Assalamualaikum...
Salam sejahtera........

selamat hari Malaysia, Salam Hari Malaysia, 1 Malaysia
Credit: Selamat Hari Malaysia

               Selamat Hari Malaysia untuk semua rakyat Malaysia. Hari yang penuh bersejarah dengan pembentukan Malysia pada tahun 1963 yang lalu. Banyak kenangan ketika pembentukan Malaysia di ketika itu. Kita harus memperingatinya sepanjang masa.

                      Sempena dengan ini hari yang penuh bermakna ini, saya menyeru agar semua rakyat Malaysia agar sentiasa memperingati dan jadikan hari ini sebagai satu hari yang perlu diingati. Hanya oarang terdahulu yang tahu bagaimana Malaysia terbentuk, apa yang ada hari ini seperti adanya Semenanjung Malaysia, Sabah dan Sarawak?


Selamat Hari Malaysia, Salam Hari Malaysia, 1 Malaysi, saya sanyang Malaysia
Selamat Hari Malaysia-16 September 2013

                      Sebagai rakyat Malaysia, pastinya kita merasa bangga, Malaysia dalam keadaan aman damai, tiada pertumbahan darah, tiada pemberontakan, tiada perperangan tidak seperti di negara lain. Lihat saja apa yang berlaku di sebelah negara Arab seperti, Syria, Iraq, Mesir, Lubnan, Afganistan dan sebagainya.

                   Kita juga harus mempertahankan kedaulatan negara daripada terus dijajah oleh anasir luar. Lihat saja apa yang berlaku di Semporna, Sabah baru-baru ini. Walaupun ianya berlaku hanya sekejap, tapi banyak juga angota keselamatan kita yang terkorban. Ini menjadi pengajaran kepada semua, bahawasannya keamanan amat banyak maknanya. Apa pula sumbangan kita untuk Malaysia?

                  Sebagai tanda kasih dan sayang, saya akan mempertahankan apa saja demi Agama, Bangsa dan Negara. Saya Sayang Malaysia. Selamat Hari Malaysia.