sensasi2020

Piala Dunia 2014: Deman Piala Dunia Telah Bermula | sensasi2020 Piala Dunia 2014: Deman Piala Dunia Telah Bermula - sensasi2020

Piala Dunia 2014: Deman Piala Dunia Telah Bermula

Assalamualaikum...
Salam sejahtera.........

Piala Dunia 2014: Deman Piala Dunia Telah Bermula. Kejohanan Piala Dunia 2014 akan berlangsung pembukaannya pada 13 Jun 2014, iaitu kira-kira selepas jam 12 tengah malam sehinggalah perlawanan pembukaan yang pertama antara tuan rumah Brazil menentang Crotia di Stadium Arena Corinthians, Sao Paulo, Brazil pada pukul 4 pagi waktu Malaysia.

                                     
                             

Sebanyak 32 negara sedia bertarung dalam kejohanan paling berprestij di dunia dengan disaksikan oleh peminat di seluruh dunia dan sudah pastinya 190 juta penduduk Brazil yang terkenal dengan kegilaannya terhadap bola sepak ala samba mereka akan berpesta bagi memburu kejuaraan buat kali ke-6 di tanah air mereka sendiri.

Deman dan kemeriahan akan mengujakan berpuluh billion peminat di serata dunia bagi menyaksikan aksi-aksi hebat pemain bintang yang mewakili negara mereka masing-masing.

Pastinya acara pembukaan yang berlangsung nanti penuh meriah dengan warna-warni dengan pelbagai jersi negara yang layak ke Piala Dunia 2014 bagi persembahan majlis itu. Dijangkakan penyanyi seksi dan antara paling cantik di dunia, Jennifer Lopez (JLo) akan menyanyi lagu tema Piala Dunia 2014, We Are One (Ole-Ola) bersama Pitbull dan Claudia Leitte.

Ramai yang mula membuat ramalan siapa yang menang pada perlawanan pembukaan antara tuan rumah (Brazil) menentang Crotia pada sebelah pagi nanti. Tidak dilupakan juga, ada pihak tertentu mula menggunakan haiwan untuk meramal siapa yang berjaya. Berita terkini yang kita dengari semalam ialah mereka menggunakan penyu jantan "Big Head " untuk meramalkan siapa yang menang pada pembukaan kejohanan bola sepak Piala Dunia 2014 di Brazil.

Begitulah suasananya bila kejohanan sukan bola sepak paling diminati ramai di seluruh dunia ini akan berlangsung. Ia hanya hadir empat tahun sekali. Sudah lama peminat yang gilakan bola sepak di dunia menunggu detik yang paling bersejarah ini.

Jom marilah kita pakat saksika detik pembukaan dan perlawanan pertama antara Brazil melawan Crotia pada jam 4 pagi nanti tetapi jangan sampai tidak pergi pkla atau menjejas pretasi kerja anda pula. 

Selamat menonton di kaca televisyen anda. Anda boleh ikuti di Astro Arena atau TV1. 
Back To Top