Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan. Sebut saja pasal kesihatan, ramai yang terarah kepada satu jenama yang terkenal di seluruh dunia iaitu Shaklee. Shaklee adalah produk pemakanan tambahan (suppliment) untuk semua masyarakat. Ia adalah berasaskan kepada vitamin, pemakanan kesihatan untuk memberi tenaga tambahan kepada kesihatan tubuh badan, nutrisi dan kecantikan secara semulajadi.


Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan, Ia selamat, berkesan dan mesra alam
Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan


Shaklee telah ditubuhkan pada tahun 1915, pengasas Shaklee iaitu Dr. Forrest C.Shaklee Sr telah mencipta 'Vitalized Minerals' yang merupakan multivitamin yang pertama di dunia. Sementara itu beliau menubuhkan SHAKLEE CORPORATION yang merupakan syarikat jualan langsung pertama di dunia. Usaha beliau telah menjadikannya sebagai Pelupor Industri Nutrisi dan kaedah pengagihan yang menawarkan faedah dan keuntungan kepada para pengedar.

SHAKLEE memegang teguh pada 3 elemen ini

1) Sentiasa SELAMAT.
2) Sentiasa BERKESAN.
3) Sentiasa MESRA ALAM.


Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan


Shaklee, produk kesihatan, pemakanan tambahan, vitamin Shaklee Bagus untuk Kesihatan
Produk Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan

Shaklee adalah peneraju utama pemakanan tambahan kesihatan di dunia. Menurut kajian kesihatan,  pengambilan makanan seimbang adalah sangat penting. Pemakanan yang mengandungi zat dan mineral yang mencukupi menjamin kualiti dan tahap kesihatan yang optimum. Vitamin merangkumi apa yang kita makan seharian sebenarnya iaitu daripada ayam, ikan, telur, daging, sayur, nasi dan sebagainya.Vitamin daripada produk Shaklee merupakan vitamin semulajadi yang sentiasa berkesan, selamat dan mesra alam.

Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan pada diri, keluarga, masyarakat dan alam sekitar. Ada banyak vitamin yang ada di pasaran sekarang ini. Antara fungsi vitamin yang ada dalam produk Shaklee yang boleh kita dapati adalah:
  • Vitamin A - Untuk kesihatan mata, kulit, anti oksida, melawan kanser, cegah rabun malam, bantu tumbesaran, kuatkan kerangka tulang, kuatkan gigi, gusi, sistem respiratori, sistem imun dan rambut yang sihat.
  • Vitamin C - Untuk Anti oksida, melawan kanser, meningkat daya tahanan penyakit, merangsang formasi kolagen, percepat sembuh luka, mencegah selsema, gusi berdarah, darah beku dan hidung berdarah.
  • Vitamin D - Untuk mencegah penyakit tulang lembut, meningkatkan kepadatan tulang, osteoporisis dan psoriasis.
  • Vitamin E - Untuk anti oksida, kepejalan kulit, mencegah darah beku, kulit berseri, melancar sirkulasi darah, sakit jantung, atristik, katarak, baik untuk sistem produktif lelaki, mengurangkan kesan parut.
  • Vitamin B1 - Untuk tukarkan makanan kepada tenaga, kederdasan mental, tingkatkan memori, membeni dan merangsang peredaran darah, bantu tumbesaran, masalah keresahan, mabuk laut/darat, mengurangkan petanda herpes zoster.
  • Vitamin B2 - Untuk mencegah anemia, tukar makanan kepada tenaga, keletihan mata, katarak, jangkitan lidah dan mulut serta kekejangan.  
  • Vitamin B3 - Untuk tukar makanan kepada tenaga, menghasilkan hormon, merangsang peredaran darah, merawat kepeningan, cirit-birit, lower blod rpid, ulser, nafas berbau, baik untuk perut dan usus. 
  • Vitamin B6 - Untuk proses metabilisma protein, baiki otot, sengugut, penang, tenaga, muntah-muntah, bibir kering, glosstis, dermatitis, kekejangan, kebas dan anemia.
  • Vitamin B5 - Untuk meredakan tekanan, melawan alahan, kesan penang, sembelit, keletihan, atristis, meredakan kesan sampingan akibat antibiotik, mencegah jangkitan dan percepat sembuh luka.
  • Vitamin B12 - Untuk membantu tumbesaran fetus kanak-kanak, bantu selera makan, tindak balas saraf, kecerdasan otak, kekuatan fizikal, memori, fokus, keupayaan seksual, anemia, keletihan, keresahan, diabetis dan rabun.
  • Asid Folik - Untuk merangsang pengeluaran susu badan, sel darah merah, fetus, kurangkan risiko sakit jantung, kenser serviks, anemia, osteoporisis, tekanan, ulser mulut dan kesihatan kulit.
  • Biotin - Untuk berfungsi lebih aktif, bantu B-Komplek, cegah rabun, rambut beruban, rambut gugur, diabetis, sakit otot, akzema dan keradangan kulit.
  • Kalsium - Untuk tulang, gigi, darah beku, kebas, kejang, insomnia, rasa sakit, mengekalkan kadar degupan jantung normal dan osteoporisis.
  • Iodin - Untuk membantu tumbesaran fetus, baik untuk tirod, tingkat kadar IQ kanak-kanak, membina ligamen dan otot, kesinambungan tisu-tisu, kekeuatam mental dan fizikal dan mengawal berat badan.
  • Fosforus - Untuk meningkat kepadatan tulang, diabetis, batu karang, cegar kereputan tulang, meredakan kesakitan akibat atritis, anoreksia dan membantu ligament/otot.
  • Zat besi - Untuk membentuk hemaglobin, redakan sakit sengugut, membantu tumbesaran, melawan penyakit, keletihan dan anemia.
  • Zink - Untuk meningkatsisitem imun, cepat sembuh luka, keupayaan seksual lelaki, mencegah prostst, baik untuk deria rasa dan bau serta ketajaman minda.
  • Magnesium - Untuk kesihatan tulang, merehatkan otot, gigi, sisitem saraf, sifat penangan semulajadi, cegah tekanan, diabetis, jantung, batu karang, hati, buah pinggang dan masalah penghadaman.
  • Cooper - Untuk membantu menukar zat besi kepada homoglobin, kesihatan rambut, penyakit berkaitan tulang, kesihatan rambut dan masalah kebengkakan.
  • Asis Amino - Untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ badan dan kulit kalenjar.
Meskipun kandungan vitamin tidak selengkap pengambilan makanan biasa, tapi bukan bererti suplement vitamin tidak perlu diambil. Cuma, anda perlu faham bahawa vitamin bukan pengganti kepada makanan harian anda. Ia cuma sebagai pemakanan tambahan untuk mengantikan segala kekurangan dan penurunan bahan-bahan yang diperlukan oleh tubuh.

Semua orang digalakkan mengambil vitamin. Setiap hari tubuh akan kehilangan nutrien penting kerana tugasan kerja harian yang anda lakukan. Untuk mendapatkan nutrien yang hilang itu, anda perlu makan vitamin. Pengambilan vitamin akan membantu tubuh berfungsi secara normal. Berbeza pula sekiranya anda yang tidak mengambil vitamin. Kekurangan vitamin tertentu dalam tubuh akan mengakibatkan beberapa gejala penyakit. Antara gejala umun yang sering terjadi akibat kekurangan vitamin adalah:
  • Daripada terlalu kurus (anorexia) hingga ke obesiti.
  • Kegagalan organ untuk berfungsi dengan sempurna.
  • Gangguan fungsi otak untuk berfikir.
  • Gejala kemurungan.
  • Keletihan yang melampau
  • Kanser.
  • Masalah berkaitan kewanitaan seperti kanser rahim, kanser payu dara.
  • Masalah jantung.
  • Sendi, gaut atau osteoporisis.
  • Bengkak hati.

Bilakah Waktu Yang Sesuai Untuk Makan Vitamin Shaklee? 


Makan Vitamin Shaklee bukan sebarangan, seelok-eloknya pada waktu malam yakni selepas makan bagi memudahkan pemprosesan dalam tubuh seseorang. Ia disebabkan badan lebih mudah menyerap nutrien pada waktu malam (waktu tidur).


Senarai Produk Vitamin Shaklee Bagus Untuk kesihatan



Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan
Senarai Produk Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan



        • Energizing Soy Protein
        • Alfalfa Complex. 
        • B-Complex. Chewable Vita-C Plus. 
        • DTX Complex. 
        • ESP Soy Protein Isolate Powde. 
        • Garlic Complex. 
        • GLA Complex. 
        • Performance- Natural Orange. 
        • Sustained Release Vita-C Plus. 
        • Vita-E Complex. 
        • Vita-Lea Iron Formula. 
        • Vita-C 
        • Vivix. 
        • Zink Complex. 
        • Dan banyak lagi.....!


