Header Ads

Apa Itu Vemma?

Apa Itu Vemma? Ramai yang masih tidak mengetahui kewujudan Vemma terutamanya di Malaysia. Ok.... tak apa, saya cuba ceritakan secara lebih menyeluruh berkaitan Vemma ini. Sepanjang saya berjinak-jinak dengan minuman ini ketika majlis pelancaran Vemma Renew dan Verve Remix pada 9 November 2014 sedikit sebanyak saya mula minum dan merasai kehebatan minuman ini. Menggunakan tagline "Nutrition For A Lifetime".



Vemma
Apa itu Vemma


Apa Itu Vemma?


Sebelum itu cuba lihat dahulu video ini (di bawah) untuk lebih jelas tentang VeMMA, yakni Formula Vemma Versi Bahasa Melayu.






                             


Persoalan yang sering bermain difikiran pembaca. Macam nama orang je... VeMMA ni..... Sebenarnya "VEMMA" adalah gabungan Vitamin, Essential Minerals, Mangosteen dan Aloe Vera. Vemma adalah satu formulasi hebat dengan bioketersediaan (mudah diserap badan) yang mengandungi 12 vitamin spektrum penuh, lebih 65 mineral bersumberkan tumbuhan, keseluruhan buah manggis termasuk kulitnya, aloe vera kaya glikonutrien dan teh hijau nyahkafein organik sebagai asas nutrisi penting.

Ia adalah kombinasi daripada 65 mikromineral, kesemua 12 jenis vitamin asas (A,B Komplek, C, D dan E) dan 3 ekstrak botanik (keseluruhan buah Manggis, Aloe Vera dan Trh Hijau) yang menyediakan antioksida, asid amino dan phyto-kimia yang diperlukan oleh badan kita.

Menonjolkan falsafah kesejahteraan timur dan barat yang unik daripada Yibing Wang, M.D, Ph.D Vemma mengabungkan kelebihan ribuan tahun perubatan tradisional Cina bersama dengan prinsip saintifik barat termaju.

Formula Vemma telah diformulasi oleh pakar perubatan, diuji secara klinikal, diuji secara bebas dan dikilangkan dalam kemudahan yang diperiksa oleh badan Pengtadbiran Makanan dan Dadah Amerika Syarikat (FDA) dengan piawaian bermutu tinggi bagi produk yang berpandukan hasil Formula Proprietari ini mungkin adalah antara cecair antioksida terkuat yang ada di dunia.


V - Vitamins
E -  Essential
M - Minerals
M - Manggosten
A - Aloe (Aloe Vera)


Huraian berkaitan VEMMA adalah seperti berikut:


Vitamin


    Vitamin adalah bahan organik yang sangat diperlukan oleh tubuh badan manusia dengan jumlah yang kecil. Ia berperanan sebagai bahan untuk tumbesaran tubuh badan yang normal dan megawal kesihatan dan mencegar daripada terkena penyakit. Ia membantu dalam proses untuk menghasilkan protein, karbohadrat dan lemak dalam badan manusia. oleh itu seseorang memerlukan pemakanan yang seimbang dan suplement (makanan tambahan) untuk terus kekal dalam badan. Banyak vitamin yang boleh kita jumpai, diantaranya adalah vitamin A, vitamin B, vitamin C, vitamin D, kalsium, zat besi dan sebagainya.


    Essential


      Essential adalah mikronutrien yang amat diperlukan dalam kehidupan seharian. Essentil juga adalah kombinasi dua bahan galian organik yang sentiasa ada dalam tubuh badan iaitu vitamin dan mineral. Ianya berfungsi sebagai metabolisme. Ia perlu mendapatkan daripada sumber luar bagi menghasilkan nutrisi yang lengkap  Kekurangan bahan-bahan ini akan melemahkan sistem tubuh badan seseorang. Ia adalah asas kepada sistem khasiat permakanan yang seimbang. 


