Header Ads

Cara Buat Duit Di Clickbank

Cara Buat Duit Di Clickbank. Masih ramai yang tidak tahu apa itu affiliate Clickbank? Ia adalah satu jenis pengiklanan berupa affiliate. Iaitu salah satu program untuk mendapatkan pendapatan melalui pengiklanan dari blog.


Clickbank, jana duit di Clickbank, cara dapat duit dengan Clickbank, daftar diClickbank
Clickbank


Apa Itu Affiliate Clickbank?


Clickbank adalah marketplace yang popular di luar negara untuk anda menjual dan membeli produk fizikal seperti ebook dan software dan sebagainya.Terdapat banyak produk untuk anda pilih untuk diiklankan di blog anda. Ia ada beribu-ribu produk untuk dipilih bersesuaian untuk diiklankan. Pilihlah sesuatu produk yang popular dan mendapat permintaan yang tinggi di pasaran.

ClickBank is all about helping entrepreneurs worldwide reach their financial goals. With its digital distribution platform, compelling suite of e-commerce tools & global marketing network, ClickBank has helped hundreds of thousands of entrepreneurs create, manage & sell digital products (e-books, how-to videos, audiobooks). From getting in shape & dating advice to learning how to start a business, ClickBank’s digital products are some of the hottest selling products online, which is why ClickBank consistently ranks as one of the most highly trafficked e-commerce platform with 30,000 digital sales per day across 190 countries.

Ramai yang sudah mendapat pendapatan melalui Clikbank ini. Apa yang menarik, ianya merupakan lubuk emas kepada blogger dan pengemar bisnes online mendapatkan income. Dengan Clickbank kita tidak perlu bersusah payah mencipta produk untuk dijual. Apa yang perlu dilakukan adalah mempromosikan saja di blog anda dengan banner/link yang mereka akan berikan nanti mengikut kemahuan kita.


Rata-rata komisen yang dibayar amat tinggi iaitu kira-kira 50% hingga 75% untuk setiap produk yang berjaya dijual. Ini bermakna anda akan menerima $75 dan pemilik produk dapat $25. Ianya cukup menarik.....


Cara Buat Duit Di Clickbank




  • Pertama sekali anda perlu berdaftar di Clikcbank. Boleh juga klik banner di atas. Ia adalah percuma.
  • Isi maklumat yang diperlukan dan submit borang yang telah di isi. Boleh pilih Affiliate atau Vendor.
  • Buat pengesahan di alamat emel anda.
  • Lepas itu bolehlah log in untuk melihat website Clickbank.
  • Kalau tidak pasti klik pada MarketPlace.
  • Pilihlah produk apa yang anda ingin diiklankan sebagai affiliate di blog anda.
  • Promosikan iklan affiliate di blog anda dan anda akan menerima komisen melalui mengikut usaha anda. Jika lebih banyak usaha anda lakukan semakin tinggi nilai komisen yang anda dapat dalam mata wang USD.
  • Untuk lebih cepat dapatkan komisen ada 2 cara:

1. Blog - Cara nak dapat dengan mudah melalui blog. Blog merupakan medium atau flatform terbaik untuk anda iklankan affiliate anda. Bukan saja untuk Clickbank saja, semua affiliate boleh digunakan. Kenalah tulis artikel yang menarik minat orang untuk membelinya. Tajuk atau keyword bolehlah menggunakan "Cara Buat Duit Di Clickbank" Pakai umpan mestilah yang kaw-kwa. Gunakan teknik SEO yang betul supaya blog anda berada di page1. Boleh juga gunakan media sosial lain seperti Facebook, Twitter, Instagram dan sebagainya untuk promote dan postkan/sharekan.

    2. Youtube - Gunakan video yang menarik minat orang untuk menontonnya dan bersedia mengikut apa yang anda ajarkan di video tersebut. Buat tutorial cara nak daftar atau cara nak dapat komisen dengan cara yang paling mudah dan ringkas. Boleh buat seberapa banyak video berkaitan affiliate Clickbank. Makin banyak video yang anda buat semakin besar income komisen yang anda dapat. Ingat tu,,, video itu kena upload di Youtube.


    NOTA: Nak Cepat dapat komisen dengan Clickbank, bolehlah buat servey. Boleh  Klik Di Sini!