        Shaklee Menjamin Tahap Keberkesanan Yang Paling Efektif


        Banyak syarikat mendakwa bahawa produk-produk mereka berkesan tetapi di Shaklee,  bukti yang ditemui menunjukkan lebih 100 kertas kajian saintifik, 90 darinya telah diterbitkan di dalam majalah-majalah. Mereka telah melaburkan lebih daripada 300 juta USD dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan produk. Kita boleh temuinya melalui Landmark Study 2007 yang dikendalikan dengan kerjasama penyelidik-penyelidik daripada UC. Barkeley School Public Health menunjukkan mereka yang mengambil produk tambahan Shaklee terbukti jelas mempunyai tahap kesihatan yang lebih baik daripada mereka yang mengambil jenama multivitamin yang lain.

        Mereka membuktikannya melalui 54 pingat emas yang dimenangi oleh Shaklee setanding dengan kehebatan atlet-atlet terbaik dunia. Bukti yang benar-benar berkesan adalah berjuta-juta orang yang mempunyai kehidupan yang sihat yang lebih baik, produktif, aktif disebabkan oleh Shaklee.


        Anugerah Yang Diperolehi Oleh Shaklee


        Shaklee menjadi peneraju dan tauladan dalam memulihara alam sekitar. Mereka merupakan syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral™ di mana kami telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan kualiti alam sekitar.
        Mereka telah menanam hampir 800,000 pokok bagi kempen A Million Trees. A Million DreamsTM dengan kerjasama pemegang The Green Belt Movement yang diasaskan pada tahun 2004 dan pemenang Nobel Peace Laureate Dr. Wangari Maathai.
        Shaklee telah berjaya:
        • Mengitar semula lebih 1 juta pauns kertas kadbod.
        • Menghapuskan 10.2 juta pauns sampah pembungkusan.
        • Menghapuskan 23 juta pauns gas rumah hijau.

        Shaklee merupakan penerima anugerah alam sekitar yang berprestij bagi anugerah-anugerah berikut:
        • Tahun 2001: Anugerah Kepimpinan Gabenor Ekonomi dan Alam Sekitar- Sijil Penghargaan daripada Agensi Perlindungan Alam Sekitar California.
        • Tahun 2002: Anugerah Agensi Melindungi Alam Sekitar bagi Perlindungan Climate.
        • Tahun 2003: Anugerah Kecemerlangan Alam Sekitar Kebangsaan daripada Persatuan Alam Sekitar Professional Kebangsaan.
        • Tahun 2007: Anugerah Rekabentuk Organisasi Hijau Global Amerika.
        • Tahun 2008: Anugerah Stevie bagi Program Tanggungjawab Korporat Terhadap Alam Sekitar Terbaik.

          Pensijilan Halal Produk Shaklee


          sijil halal daripada JAKIM, ISA dan INFANCA
          Sijil Halal Produk Shaklee

          Semua produk Shaklee adalah halal dan kita tidak perlu merasa was-was dengan tahap kualiti, kebersihan dan kandungannya yang bersih lagi suci daripada bahan-bahan yang terlarang.

          Produk Shaklee dihasilkan dan dibungkuskan di USA sebelum diimport dan dibawa ke dalam Malaysia. Setiap negara mempunyai badan pengeluar sijil halal sendiri. Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) di Malaysia, manakala di USA adalah Islamic Food and nutrition Council of Amerika (INFANCA) dan Islamic Services of America (ISA).

          Jesteru, untuk produk Shaklee ini, telah pun mendapat sijil halal yang sah dari ISA. ISA merupakan badan yang diiktiraf oleh JAKIM.

          Oleh itu, jangan mudah terpedaya dengan produk tiruan yang ada di pasaran, tentukan kesahihannya dan perlu lakukan penelitian yang mendalam terhadap produk kesihatan seperti ini. Ini memastikan kesihatan kita terjamin supaya tidak berlaku sesuatu yang tidak diingini terhadap diri kita dan keluarga.


