Header Ads

10 Rahsia Dapatkan Buffered Earning Nuffnang

10 Rahsia Dapatkan Buffered Earning Nuffnang di blog anda. Ramai yang masih kurang faham bagaimana Nuffnang bagi buffered Earning, walhal blog mereka mempunyai kunjungan pelawat yang agak ramai, malahan boleh mencapai 1000 visitor. Kenapa ianya tetap tidak dapat? 

Di sini saya dedahkan 10 rahsia bagaimana nak dapatkannya? Saya akan tunjukkan selok-belok berkaitan BE ini satu-persatu. Sebenarnya dulu saya tidak suka letak iklan Nuffnang tetapi setelah diberitahu oleh rakan-rakan maka saya cuba buat kesepuluh rahsia ini, ternyata BE saya semakin naik setiap hari. Sekarang "Saya Suka Nuffnang".


10 rahsia dapatkan buffered earning nuffnang
Saya Suka Nuffnang

10 Rahsia Dapatkan Buffered Earning Nuffnang 


 
10 Rahsia Dapatkan Buffered Earning Nuffnang
10 Rahsia Dapatkan Buffered Earning Nuffnang
     
  • Jawab soalan undian atau servey di Nuffnang berkenaan diri anda dan website nuffnang.com.my.
  • Ini yang perlu anda tahu bahawa trafik yang tinggi, lagi senang untuk dapatkan buffered earning. Sekurang-kurangnya laman blog anda mempunyai UV dalam sekitar 150-300, itu sudah dikira telah melepasi syarat-syarat untuk dapatkan buffered earning daripada Nuffnang yang lebih mencanak.
  • Tidak semestinya update setiap hari BE anda akan naik. Kadang-kadang sampai seminggu blog-blog yang popular tidak update tetapi BE mereka power.
  • Anda perlu buat artikel berkaitan Nuffnang dan backlink ke website mereka. Backlink merupakan syarat utama atau penting untuk dapatkan BE. Untuk lebih dapat BE seelok-eloknya buat artikel berkaitan Nuffnang lebih kerap. Saya pernah buat artikel berkaitan Nuffang ini iaitu "Cabaran kempen Video Blogbuster Nuffnang, Maybank Transact & Win" baru-baru ini.
  • Jika mahu beri backlink ke website Nuffnang, anda perlu setting NOFOLLOW kepada DOFOLLOW kerana ia tidak membenarkan sebarang spyder untuk craw blog mereka.
  • Semakin banyak backlink semakin tinggi Google Pagerank blog tersebut dan semakin power SEO di mata enjin carian Google. Bila SEO power, senang pengiklan akan mendapatkan khidmat blog mereka untuk diiklankan.
  • Sebaiknya trafik di blog anda 100% penggunjung daripada Malaysia kerana Nuffnang tidak memberi BE terhadap blog anda walaupun mencurah-curah datangnya daripada pelawat luar negara. Ini kerana penggunjung luar negara tidak dikira.

    10 Rahsia Dapatkan Buffered Earning Nuffnang
    Cara Letak Iklan Nuffnang Di Blog
 
  • Perlu letakkan 3 jenis iklan Nuffnang di blog anda iaitu di atas, tepi dan bawah. Nak lebih faham lihat di blog saya ini sebagai contoh.

    10 Rahsia Dapatkan Buffered Earning Nuffnang
    Buffered Earning Nuffnang
 
  • Anda juga perlu hantar tiket kepada Nuffnang. Boleh klik di CONTACT US dan SUBMIT TICKET. Buktikan bahawa blog korang sentiasa aktif atau blog anda masih lagi wujud. Tanyalah apa saja berkaitan Nuffnang. Pihak Nuffnang akan jawab setiap persoalan yang anda kemukakan atau dalam ertikata sebenar setiap soalan anda akan dijawab oleh pihak Nuffnang. Boleh lihat contoh ticket yang saya hantarkan kepada pihak Nuffnang.

10 Rahsia Dapatkan Buffered Earning Nuffnang
Contoh Ticket Dihantar Kepada Nuffnang

10 Rahsia Dapatkan Buffered Earning Nuffnang
Jawapan Penghargaan Diterima Setelah Ticket Dihantar


Hanya ini saja 10 Rahsia Dapatkan Buffered Earning Nuffang. Jika anda ada lagi rahsia lain boleh utarakan atau tulis komen di blog ini. 

