10 Blogger Terbaik Malaysia

          

        Semakin ramai yang sudah mula menyertai contest SEO 10 Blogger Terbaik Malaysia yang dianjurkan oleh ohcikgu.com. Ketika diawal penerbitan, hanya beberapa individu saja yang menyertainya. Kenapa ya kebanyakan blogger yang dah ada nama selalunya mereka mengambil bahagian di akhir-akhir tarikh nak ditamatkan? Diantara peserta yang menyertai contest ini ialah :

1. http://sepukul.com/blog/10-blogger-terbaik-malaysia/
2http://pondokkecil.com/blog/10-blogger-terbaik-malaysia/
3. http://www.fuh.my/2013/01/10-BLOGGER-TERBAIK-MALAYSIA-SEO.html
4. http://careeron9.blogspot.com/2013/01/10-blogger-terbaik-malaysia.html
5. http://www.sensasi2020.com/2013/01/10-blogger-terbaik-malaysia.html
6. http://onlajer.blogspot.com/2013/01/10-blogger-terbaik-malaysia.html
7. http://www.tehramuan.com/siapa-10-blogger-terbaik-malaysia.html
8. http://www.almuhandisu.com/10-blogger-terbaik-malaysia-pilihan-saya/
9. http://merepekgila.blogspot.com/2013/01/contest-seo-10-blogger-terbaik-malaysia.html
10. http://daddydee.net/2013/01/10-blogger-terbaik-malaysia/
11. http://www.spudinpunya.com/2013/01/10-blogger-terbaik-malaysia_12.html
12. http://inspiredmagz.com/10-blogger-terbaik-malaysia-list-of-top-10-bloggers-in-malaysia/
13. http://www.theeteddy.com/2013/01/10-blogger-terbaik-malaysia.html
14. http://blog.amirez.com/10-blogger-terbaik-malaysia/
15. http://www.coretananuar.com/2013/01/10-blogger-terbaik-malaysia.html
16. http://www.cikgusyahir.com/2013/01/10-blogger-terbaik-malaysia.html
17. http://www.aynoranur.com/2013/01/10-blogger-terbaik-malaysia.html
18. http://budakfelda.com/10-blogger-terbaik-malaysia.html
19. http://www.hafizmohd.com/bicara-santai/gambar-10-blogger-terbaik-malaysia-  sbb2013/
20. http://sharafie.net/10-blogger-terbaik-malaysia/
21. http://kozumiro.blogspot.com/2013/01/10-blogger-terbaik-malaysia-top-blogger.html
22. http://www.broblogger.net/2013/01/10-blogger-terbaik-malaysia.html
23. http://beckhrooy.com/10-blogger-terbaik-malaysia/
24. http://cutimalaysia.my/10-blogger-terbaik-malaysia
25. http://www.akmaomar.com/10-blogger-terbaik-malaysia/
26. http://www.bloggerwanita.com/10-blogger-terbaik-malaysia/
27.http://www.blog.asiacube.com/10-blogger-terbaik-malaysia-top-10-malaysian-blogger-seo-contest-2013.html


10 Blogger Terbaik Malaysia
          Ini menunjukkan contest 10 Blogger Terbaik Malaysia mendapat tempat di hati mana-mana blogger di Malaysia. Satu percapaian yang menakjubkan buat ohcikgu.com. Penaja juga boleh dikatakan ramai juga yang turut menaja contest mesra SEO ini. Diantaranya ialah :

Penaja Contest SEO 10 Blogger Terbaik Malaysia


-AmiRini
-Blog Hati Putera
-booBlogs
-Cheeze Maz
-Cik Laili
-CikTOM
-ContengConteng
-EffortLab
-Fivio
-Halim RDF
-Hamdan's Blog
-kain cotton murah
-Kakimedia.MY
-LadfeAmir
-Miecyber's Blog
-Minda Emas Network
-My Adam
-Myadyna
-Nadot.my
-Ranggi Lifestyle


10 Blogger Terbaik Malaysia                   Jika anda mahu menyertai, masih ada waktu lagi sebelum tarikhnya berakhir 1 hb March 2013. Tidak salah kita mencubanya, tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia tiada siapa yang tahu. Mungkin juga rezeki anda kali ini?