          Testimoni Pengguna Produk Vitamin Shaklee bagus Untuk Kesihatan



          Testimoni Pengguna Vitamin Shaklee bagus Untuk Kesihatan
          Testimoni Pengguna Vitamin Shaklee bagus Untuk Kesihatan


          "Assalamualaikum.....,,,!
          Hye guyz just nak share testimoni diri sendiri 
          Kesan jahitan after xcident makin samar2 dengan penggunaan ESP+ Vitamin E yang konsisten. Boleh jugak sapu Vita E tuh kat parut & jerawat kalau ada. So far sangat berpuas hati. Produk sapu2 parut yang lain mmg x jalan. Makin berjerawat kat area parut tuh lagi ada. So Shaklee jugak D BEST cos dia pelihara dari dalam and gantikan sel-sel yang dah rosak. Cuma kena bersabar, kesan kat setiap orang x semestinya sama. Start Consume Jan13 till Now. Harap2 lepas ni dah ilang terus parut tuh. Malu la kat muka. Ehe!"
          - Bidadari Sue 
          (Sumber: Leonora-Style)


          Terima kasih kepada penganjur AKMA OMAR dan semua yang terlibat menaja contest hebat ini. Jika ingin mengetahui lebih lanjut atau ingin menjadi pengedar atau ingin mendapatkan produk Vitamin Shaklee bolehlah hubungi penaja di bawah.


          Shaklee adalah Produk Kesihatan, vitamin dan supplement yang bagus untuk pemakanan semula jadi yang mempunyai rangkaian pengedar jualan terbesar di Malaysia.
          Mempunyai pakar-pakar dalam penyelidikan nutrisi yang sentiasa memastikan produk Shaklee Sentiasa Selamat, Sentiasa Bekerja, dan Sentiasa Hijau.
          Di Shaklee, mereka percaya alam semulajadi adalah jawapan kepada kehidupan yang lebih panjang, sihat dan produktif. 
          Contest Bonus Akhir Tahun ini dianjurkan oleh Akma Omar dan ditaja oleh pengedar sah Shaklee serta ditaja oleh Bee Venom Malaysia, Blog Jawatan Kosong Kerja Kerajaan, Jawatan Kosong Kerajaan Terkini, Exam SPA Online dan KongsiBersamaNora.
          Anda boleh mendapatkan khidmat nasihat dari pengedar sah Shaklee iaitu: YatiAdam (Perak), WinaWellness (Pulau Pinang), ElnaOmie (Johor Baharu), BondaSihat (Sabah), IzzyAdlina (Selangor), RanauHealthyVitamins (Sabah), ShanaSharafas (Selangor), VitaminSiCilik (Johor Baharu), IreneVitamin (Sabah), SihatVitamin (Seremban).
          Oh Ya. Contest Bonus Akhir Tahun ini dianjurkan oleh Akma Omar dan ditaja oleh pengedar sah Shaklee serta ditaja oleh Bee Venom Malaysia, Vitamin Kesihatan, Blog Jawatan Kosong Kerja Kerajaan, Jawatan Kosong Kerajaan Terkini, Exam SPA Online, Kongsi Bersama Nora, Dunia Vitamin Resources, dan UmmiMama.


          Artikel ini dibuat khas untuk memenuhi syarat yang telah di tetapkan oleh penganjur iaitu Contest SEO Bonus Akhir Tahun dengan keyword Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan yang menawarkan hadiah yang cukup lumayan RM 2,600. Contest ini ditutup penyertaan pada 16 November 2014 dan akan dinilai berdasarkan SEO terbaik selepas berakhirnya contest ini pada 31 Disember 2014. 

          Boleh check di "WhatMySerp" jika mahu tahu di mana kedudukan anda tanpa perlu check di SERP di Google Chrome incognito.

          NOTA: Mohon jasa baik pembaca, rakan-rakan "LIKE dan SHARE" (Facebook, Google +1) yang berada di tepi atau akhir artikel untuk sama-sama dapat manfaat terhadap artikel berkaitan produk kesihatan Shaklee ini untuk pengetahuan kepada orang ramai. 

          Setiap like dan share anda akan saya hargai dan saya ucapkan jutaan terima kasih. Segala bantuan anda selama ini saya ucapkan jutaan terima kasih, tanpa sokongan anda siapalah blog ini serta entri-entrinya.

          -Moga Berjaya Buat Semua Peserta-