.
 • Motivasi - Sentiasa bermotivasi diri dalam apa jua keadaan. Lihat dan dengar pakar-pakar motivasi yang sentiasa memberi tip-tip dan cara-cara yang berkesan.
 • Yakin - Yakin terhadap kebolehan diri sendiri, kreatif, bijak, cekap dan cepat bertindak.
 • Sedia menerima teguran - Sentiasa menerima teguran dan cuba perbaiki apa yang ditegur oleh pelanggan.
 • Peluang - Ambil peluang terhadap apa saja bantuan, dana daripada agensi kerajaan untuk meningkatkan lagi perusahaan kita.
 • Bijak membuat keputusan - Sentiasa bijak membuat sesuatu keputusan. Dengan keputusan yang segera, ini akan memberi keyakinan pada diri untuk lebih berusaha.  
 • Produk lebih inovatif - Pengeluaran produk dan barangan biarlah lebih berkualiti, terjamin, halal, bersih, bernilai  tinggi dan konsisten.
 • Belajar - Sentiasa belajar walaupun dah jadi usahawan kerana mencapai kejayaan kita perlu tempuhi pembelajaran daripada orang yang lebih dahulu daripada kita serta yang lebih pakar.
 • Jujur dan amanah - Berlaku jujur dan amanah terhadap sesiapa saja, jangan menipu sesama usahawan dan pelanggan.
 • Tidak tamak - Jadi seorang yang pemurah, sentiasa senyum, ceria, bersemangat waja dan penuh karisma.
 • Berdoa dan bersyukur - Banyakkan berdoa dan mengucapkan kesyukuran terhadap Allah Taala supaya segala rezeki yang diberikan mendapat pahala dan keberkatan.                       
                    Hanya ini saja rahsia yang saya dapat simpulkan demi memastikan kejayaan ini boleh dicapai. Tanpa adanya rahsia-rahsia di atas, belum pasti menjaminkan kejayaan. Berusahalah bersungguh-sungguh demi sebuah kejayaan. Kejayaan kita sebagai usahawan kecil.


Jangan lepaskan peluang ini ada 
hadiah menarik menanti para peserta :


Hadiah bagi Peraduan Keyword Contest Usahawan Kecil #1 2013 adalah seperti berikut: 
Hadiah Tempat Pertama – Cash RM300
Hadiah Tempat Kedua – Cash RM150
Hadiah Tempat Ketiga – Cash RM100
3 hadiah saguhati – Misteri.


                   Akhir kata semoga berjaya semua buat peserta yang menyertainya.

Entri berkaitan :

Tiada ulasan

Jom blogwalking dan komen anda di sini. Kerjasama anda saya ucapkan jutaan terima kasih.

Saya balas kunjungan anda nanti.

Sekian......

Dikuasakan oleh Blogger.