Cabaran Kedua iPhone 5S Sudah Bermula. Cabaran untuk contest iPhone sudah bermula pada 15 September dan akan berakhir pada 15 Oktober 2014. Ianya berlangsung selama satu bulan. Contest ini adalah anjuran Denaihati.


iPhone 5S Gadget Impian Setiap Blogger
Cabaran Kedua iPhone 5S Sudah Bermula

Apakah Cabaran Kedua Untuk iPhone 5S

Apakah cabaran yang akan peserta tempuhi sepanjang satu bulan ini. Perserta contest iPhone 5S hanya perlu komen di blog denaihati.com sebanyak mungkin. Semakin banyak komen semakin cerah peluang untuk ke cabaran seterusnya. Cabaran dan perkara yang perlu diikuti adalah:


Contih Menggunakan Username Dan Domain Anda
  • Jumlah komen akan dikira menggunakan wp top commentators widget.
  • Peserta dikehendaki menggunakan username yang sama dengan nama blog untuk memudahkan pengiraan. contohnya sekiranya domain blog sensasi2020.com maka gunalah username Kamil Salleh atau sekiranya domain adalah hasrulhassan.blogspot.com maka gunalah username Hasrul Hassan.  
  • Jumlah setiap komen mesti melebihi 10 patah perkataan yang kurang akan dipadam. 
  • Komen mestilah bersesuaian dengan tajuk entri jangan lari topik hanya kerana nak mendapat jumlah komen yang banyak sebab ianya juga akan dipadam. 
  • Syarat satu banner di blog peserta masih dikekalkan dan adalah diharap semua peserta dapat menukarkan banner yang ada kepada banner “Qurban di Kemboja” yang boleh didapati di sini.
  • Semoga sedikit sumbangan mempromosi ini menjadi asbab kita akan mendapat gajaran yang berlipat kali ganda. 
  • Pastikan peserta sentiasa update senarai penaja dengan backlinks supaya tidak tersingkir dari cabaran kerana admin akan sentiasa memantau entri penyertaan. 
  • Peserta yang masuk dalam top 70 akan layak untuk masuk pusingan terakhir.
   Untuk senarai peserta yang layak dan senarai penganjur boleh klik di sini.

   Cara Pemilihan Pemenang iPhone 5S

   Pemilihan peserta kali ini adalah berbeza, tidak seperti yang biasa penganjur lakukan. Walaupun cabarannya nampak sukar, tapi bukan suatu yang susah untuk ditempuhi. Cabaran ini membuat peserta ingin melakukan dengan penuh semangat dan penuh yakin. 

   Apa saja usaha yang dilakukan agar mendapat ganjaran yang setimpal. Gunakan peluang ini dan sahut cabaran dengan penuh keyakinan. Semoga segala usaha selama sebulan berbaloi untuk cabaran terakhir nanti. "Usaha Tangga Kejayaan", Insya Allah.....

   Jangan lepaskan peluang ini. Ia memberi satu cabaran buat kita. Kehebatan iPhone 5S memang diakui ramai. Semoga "iPhone 5S Gadget Impian Setiap Blogger" betul-betul memberi inspirasi untuk kita meneruskan cabaran ini. "Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa tiada siapa yang tahu. Sahutlah cabaran ini kerana "Cabaran Kedua iPhone 5S Sudah Bermula".

   Semoga berjaya buat semua peserta contest iPhone 5S. Lakukan sesuatu yang terbaik supaya impian anda menjadi kenyataan. Mungkin tuah saya dan anda untuk kali ini. Insya Allah....