sensasi2020

Melayu Boleh | sensasi2020 Melayu Boleh - sensasi2020

Melayu Boleh

Assalamualaikum....
Salam sejahtera...semua!!!


 "Melayu Boleh" melayu boleh,sex melayu boleh,video lucah melayu boleh,contest SEO, SEO contest, berita, cerita, bangsa melayu, bahasa melayu,
Contest SEO "Melayu Boleh"


Keyword "Melayu Boleh"

            
             Sudah lama tak menyertai contest SEO, mungkin sudah ramai yang tidak menganjurkannya. Dikesempatan terluang ini saya menyahut cabaran daripada blogger Saifuddin Alias empunya blog Beritakaki online. Keyword yang digunakan amat hebat iaitu "Melayu Boleh".

       Jika dilihat pada perkataan itu sendiri "Melayu Boleh", kita boleh mentafsir erti sebenar perkataan itu. Melayu bermaksud orang Melayu atau bangsa melayu dan boleh pula bermaksud "Apa yang diingini pasti tercapai".melayu boleh, video sex melayu boleh,video lucah melayu boleh,siapa itu melayu, bangsa melayu, anak muda-mudi melayu, bahasa melayu, cerita melayu boleh
Melayu Boleh

Di Mana Melayu Boleh Untuk Dibawa? "Fikirkan..... Boleh!!!"

 

    
Fikirkan Boleh...pasti "Melayu Boleh" lakukan....    

               Persoalan ini menjadi lebih hangat diperkatakan sekarang, masalah soial seperti ragut, pecah rumah, mat rempit, GRO, rumah urut dan sebagainya. Banyak disiarkan di dada akhbar, berita online, laman web, blog-blog, semuanya berkisar tentang masalah sosial dan siapa yang menjadi golongan yang disebutkan ini. Pastinya tidak terlepas dengan orang-orang Melayu yang beragama Islam. Ke arah mana nak dibawa "Melayu Boleh" jika perkara-perkara yang negatif seperti ini sering terjadi dalam masyarakat kita? 

      Begitulah hakikat yang terpaksa kita lihat, baca dan dengar dikebanyakkan laman webFacebookTwitterforum perdana ehwal Islamceramah agama, radio, televisyen dan sebagainya. Statistik menunjukkan begitulah hakikat yang sebenarnya. Kenapa ini semua terjadi? Di mana nilai-nilai "Melayu Sejati, Islam Di Hati" yang beragama Islam, sudah dianuti semenjak dahulu kala lagi. 

             Adakah ia masih boleh diatasi atau berterusan begini? Kalau kita nak atasi permasalah ini, pihak mana yang perlu dirujuk? Adakah pihak kerajaan, persatuan-persatuan agama, majlis agama Islam, NGO-NGO atau masyarakat keseluruhannya? 

           Tapi jangan kita lihat pada kegagalannya sahaja. Ada juga kejayaan yang diraih oleh bangsa Melayu. Kejayaan bangsa Melayu yang sudah terbukti dengan kejayaan mereka. Jadikan "Wawasan 2020" negara sebagai asas perjuangan dan sebagai langkah menuju kejayaan di masa akan datang. Ayuh teruskan perjuangan kita agar terus maju dan berjaya di pentas dunia.Siapakah Yang Patut Diiktiraf? Apakah kejayaan mereka?


                   

          1)  Lihat sahaja pada keusahawanan mereka hingga mencapai kejayaan yang cemerlang dalam bidang perniagaan.  Tokoh korporat yang diiktiraf oleh dunia. Tokoh yang dimaksudkan itu adalah "Orang Melayu Yang Paling Kaya Di Malaysia" iaitu Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary, Tan Sri Azman Hashim dan Datuk Mokhzani Mahathir.


                

        2)  Begitu juga terhadap kejayaan dalam bidang sukan seperti Mohd Azizul Hasni Awang dalam bidang sukan berbasikal yang menerpa nama di arena antarabangsa. Sukan badminton suatu masa dulu seperti Datuk Misbun SidekRashid Sidek,   pasangan adik beradik Razif dan Jalani. Kejayaan yang mereka cipta di arena badminton negara amat luar biasa. peneroka Felda, berjaya, menakluki Gunung Everest, gunung tertinggi di dunia, mendaki, berjaya, kebanggan negara, menaikkan nama Maalaysia.
Melayu Boleh - 7  Peneroka FELDA Berjaya Menakluki Gunung  Everest
       
       3)  Baru-baru ini 7 anak peneroka FELDA berjaya menakluki gunung yangn tertinggi di dunia iaitu "Gunung Everest" pada 21 dan 23 Mei 2013 yang lepas. Kumpulan ini diketuai oleh Siti Hanisah Sharuddin, 23 tahun seorang wanita muda yang cekal, menjadi peserta wanita muda negara pertama dapat menakluki gunung tertinggi di dunia itu. Tidak dilupakan juga pada rakan-rakannya yang lain. 