    Peluang Dapat Income Di Clickbank


    Clickbank telah membuat satu sales contest terhadap semua agen affiliate Clickbank University mereka dengan menawarkan ganjaran yang amat lumayan iaitu dengan menawarkan top 5 affiliate. Anda diharuskan membuat sekurang-kurangnya satu jualan untuk melayakkan diri untuk menyertai program ini. Inilah peluang yang perlu anda rebut jika mahu dapatkan komisen yang mencanak iaitu kira-kira USD 20,500. Ia telah bermula pada 17 November 2014 yang lalu.



    Clickbank University
    Clickbank University

    • Hadiah Pertama: USD 10,000
    • Hadiah Kedua: USD 5,000
    • Hadiah Ketiga: USD 3,000
    • Hadiah Keempat: USD 1,500
    • Hadiah Kelima: USD 1,000


    Akhir sekali.....bagaimana Cara Buat Duit Di Clickbank? Caranya cuma buat apa yang telah saya tulis di atas.Saya ulangi sekali lagi....cepat-cepatlah mendaftar dan menjana duit di Clickbank kerana semakin lambat anda bertindak semakin lamalah anda akan dapat komisen melaluinya. Anda sudahkah bersedia dari sekarang. Ayuh mulakan.......! Boleh klik banner di atas atau boleh klik di link ini: CLICKBANK.

    27 ulasan:

    1. pernah try jugak dulu tapi dah tinggal sebab ......

      BalasPadam
      Balasan
      1. Apa sebab-sebat tu...bro...? Bolehlah kongsi di sini.

        Padam
      2. apa sebab tu.. nak tau juga

        Padam
      3. Boleh klik URL yang diberi....bro... nak atau tak nak. Itu saja....

        Padam
      4. nak tahu juga sebab apa. huhuhu... main-main lah akmal nih. ^_^

        Padam
    2. ada peluang baik bagus cuba, semoga berjaya semua...

      BalasPadam
      Balasan
      1. Belum cuba belum tahu tuan DH...apa saja kena cuba, kalau tidak sampai bila kita tidak tahu.

        Padam
    3. benda ni nak tak nak aje.

      kena rajin, baru la akan ada hasilnya.

      BalasPadam
      Balasan
      1. Apa saja kena usaha En Titan.... kalau tidak sampai bila kita tak akan dapat hasilnya.

        Padam
    4. Dulu ada akaun clickbank ni tapi dah lama tinggal. Tak tahu aktif ke tak lagi akaun tu.

      BalasPadam
      Balasan
      1. Bro boleh check balik, tak ingat password boleh isi form forget password.

        Padam
    5. Dah lama join clickbank...jadi ahli tidur :)

      BalasPadam
      Balasan
      1. Mungkin susah kot nak dapat income melalui clickbank ini. Apapun ini satu cabaran buat saya. mahu lihat bagaimana kesudahannya.

        Padam
    6. Balasan
      1. Try dulu, ianya percuma... kalau dapat wowwww dlm
        USD. Alhamdulillah... syukur nikmat.

        Padam
    7. Abang Kamil dah melangkah satu tapak lagi ke depan! Tahniah

      BalasPadam
      Balasan
      1. Terims kasih Noriza.... sedang usahakan apa saja asalkan boleh jana duit.

        Padam
    8. yang ini aku memang belum ada lagi akaun

      BalasPadam
      Balasan
      1. Bukalah akaun bro.... tak susah pun nak daftar. Daftar seperti biasa kita isi di mana-mana program affiliate.

        Padam
    9. 2015 nanti diharapkan ada dapat lah satu..atau lebih komisen CB ni..:D

      BalasPadam
      Balasan
      1. Tengok bro Reezluv giat cari income di clickbank.

        Padam
    10. terima kasih atas informasinya.... nanti akan dicuba

      BalasPadam
      Balasan
      1. Cuba bro... percuma aje...tak salah mencuba, mana tahu rezeki kita di clickbank.

        Padam
      2. Cuba bro, tak sslah try mana tahu dapat rezeki di clickbank.

        Padam
    11. saya dulu pernah cuba, tp dah lama tinggal, tp x bermaksud tinggal terus, cuma nak tumpu tempatan dulu dan kemudian baru luar negara

      BalasPadam
      Balasan
      1. Bagus2... buat di afiliate tempatan dahulu barulah di luar negara. Itu satu keputusan yang bijak.

        Padam

    Jom blogwalking dan komen anda di sini. Kerjasama anda saya ucapkan jutaan terima kasih.

    Saya balas kunjungan anda nanti.

    Sekian......

    Dikuasakan oleh Blogger.