Telekung Reehans Pilihan Muslimah

Telekung Reehans Pilihan Muslimah adalah satu cogan kata atau kata kunci untuk kontest SEO anjuran seorang blogger terkenal khas untuk Blogger Malaysia yang berminat terhadap sesuatu teknik SEO. Tujuan utama kontest SEO ini untuk memperkenalkan dan mempromosikan produk Bumiputera Muslim, yakni telekung eksklusif dan istimewa daripada Reehans Telekung yang dihasilkan daripada material terbaik untuk keselesaan muslimah untuk beribadah atau beribadat seperti solat lima waktu.Telekung Reehans Pilihan Muslimah
Telekung Reehans Pilihan Muslimah


Telekung Reehans Pilihan Muslimah


Kemunculan "Telekung Reehans" bagi memenuhi permintaan kaum hawa yang inginkan satu fesyen di era moden yang eksklusif, bergaya dan praktikal tetapi tidak mengabaikan keselesaan kepada pemakainya ketika beribadah, terutamanya mendirikan solat. Ia telah diinovasikan oleh Butik Reehans Telekung sesuai dengan tagline syarikat muslim daripada Alor Star, Kedah, yakni "Hidup Selesa. Insha Allah Hidup Ceria".

Gaya dan style terkini, fesyen moden yang memenuhi kehendak muslimah yang mahukan corak dengan kain yang lembut bab sutera. Pelbagai warna dan corak menjadi pilihan ramai kaum muslimah. Satu pilihan yang amat sesuai untuk memilikinya tanpa rasa ragu-ragu terhadap jenama yang menjadi pilihan pelanggan ini. 

Telekung Reehans Pilihan Muslimah dihasilkan daripada benang berkualiti tinggi, fabrik yang terbaik lagi terpilih seperti English Cotton dan Italian Velentro bagi memberi keselesaan maksimun dan kepuasan yang terjamin. Ia melalui proses pembuatan yang sangat rapi dari segi penilaian terhadap sesuatu kualiti kain dalam memberi kepuasan yang maksimun kepada pemakainya.


Koleksi Terbaik Telekung Reehans Pilihan Muslimah


Koleksi Terbaik Telekung Reehans ada 3 jenis aneka yang cantik menawan menjadi pilihan ramai kaum muslimah. Ia mendapat permintaan yang tinggi semasa bulan Ramadhan, terutamanya ketika di akhir Ramadhan yang lalu. Penggunjung berpusu-pusu mendapatkannya ketika itu, dalam kemeriahan untuk menyambut Aidilfitri di pagi 1 Syawal.

Bolehlah lihat kelebihan yang ada pada 3 jenis koleksi Reehans Telekung ini. Ia telah diberikan nama yang cukup sinonim dengan nama Arabiannya iaitu "Telekung Balqis", "Telekung Rania" dan "Telekung Nur". Sungguh indah dari segi nama dan penjenamaan telekung itu sendiri.


Telekung Reehans Pilihan Muslimah
Telekung Reehans Balqis

  • Telekung Reehans Balqis


Koleksi Telekung Reehans Balqis terdapat 24 aneka pilihan. Ia diperbuat dengan kain kapas yang lembut, bermutu tinggi dan pelbagai corak bunga pada kain telekung daripada English Cotton. Ia amat selesa dipakai, lembut, gebu halus dan tidak panas walaupun dalam keadaan cuaca yang panas seperti di negara kita ini. 

Diantara corak warna bunga yang menjadi pilihan ramai ialah flower blue brown, flower blue green, flower lavender purple, flower sweet green dan banyak lagi.

Ia juga amat sesuai dibuat hantaran di majlis perkahwinan, persandingan, majlis pertunangan dan boleh juga dibuat hadiah untuk hari lahir seseorang, untuk adik perempuan, anak-anak, saudara-mara, rakan-taulan, kekasih dan sesiapa saja untuk dihadiahkannya.