      Mineral


        Mineral adalah sebatian semulajadi yang terbentuk menerusi proses geologi alam semulajadi.  Ia berbentuk pepejal dan mempunyai struktur kristal. Ia bukan sahaja sebagai komposisi kimia sahaja tetapi juga bahan organik berbentuk struktur mineral. 

        Kesihatan fizikal lebih bergantung kepada meneral yang anda masukan ke dalam badan berbanding dengan faktor lain. Meneral membantu dan menyokong kesihatan organ, tulang dan sistem imun. 

        Meneral diperlukan untuk menghasilkan tenaga, perlindungan daripada kerosakan radikal bebas dan fungsi penting yang lain.


        Mangosteen (Manggis)


        Mangosteen atau buah manggis amat berkhasiat terutamanya pada bahagian kulit dalam dan biji manggis. bahan aktif yang terdapat di dalamnya adalah "Xanthone". Ia mempunyai khasiat yang amat menakjubkan. Ia juga mempunyai Cathechins, Polyphenols dan Polisakarida yang berkesan sebagai agen antioksida semulajadi dan bahan anti bakteria serta anti kulat.

        Buah manggis membekalkan jumlah yang paling tinggi Xanthone. Xanthone pula adalah fitonutrien yang aktif secara biologi dengan ciri-ciri antioksida yang paling tinggi kandungannya.


        Aloe (Aloe Vera/Daun Lidah Buaya)


          Aloe Vera adalah sejenis tumbuhan jenis berbawang dan berduri pada daunya. Ia juga dipanggil daun lidah buaya. Iannya berasal dari Afrika. Aloe Vera terdiri daripada 3 komposisi iaitu glukus (monomeric sugar constituents), asid malik dan polisakarida. Selain itu juga terdapat lebih 200 kompenan aktif seperti vitamin, mineral, enzim, protein dan asid amino. Selain itu ia mempunyai formula semulajadi yang sangat berkesan sebagai anti penuaan, anti ulser, anti jangkitan, dan anti terhadap diabetes.

          Produk Vemma telah diiktiraf sebagai Quite Possibly The Most Powerful Lequid Antioksidant! (Kebarangkalian Cecair Antioksida Yang Terkuat)!). Formula VeMMA yang sangat luar biasa sekaligus menjadi VeMMA sebagai Program Nutrisi Terhebat di abad ini! Ianya bukan sekadar jus.


          Memperkenalkan Program Nutrisi Vemma


          Vemma menyediakan formula cecair yang memudahkan penyerapan vitamin, mineral dan antioksida yang diperlukan oleh badan manusia untuk membina asas nutrisi yang kukuh. Setiap hidangan sangat sesuai untuk badan anda, sedap dan mudah untuk diminum.

          Anda memerlukan sekurang-kurangnya......


          • 2 biji oren untuk menyamai kandungan vitamin C.
          • 9 avokado untuk menyamai kandungan vitamin E.
          • 3 ikat brokoli untuk menyamai kandungan zat besi.
          • 55 biji telur untuk menyamai kandungan vitamin D.
          • 1 cawan kangkung untuk menyamai kandungan vitamin A
          • 3 cawan kacang pea untuk menyamai kandungan Thiamin.
          • 19 pisang bersaiz sederhana untuk menyamai kandungan Riboflavin.
          • 6 oz. Keju tenusu untuk menyamai kandungan vitamin B-12.
          • 5 kentang besar untuk menyamai kandungan Niacin.
          • 61 cawan tomato untuk menyamai kandungan Folate.
          • 2 tembikai besar untuk menyamai kandungan vitamin B-6.
          • 17 oz. Ceri untuk menyamai kandungan nilai ORAC.
          • 37 cendawan sederhana untuk menyamai kandungan Asid Pantothenic.

          Anggaplah ini sebagai "Insurans Kesejahteraan Tambahan" untuk memenuhi jurang nutrisi dalam badan anda.




