sensasi2020

Cara Tingkatkan Trafik Dan Pengunjung Blog Anda | sensasi2020 Cara Tingkatkan Trafik Dan Pengunjung Blog Anda - sensasi2020

Cara Tingkatkan Trafik Dan Pengunjung Blog Anda

Assalamualaikum.....
Salam sejahtera..........


CARA TINGKATKAN TRAFIK DAN PENGUNJUNG BLOG ANDA
trafik blog,traffic blog,pengunjung,visitor.

          
            Bagaimana nak tingkatkan trafik (traffic) dan jumlah pengunjung blog (visitors)? Saya ada caranya supaya trafik blog dan jumlah pengunjung blog anda akan naik dan sentiasa naik. Perkara yang pertama sudah pastinya kata kunci (keyword). Keyword yang popular, yakni keyword yang sering dicari oleh pengguna internet di search engine carian seperti google, internet explorer atau yahoo.Saya hanya tumpukan pada keyword sahaja, cara lain tu saya akan berikan pada entri saya seterusnya di halaman TIP SEO.


traffic,tarfik,pengunjung,ramai,visitors,jumlah pengunjung


Kata Kunci (Keyword)


keyword,katakunci,pilih title yang sesuai, tepat,jana trafik yang mencanak.


Ada 2 jenis keyword yang perlu anda ketahui supaya lebih difahami.

  • Keyword Kekal (tetap)

- Keyword ini merupakan katakunci yang popular bersifat kekal dan popular sepanjang masa. Tempoh waktunya tiada had, sentiasa dicari oleh kebanyakkan pengunjung atau pelayar internet. Keyword yang saya maksudkan adalah seperti "Cara bina blog", Download MP3, tutorial, "Cara nak tingkatkan trafik blog" dan sebagainya.

  • Keyword Bermusim (sementara)

- Keyword ini merupaka katakunci yang popular juga tapi bersifat sementara. Tempoh waktunya terhad pada masa tertentu sahaja. Ia banyak dicari oleh ramai pengunjung tetapi hanya bermusim seperti "Pilihanraya Umum Ke-13", "tempat-tempat melihat anak bulan Ramadan atau Syawal", "Jadual Waktu peperiksaan" seperti UPSR,PMR,SPM, STPM dan sebagainya.

               
             Sekarang ini, pasti sedikit sebanyak sudah faham. Untuk mendapat keyword mencanak lagi popular boleh klik link di bawah:


           Anda boleh pilih di mana-mana bahagian, tajuk keyword yang diingini, masa perlu diubah seperti tahun bila, negara mana dan kategori mana dan semuanya akan dipaparkan mebgikut kehendak anda. Nah bertindak daripada sekarang! Jika anda mahu melihat trafiknya terus naik dan naik. Targetkan berapa visitors sehari yang anda mahukan dan pageview yang menjadi sasaran anda, tapi jangan tetapkan dalam diri anda sesuatu yang mustahil. tapi bertepatan dengan keadaan blog anda juga. 

        Satu lagi promosikan penjenamaan blog anda dengan meninggalkan jejak di blog orang lain yang berstatus PR1,PR2 dan ke atas dengan cara yang paling mudah iaitu "blogwalking" dan tinggalkan jejak dengan memberi komen di entri/blog mereka.

        Hanya ini saja yang saya dapat berikan katakuncinya, untuk entri seterusnya ada lagi cara lain yang mungkin anda tidak tahu lagi tip-tip dan rahsianya.


Entri berkaitan : Tag : SEO, TIP SEO
0 Komentar untuk "Cara Tingkatkan Trafik Dan Pengunjung Blog Anda"

Jom blogwalking dan komen anda di sini. Kerjasama anda saya ucapkan jutaan terima kasih.

Saya balas kunjungan anda nanti.

Sekian......

Back To Top