Ada dua jenis saiz yang boleh didapati, yakni saiz M dan saiz L yang memberi cukup selesa kepada pengemarnya. Saiz M amat sesuai untuk mereka yang mempunyai ukuran ketinggian di antara 140cm-160cm. Sementara saiz L pula amat berpadanan dengan mereka yang mempunyai ukuran ketinggian 150cm-175cm. Cukup sesuai bagi mendirikan solat lima waktu mahupun solat sunat yang amat dituntut oleh agama Islam.Telekung Reehans Pilihan Muslimah
Telekung Reehans Nur

  • Telekung Reehans Nur


Koleksi Telekung Reehans Nur terdapat 7 aneka pilihan kesemuanya. Ia telekung eksklusif yang dihasilkan dengan menggunakan kain yang bermutu tinggi daripada  material Italian Velentro.

Ia boleh diguna pakai untuk mengerjakan ibadat solat seharian, menghadirkan diri ke majlis keraian. Ia selesa dipakai, amat lembut, selesa, tidak rimas dan sentiasa sejuk ketika memakainya.

Cirinya yang menarik dengan adanya ropol di bahagian bawah telekung dalam pelbagai warna terutamanya warna dusty pink, grey, light white, mint blue, purple violet, vanila cream dan green ocean. Kesemua pilihan warna ini amat disukai dan menarik perhatian oleh kaum muslimah.
Telekung Reehans Pilihan Muslimah
Telekung Reehans Rania

  • Telekung Reehans Rania


Telekung Reehan Rania pula adalah diperbuat daripada kain fabrik yang eksklusif dan ada nilai komersial dari segi materialnya, yakni daripada Italian Velentro. Ada sedikit persamaan dengan Telekung Reehans Nur, cuma ia tidak mempunyai ropol di bahagian bawah telekung.

Telekung Reehans Rania hanya mempunyai 2 jenis sahaja warnanya iaitu dusty pink dan vanila cream. Namun begitu, ia menjadi pilihan muslimah kerana ianya direka dengan kualiti yang bermutu dan tidak mengabaikan kaedah moden dan fesyen terkini.

Ia juga amat selesa dipakai ketika mendirikan solat, baik waktu siang maupun di waktu malam. Ia tidak panas dipakai dan cukup selesa.


Dapatkan Segera Telekung Reehans Pilihan Muslimah


Kenapa Perlu Anda Dapatkannya?

Telekung Reehans Pilihan Muslimah
Disiarkan Di Akhbar Utusan Malaysia


Telekung Reehan bukan saja terkenal sebagai sebuah butik yang menjualkan kain tudung untuk muslimah tetapi juga adalah satu syarikat bumiputera yang beragama Islam. Syarikat mereka telah disiarkan di akhbar "Utusan Malaysia" dengan memberi penjenamaan yang terbaik, khas untuk muslimah yang mementingkan penutupan aurat dan seluruh badan bagi mengelakan daripada pandangan mata keranjang, lebih lagi yang bukan muhrim.


Bertindaklah dari sekarang, walaupun sambutan Aidilfitri baru saja lepas, namun masih ada lagi hari yang besar untuk umat Islam iaitu Hari Raya Aidiladha. Ia sangat sesuai juga untuk mengenakan pakaian menutup aurat. Sudah tentu yang menjadi pilihan adalah Telekung Reehans Pilihan Muslimah yang terkenal dengan corak, patern, warna dan jenis kain yang lembut.

Ia membawa demensi baru dalam patern telekung era moden yang menghasilkan satu moto yang menarik "Ibadah Selesa, Insha Allah Hidup Ceria".

Ia juga sesuai dibeli secara borong dan dibuat jualan semula kepada pelanggan di tempat anda berada. Setidak-tidaknya Telekung Reehans akan terut berkembang dan menjadi salah satu jenama popular di Malaysia suatu masa nanti Insha Allah.... jika melihat kepada keadaan fesyen sekarang, ramai wanita sudah mula mementingkan penutupan aurat yang disarankan oleh syariat Islam. Jangan lupa pula, ia boleh dihadiahkan untuk sesiapa yang anda hendak berikan dan sangat sesuai terutamanya untuk hantaran perkahwinan.