          Minuman Vemma Premix, Vemma Renew dan Vemma Verve


          Banyak minuman Vemma yang telah dihasilkan iaitu Vemma Premix, Vemma Renew,  Vemma Verve dan ada lagi yang lain, cuma saya hanya memperkenalkan 3 jenis ini saja sebagai pengenalan.


          1. Vemma Premix - Nutrition For A Lifetime


            Apa Itu Vemma
            Vemma Premix



            2. Vemma Renew



              Apa Itu Vemma?
              Vemma Renew



              Vemma Renew merupakan minuman bertin untuk kesihatan yang mengandungi dos penuh silica "Vemma Formula" daripada sumber semulajadi (tumbuhan) untuk menstabilkan dan mengekalkan kulit yang cerah, gebu, kuku yang kuat dan kukuh serta rambut yang sihat, bersinar dan berseri. Ia juga dapat memberi awet muda, cantik, sihat, bertenaga dan yang paling penting sentiasa aktif setiap masa.


              • 59ml formula Vemma yang dikaji secara klinikal. 
              • 20mg tumbuhan-sumber silika dikenali untuk mengekalkan kulit yang sihat, kuku dan rambut.
              • Anti-penuaan dan meningkatkan imun dalam tubuh.
              • Menyokong pengeluaran kolagen.
              • Hanya 45 kalori dan 5 g pemanis semula jadi.
              • Ia bukan berkarbonat, menyegarkan dengan rasa buah-buahan. 
              • Tanpa Kafein dan bukan GMO.
              • Tidak ada rasa tiruan dan warna atau sirap jagung fruktosa tinggi


              3. Vemma Verve - Insanely Healthy Energy


                Apa Itu Vemma
                Vemma Verve



                Vemma Verve adalah satu minuman bertin juga tetapi membuat pembaharuan dari segi rasa daripada minuman tenaga Vemma yang sedia ada. Ia dihasilkan untuk menambahkan lagi variasi dari segi rasa Verve Renew di kalangan pengemar minuman bertenaga, khusus untuk kalangan blogger yang bekerja siang dan malan, remaja yang aktif, ahli sukan dan suka menerokai sesuatu yang baru serta mempunyai kelainan dalam setiap perkara. Satu pendekatan baru dalam minuman Ultra-Premium Remix dan rasailah kehebatan luarbiasanya.


                • 100% daripada Blend Verve Energy.
                • Rasa remix menampilkan dua Verve campuran  yang paling popular (Bold® dan partea ™).
                • 75mg kafein semulajadi.
                • Pakar Perubatan dirumuskan, dikaji secara klinikal formula Vemma.
                • Manggis Wildcrafted.
                • 12 vitamin spektrum penuh.
                • Tumbuhan sumber mineral terpenting.
                • Tanpa gula. 
                • Tiada pemanis tiruan, warna atau perisa.
                • Tiada fruktosa tinggi sirap jagung. 
                • Perisa tropika berkarbonat yang ringan dan menyegarkan.
                • Campuran unit ramuan yang bertenaga.
                • Super jus bertenaga dengan campuran fitonutrien aloe dan manggis.


                Bahan-Bahan Utama


                Bahan-bahan utama yang terdapat dalam Vemma minuman antioksida adalah seperti berikut:


                • 12 vitamin spektrum penuh termasuk vitamin antioksidan - Penting untuk kesihatan dan kesejahteraan.
                • Campuran mineral bersumberkan tumbuhan - Lebih daripada 65 utama, surih dan ultra-surih ionik, nutrien kehidupan.
                • Ramuan Fitonutrien - Campuran kompenan tumbuhan kuat dan natural yang bantu mempromosikan kesihatan yang lebih baik.
                • Buah Manggis - membekal keseluruhan buah manggis yang banyak dengan akstrak kulit yang banyak memberi bermanfaat. Ia dapat memberi kuantiti yang tinggi dan semulajadi terhadap kandungan Xanthone.
                • Aloe Vera kaya glikonutrien organik - Fitonutrien yang kuat, diketahui memberi banyak kesan bermanfaat yang baik kepada tubuh badan.
                • Teh hijau nyahkafein organik - Sebagai tambahan kuasa antioksidan dan perlindungan terhadap fitonutrien.