10 Blogger Terbaik Malaysia

              

                Sebagai memenuhi syarat yang telah ditetapkan saya menyenaraikan 10 Blogger Terbaik Malaysia pilihan hati saya sebagai tanda persetujuan saya menyertai contest SEO 10 Blogger Terbaik Malaysia


10 Blogger Terbaik Malaysia


1-denaihati.com

            Satu nama yang tak perlu dipertikaikan lagi. Ia dah gah di serata dunia. Seorang yang suka memberi, menaja, menyumbang segala harta, jiwa dan raga demi membantu mereka yang memerlukan. Beliau juga menerbikan sebuah artikel 10 Blogger Terbaik Malaysia sebagai review sahaja. Kebanyakan rakan-rakan peserta memilih blog ini sebagai salah satu 10 Blogger Terbaik Malaysia.


2-amanz.my

          Sebuah blog yang memaparkan artikel tentang teknologi maklumat edisi Bahasa Malaysia sepenuhnya.   Artikel berkenaan IT terkini yang beliau terbitkan untuk tatapan umum sentiasa mendapat tempat di hati pelawat. Blog ini juga menjadi pilihan rakan-rakan peserta contest 10 Blogger Terbaik Malaysia.


3-ariffshah.com

          Tidak perlu diperkenalkan lagi nama ini. Artikel beliau sentiasamesra SEO. Ramai yang mula berjinak dengan blogger ini. Setiap penyertaan beliau di mana-mana award sentiasa mendapat anugerah yang dimenanginya. Beliau ini boleh dibuat sifu buat rakan-rakan blogger yang baru. Blog ini juga menjadi pilihan kebanyakkan blogger yang menyertai contest ini 10 Blogger Terbaik Malaysia.


4-earncent.com

          Sentiasa terbitkan banyak artikel/entri tentang isu semasa, sambil diselitkan perihal cendol. Apa saja yang diceritakan menjadi bahan bualan di alam maya. Artikelnya bersahaja tetapi penuh dengan panduan, pengajaran dan kesimpulan yang baik untuk diikuti sambil diselit kritikan yang membina. Beliau juga ada buat review tentang 10 Blogger Terbaik Malaysia.


5-tehramuan.com

          Suka dengan artikel beliau yang diselitkan pantun. Pantun yang memberi banyak makna yang tersirat. Bila saya mengunjungi blog beliau, selalunya saya komen dalam bentuk pantun juga. Kadangkala kami berbalas pantun. Kalau bab pantun, ramai yang mengemarinya dan ramai juga yang tidak pandai. Ini satu kelebihan yang idak semua orang pandai. Hanya individu yang istimewa saja dapat menjiwai sepenuhnya. Kalau tidak dibuat dengan irama dan lagunya ia akan menjadi sumbang. Cikgu yang satu ni juga telah menyertai contest 10 Blogger Terbaik Malaysia.


6-onlajer.blogspot.com

          Selalu bertandang di blog si onlajer ni, mencari rahsia yang terselit misteri-misteri tentang entri yang sentiasa mesra SEO. Entri beliau sering saja berada di page 1 di search engine google.com. Tema yang di terapkan di blognya adalah "Cahaya Menerangi Kehidupan". Ini bermakna segala artikel yang dipublish memberi banyak pengertian/makna  di dalamnya. Si onlajer.com ini tidak ketinggalan menyertai contest 10 Blogger Terbaik Malaysia.

7-akmaomar.com

         Sering mendapat kejayaan dalan apa jua contest yang beliau sertai. Pasti ada sesuatu yang istimewa dengan penulis ini. Entri/artikel beliau sering saja berada di page 1. Semacam pak google.com  juga meminati blog ini barangkali. Sememangnya ia mesra SEO. Kena cungkil apa yang ada pada blog dia. 

