Helikopter Terhempas di Semenyih, 6 Terkorban. Sebuah helikopter yang membawa 6 orang penumpang termaksuk juruterbang terhempas di Kg Pasir Baru, Sg Lalang, Semenyih pada jam 4.30 petang tadi.                               
Helikopter Terhempas Di Semenyih, 6 Terkorban
Helikopter Terhempas Di Semenyih, 6 Terkorban
                           


Helikopter Terhempas Di Semenyih, 6 Terkorban


Bernama berita tempatan melaporkan, Helikopter Terhempas Di Semeyih, 6 Terkorban. Kesemua penumpang diantaranya adalah orang kenamaan dan juga ahli parlimen Rompin iaitu Tan Sri Jamaluddin Jarjis, Ketua Setiausaha Sulit Perdana Menteri Datuk Azlin Alias, ahli perniagaan Datuk Robert Tan, pemilik Chempaka Aviation Ajdiana Baiziera, pegawai peribadi yang dikenali sebagai Raskan dan juruterbang helikopter terbabit Kapten Cliff Fournier.
Helikopter terhempas Di Semenyih, 6 Terkorban
Helikopter Terbakar Sebelum TerhempasDilaporkan dalam kejadian itu, pesawat tersebut dilaporkan terbakar sebelum terhempas. Helikopter itu adalah jenis AS 3655N2 Dauphin. Kejadian itu berlaku pada 4.30 petang. Ia berlaku ketika hujan turun dengan lebat dan angin yang kencang.

Mereka semua dalam perjalanan pulang dari Pekan ke Subang setelah habis menghadirkan di majlis perkahwinan anak perempuan Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak di Pekan, Pahang

Tiga pasukan Bomba dan Penyelamat dari Balai Bomba Bangi, Kajang dan Semenyih diarahkan ke tempat kejadian setelah menerima laporan. Pasukan Bomba dan Penyelamat telah menemui mayat mangsa seramai 3 orang dan masih mencari 3 orang lagi di tempat kejadian.

Unit Polis Forensik akan segera melakukan siasatan dan mengenal pasti punca kejadian tersebut.

Kita sebagai orang Islam diharuskan mengucapakan salam takziah dan sedekah Al-Fatihah kepada mangsa kemalangan Helikopter Terhempas Di Semenyih, 6 Terkorban. Semoga roh mereka di tempatan di kalangan orang-orang yang beriman dan beramal soleh.