     4) Tidak lama dulu heboh diperkatakan tentang kehebatan seorang angkasawan pertama Malaysia menjejaki ke angkasa lepas pada 10 Oktober 2007 dengan dengan menaiki Soyuz TMA-11. Tokoh yang saya maksudkan adalah Datuk Dr Sheikh Muszaphar Shukur.   
    

       5) Bukan itu saja, pelayar negara yang mengelilingi dunia secara solo iaitu Datuk Azhar Mansor, 41 tahun, bertolak pada 2 Februari 1999 dengan kapal layarnya bernama Jalur Gemilang. Beliau kembali ke tanah air pada 11 Ogos 1999.      
       

       6) Perenang maraton negara, Dato Abdul Malik Mydin mencipta sejarah tersendiri dengan berjaya berenang merentangi Selat Inggeris, Dovor, England sejauh 32.8 KM dengan mengambil masa 17 jam 30 minit.
     

      7) Sharifah Mazlina Syed Abdul Kadir, wanita Asia pertama berjaya menjelajah Antartika, Kutub Selatan dengan ekspedisi sejauh 1,100KM dengan menggunakan ski sailing selama 22 hari, bermula 9 Disember 2004 dan berjaya sampai di  Hercules Inlet pada 29 Disember 2004.  

       
Filem Animasi "Upin dan Ipin

       8) Jangan dilupa terhadap filem animasi "Upin dan Ipin" yang menjadi kegilaan kanak-kanak zaman ini. Watak dan telatah mereka mencuit hati kana-kanak. Pasangan kembar adik-beradik menjadi kegilaan ramai, bukan saja kanak-kanak, malahan semua golongan.les' copaque, last-kopek, syarikat pengendali filen upin dan ipin.
Les' Copaque

      Namun hakikatnya tidak ramai yang tahu siapakah di sebalik kemasyhuran mereka iaitu "LES' COPAQUE"? Diambil nama asal Melayu "Last-kopek", sementara itu Pengarah Urusan yang dimaksudkan ialah Haji Burharuddin Md Radzi dan isteri beliau Pengarah Kandungan Kreatif Hajah Ainon Ariff.


        Mereka semuanya adalah berbangsa Melayu. Ini menunjukkan "Malaysia Boleh, Sentiasa Boleh" akan terus terpahat di buku lipatan sejarah negara. Kejayaan mereka semua adalah berkat usaha tidak kenal erti penat lelah, tidak berputus asa, bertawakal dan berdoa terhadap Allah Taala. Hanya Allah Taala tempat kita berdoa dan memohon sesuatu sehingga berjaya. 

   
Jom mari kita pakat-pakat sertai 
contest SEO ini, ada hadiah menarik menanti. 

     

Syarat-Syarat PENYERTAAN :

  • Warganegara Malaysia.
  • Blogger Blogspot/Wordpress/Joomla dan semua jenis medium Penulisan.
  • Tulis Satu ENTRI dengan Keyword "Melayu Boleh".
  • Entri hendaklah tiada unsur-unsur perkauman, politik, lucah dan perkara seumpama.
  • Entri tidak terlalu panjang dan tidak terlalu pendek.
  • Hendaklah ditulis dalam BAHASA MELAYU/INGGERIS (ikut kesesuaian)
  • Buat dengan kreatif dan bercirikan SEO. 
  • Jangan meniru entri orang lain. 
  • Tarikh SUBMIT ENTRI :
                Tarikh untuk menghantar ENTRI anda ialah pada 12 Jun - 12 Julai  (1 Bulan). Contest ini akan berlangsung selama 2 bulan iaitu sehingga 12 August. Peserta yang hantar lebih dari tarikh ditetapkan (13 Julai - 12:01am) akan dibatalkan. Hadiah terkumpul sebanyak RM750.00 menanti pemenang tempat ke-1 hingga ke-3 dan hadiah lain untuk ke-4 hingga ke-10.


                Sebagai blogger kita digalakkan untuk sama-sama menyertai untuk memeriahkan lagi contest SEO yang dipertandingkan ini. Ada hadiah menarik menanti semua peserta contest. Bertindak dari sekarang sebelum terlambat. Fikirkan boleh...pasti kita boleh melakukannya.

          Saya sebagai bangsa Melayu, menyeru agar keyword "Melayu Boleh" seharusnya dan sebaik-baiknya memaparkan kisah-kisah kejayaan, kecemerlangan, kegemilangan, terbilangannya orang Melayu dan bangsa kita sendiri agar dikagumi di mata dunia.

Contest SEO Melayu Boleh 2013 dianjurkan oleh Beritakaki Online dan juga ditaja oleh Eca, JomStadi, Akma Omar, AkuPenghibur, CikLaili, AsyrofStudio, Boni Kacak, MenulisMenconteng, Fuh [dot] My, Media Siber, Gempak [dot] org, GilerKentang, NurMujahidah,& Pelik [dot] My, BlogFyna, Pondok Kecil


Entri Berkaitan :0 Komentar untuk "Melayu Boleh"

Jom blogwalking dan komen anda di sini. Kerjasama anda saya ucapkan jutaan terima kasih.

Saya balas kunjungan anda nanti.

Sekian......

Back To Top