Reehans Telekung telah menyediakan pembalut haduah khas untuk dibuat hadiah. Ia kelihatan cukup sempurna dan menarik perhatian apabila dibuat hadiah atau hantaran perkahwinan nanti.Telekung Reehans Pilihan Muslimah
Telekung Reehans Sesuai Untuk Dibuah HantaranUntuk mendapatkanya, bolehlah hubungi atau layari alamat yang tertera di bawah ini:Telekung Reehans Pilihan Muslimah
Reehans TelekungHukum-Hakam Ketika Berpakaian


Apakah fungsi ketika berpakaian menurut Syari’at Islam?


Pakaian adalah nikmat Allah bagi melindungi tubuh badan manusia, yakni menutup aurat mereka dan juga sebagai perhiasan bagi mereka. Fungsi-fungsi pakaian ini dijelaskan oleh Allah di dalam al-Quran;


“Dan Allah menjadikan bagi kamu pakaian-pakaian yang memelihara kamu dari panas dan sejuk, juga pakaian-pakaian yang memelihara kamu semasa berjuang” (an-Nahl, ayat 81).يَابَنِي ءَادَمَ قَدْ أَنْزَلْنَا عَلَيْكُمْ لِبَاسًا يُوَارِي سَوْآتِكُمْ وَرِيشًا وَلِبَاسُ التَّقْوَى ذَلِكَ خَيْرٌ ذَلِكَ مِنْ ءَايَاتِ اللَّهِ لَعَلَّهُمْ يَذَّكَّرُونَ


“Hai anak Adam, sesungguhnya Kami telah menurunkan kepadamu pakaian untuk menutupi auratmu dan pakaian indah untuk perhiasan. Dan pakaian takwa itulah yang paling baik untuk dipakai. Yang demikian itu adalah sebahagian dari tanda-tanda kekuasaan Allah, mudah-mudahan mereka selalu ingat”. (al-A’raf:26).


Akhir kata... jom pakat-pakat kita terutamanya kaum muslimah, buatlah pilihan kita sebagai pengguna untuk membeli dan memiliki sepasang telekung yang dapat memilihara aurat kamu daripada penglihatan mata oleh orang yang bukan muhrim. Ia adalah perkara wajib yang dituntut oleh agam Islam. 

Jangan lupa kongsi artikel ini "Telekung Reehans Pilihan Muslimah". agar rakan-rakan kita yang lain dapat tahu kelebihan yang ada di Telekung Reehans, syarikat bumiputera yang beragama Islam. Menjual pelbagai tudung yang menarik, eksklusif, elegant, style, material, berfesyen dan penuh bergaya tetapi dengan cara menutup aurat.

Saya ulangi sekali lagi supaya anda sentiasa mengingati satu jenama yang memberi anda sejuta senyuman, apabila sekali anda memakainya, bila ingin bertudung atau bersolat pasti sentiasa mengingati jenama ini "Reehans Telekung".


"Dapatkan segera pelbagai kain telekung untuk muslimah di Reehans Telekung" dan boleh hubungi:


Info Lanjut dan Tempahan


DI ALAMAT:

814-B, LORONG TUNKU MOHAMAD,
JALAN PERSIARAN SULTAN ABDUL HAMID,
05050 ALOR SETAR, KEDAH, MALAYSIA

WhatsApp/Tel: +6011-14481591
Email: reehanstelekung@gmail.com

Facebook: Reehans Telekung

Website: www.reehans.com
Kongsikan Artikel Ini :
+
Sebelumnya
« Post Sebelumnya
Seterusnya
Post Seterusnya »
 
Copyright © 2015 sensasi2020 - All Rights Reserved
|Template ByKunci Dunia | Design By sensasi2020
Back To Top