Piala AFF Suzuki 2014: Keputusan Terkini Malaysia vs Thailand Final Kedua. Kempen final kedua akan berlangsung lagi malam ini antara Malaysia vs Thailand di Stadium Nasional, Bukit Jalil jan 8.00 malam.

                                  


Piala AFF Suzuki 2014

Keputusan Terkini

Malaysia ( 3 ) vs ( 2 ) Thailand
Masa: 8.00 malam
Tempat: Stadium Nasional, Bukit Jalil, Malaysia.
Penjaring: Shafiq Rahim m-6 Penalti, m-55 (MAS).
                  Indra Putra Mahayuddin minit ke 45+2 (MAS).
                 Chappuis m-82 (THAI).
                 Songkrasin m-87 (THAI).

Nota: Thailand juara Piala AFF Suzuki 2014 dengan aggrigat 4-3.          

Ini adalah malam penentu siapa dinobatkan sebagai gergasi bola sepak Asia Tenggara dalam merebut tropi Piala AFF Suzuki 2014.

Nasib Harimau Malaya dibawah jurulatih, Dollah Salleh akan ditentukan dalam tempoh 90 minit lagi, mampukah Malaysia melakukannya? Ini kerana pada Final pertama pada 17 Disember lepas kita ketinggalan aggrigat 2-0. Ini bermakna kita perlu menang 3-0 tanpa bolos.

Impian skuad Gajah Perang untuk mengulangi kejayaan pada tahun 2002 biar pun dengan kelebihan dua jaringan , namun bagi Harimau Malaya peluang nak menyekat Thailang amat tipis tetapi bukan suatu yang mustahil dalam bola sepak.

Dengan sorokan padi lebih kurang 100,000 penyokong turut ditagih sebagai motivasi kepada pemain untuk beraksi pada tahap terbaik untuk mengulangi magis pada aksi ketika menentang Indonesia empat tahun lalu  di halaman sendiri di mana Malaysia berjaya dengan aggregat 4-2.

Ayuh Harimau Malaya, anda mampu beraksi dalam aksi terbaik dan menyekat penguasaan Thailand malam ini.

Harimau Malaya boleh.....

Anda boleh saksikan aksi Piala AFF Suzuki 2014 FinalKedua menerusi TV9 dan AstroAstro Fox Sport bermula 8 malam ini.