Bersua lagi tentang Nuffnang ini di lain masa. Sekian terima kasih kerana sudi membaca di blog saya ini. Jumpa lagi.....

Wassalam......

31 ulasan:

  1. Tips no 6 macam menarik

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haa...ha.... jgn hrp no 6 saja, Kena Buat semua.

      Padam
  2. sekarang ni byk dapat BE..cuma earning yg dapat utk setiap BE tu sikit je...adoiiii

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak apa janji ada nsik BE blog kita, bertambah lah lsgi income tu.

      Padam
  3. Nah bila abg kamil dah bersuara memang meletop....makseh perkongsiannya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih buat Nao Mei yang comel tu......Saya nak bagi tahu Nao Mei, pagi tadi Rm24.00 dan sekarang RM29.97. Ini bermakna belum sampai satu hari dah lebih daripada RM5.00 telah dikumpulkan.

      Padam
  4. Balasan
    1. Terima kasih Leeza sudi baca 10 rahsia dapatkan BE Nuffnang. Cik leeza boleh buat apa yang saya telah saya kongsikan.

      Padam
  5. Tips berguna untuk newbie mcm sy.. tq!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Yoorin... sudi bekunjung ke blog saya ini. 10 rahsia ini memang berguna buat Yoorin. Yoorin boleh buat apa yang patut bagaimana mahu dapatkannya. Cuba cari lagi maklumat berkaitan hal ini di internet.

      Padam
  6. tips yang sangat-sangat berguna. terma kasih di atas perkongsian

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sama-sama dan kita manfaatkan segala tip dan rahsia yang diberikan.

      Padam
  7. kalau kena cara mudah nak sedut heee...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang betul tu Suri, jika kena gaya boleh dapat tiap-tiap bulan.

      Padam
  8. Tips yang mmg awesome.. Lepas baca blog bro kamil salleh terus shad apply tips.. sblum ni tak pernah pun buat backlink ke blog nuff.. terima kasih sekali lagi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sama-sama, boleh backlink ke Nuffnang setiap kali buat artikel berkaitan Nuffnang. Ini memberi backlink kepada mereka dan dia bagi BE atau CPUV untuk kita.

      Padam
  9. tips yang sangat bermanfaat,,thanks ya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sekadar memberi tip kerana dengan cara demikian saja BE boleh dapat.

      Padam
  10. majuk ngn nuffnang. status fyna bertukar ke non glittery lepas tukar theme ari tue. T T

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau macam tu rugilah buat Fyna... Apapun cuba dengan kaedah seperti yang telah saya sarankan.

      Padam
  11. Salam bro Kamil..... semoga Earning Nuffnang bertamabah setiap masa. Insya Allah. 10 Rahsia dapatkan buffered earning Nuffnang amat bertepatan dan bertambah semagat saya nak buat juga.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Aniza Ghazali, moga blog anda pun boleh dpt income dgn Nuffnang jugak.

      Padam
  12. perkongsian yg sgt menarik, inshaallah lepas ni nak apply tips yg sblm ni murni tak pernah buat lagi, cth beri backlink ke website nuffnang

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cepat-cepat buat Murni. Semoga blog Murni terus mencanak.

      Padam
  13. Terima kasih atas tips2 berguna ni. Akan cuba diaplikasikan :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Zainatul sudi berkunjung ke mari. Semoga apa yang dicari tentang BE Nuffnang telah dijumpai.

      Padam
  14. round round terjumpa blog ni.hehe.mmg berkesan tips yg diberikan..harap smua disini dpt support satu sama lain..jemputlah dtg ke blog http://blogyangkosong.blogspot.com.. moga2 earnings kite smua bertambah..huuhuh..jgn lupe klik ads nuffnang juge ye..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insya Allah Si Kosong. Semoga tak kosong lagi selepas 10 tip yang diberi dipratikkannya.

      Padam
  15. makasih ya gan tentang infonya semoga tamba sukses selalu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Herman, bro berkunjung ke sini pun dikira sudah memberi BE yang bagus.

      Padam

Jom blogwalking dan komen anda di sini. Kerjasama anda saya ucapkan jutaan terima kasih.

Saya balas kunjungan anda nanti.

Sekian......

Dikuasakan oleh Blogger.