        Saya kagum dengan tip-tip yang beliau selitkan di dalam entri beliau. Si dia ni ada join juga dalam contest 10 Blogger Terbaik Malaysia, nampaknya tergugatlah entri saya nanti.


8-1malaysia.com.my

         Mencipta sebuah tema berteraskan 1 Malaysia dengan tujuan untuk menyediakan sebuah forum yang terbuka serta bebas untuk kita membincangkan isu-isu semasa secara mendekatkan diri di hati rakyat sebagai satu bangsa. Diolah dan ditakbir oleh Dato Seri Mohd Najib sebagai Perdana Menteri yang ke 6. 

     Cukup sinonim dengan "Janji Ditepati" yang hangat diperkatakan sekarang ni. Menyediakan peluang untuk kita meluahkan pendapat supaya masyarakat kita dapat mengekalkan perpaduan, kemakmuran dan kemurnian antara pelbagai bangsa supaya dapat hidup bersama. Ia akan menjadikan kita satu bangsa yang kuat untuk bekalan di masa hadapan. Ini akan dapat memainkan peranan yang penting ke arah 1 Malaysia yang berjaya serta berkongsi impian, menwujudkan peluang kehidupan yang harmoni, bangsa yang dihormati, persahabatan yang yang akrab dan saling hormat-menghormati.


9-forblogger.net

      Cukup lengkap dengan info-info semasa yang memberi berita mutakhir/terkini. Isu-isu politik, sosial, sukan, agama, artis, pendidikan dan sebagainya. Satu platform yang menarik untuk dilawati jika mahu melihat keadaan semasa di dalam dan di luar negara. 

         Tanpa adanya artikel semasa , segala ilmu di dada tidak cukup sempurna. Kalau adanya blog begini segala maklumat disampaikan kepada kita dengan secukupnya. Ia bertemakan "Portal Infomasi Semasa".

           Satu lagi yang paling menarik ia berkongsi kemahiran dalam template yang mesra SEO untuk sesiapa saja yang mahukannya secara percuma. Ramai yang dah menggunakan template mereka untuk, ternyata sering berada di page 1 di search engine google.com.

10-sweetkurma.com

         Berkongsi itu indah, kerana berkongsi cerita dapat mengambarkan sebuah kehidupan seharian dengan selesa. Itulah yang sering diterapkan di blog beliau. Seorang surirumah tapi tidak mengabaikan soal kekeluargaan, terutama terhadap suami serta anak-anak.

        Seorang wanita kerjaya dalam bidang memasarkan kain tudung beraneka bentuk dan corak. Sentiasa bergiat aktif untuk mencari rezeki yang Allah tentukan. Tidak pernah berputus asa terhadap apa jua kerja yang diusahakan. Sentiasa berpesan kepada sesiapa saja, jagalah tingkah laku anda supaya tidak menyakiti mereka. Beliau selalunya memberi sokongan kepada peserta 10 Blogger Terbaik Malaysia walaupun beliau tidak menyertainya.

        Akhir kata semoga 10 Blogger Terbaik Malaysia yang saya kupaskan di atas sentiasa maju dan berjaya. Tanpa mereka suasana blogger di Malaysia kita pasti sedikit terjejas atau dalam arti kata lain tanpa mereka, kesunyian pasti akan terasa.

Wassalam.............
Kongsikan Artikel Ini :
+
Sebelumnya
« Post Sebelumnya
Seterusnya
Post Seterusnya »
0 Komentar untuk "10 Blogger Terbaik Malaysia"

Jom blogwalking dan komen anda di sini. Kerjasama anda saya ucapkan jutaan terima kasih.

Saya balas kunjungan anda nanti.

Sekian......

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2015 sensasi2020 - All Rights Reserved
|Template ByKunci Dunia | Design By sensasi2020
Back To Top