                Kelebihan Nutrisi Vemma 


                • Melindungi dan menyokong jantung sihat.
                • Mempertingkatkan respon imun dan menyokong sistem imun anda.
                • Mencipta tenaga yang banyak.
                • Menentang redikal bebas.
                • Mempromosi penglihatan yang baik.
                • Membantu saluran usus yang normal dan sihat.
                • Mengekalkan kesihatan kulit, mata, gigi, gusi, kuku dan rambut.


                Kebaikan Minuman Vemma Antioksida



                • Menyuburkan dengan memberi keseluruhan vitamin dan sumber tumbuhan mineral yang lengkap.
                • Melindungi daripada kerosakan selular dengan formula Vemma yang tinggi antioksida.
                • Memberi kecergasan yang bertindak pantas hasil campuran asid amino dari kafein semulajadi (menghasilkan 75 mg kafein) dan meningkatkan tenaga nutrien.
                • Menyokong gaya hidup yag sihat kepada sesiapa yang mencari nutrisi, minuman tenaga yang berpanjangan gula yang tinggi dan kafein yang berlebihan.


                Bahan Yang Tiada Dalam Minuman Vemma


                • Pemanis tiruan
                • Pewarna tiruan
                • Perisa tiruan
                • Gluten
                • Soya
                • Tenusu
                • Pengawet
                • Pembungkusan BPA
                • Fruktosa tinggi sirap jagung


                Untuk dapatkan info lebih lengkap dan sempurna bolehlah layari di Facebook Fanpage Info Produk - Formula Asli VeMMA.

                Sekarang anda sudah baca, pasti sudah memahami "Apa Itu Vemma" yang telah terkandung di dalam post ini. Diharap anda semua memahaminya isi kandungan berkaitan Vemma. Segalanya sudah ditulis. Diharap agar semuanya berjalan lancar. Doakan segalanya agar semakin ramai yang dah mula dan ingin mengenali Vemma iaitu Vemma Minuman Antioksida Terbaik Seisi Keluarga.


                Jika anda ingin mencuba, bolehlah berhubungi di:


                KAMIL SALLEH - No Telefon: 013-9995015 (WhatsApp)

                  ATAU


                  DIANA - No Telefon: 011-32377354 (WhatsApp)


                    Bolehlah kemukakan sebarang pertanyaan terhadap minuman Vemma Premix, Vemma Renew dan Vemma Verve.

                    Oh lupa nak bagi tahu..........sekarang ini saya sedang mencari penaja yang sudi menaja contest yang akan saya dan Diana jalankan pada 1 Oktober 2015 dan berakhir pada 31 Disember 2015.

                    Objektif utama menganjurkan contest ni adalah untuk mengviralkan info yang lebih tepat tentang produk VeMMA.

                    Jika sudi bolehlah hubungi saya atau Diana untuk bertanya tentang contest ini. Saya berharap agar rakan-rakan saya sudi menjadi penaja. Saya juga memerlukan sokongan anda untuk menjayakan contest ini demi kebaikan bersama. Insha Allah.....

                    7 ulasan:

                    1. Semoga berjaya bro. Nama Vemma ni memang dah agak lama diperkenalkan di pasaran

                      BalasPadam
                      Balasan
                      1. Dulu Vemma builder, skrg ia lebih kepada Vemma sahaja... lebih kepada review kelebihan produk.

                        Padam
                    2. baru tahu pasal vemma ni.
                      dekat mana biasa ada jual?

                      baca juga: masalah blog terkena virus

                      BalasPadam
                      Balasan
                      1. Boleh direct melalui whatsapp je saya. Boleh tanya apa saja berkaitan Vemma.

                        Padam
                    3. Ooo... rupa-rupanya vemma ni berasal dari buah manggis. Org kampung saya ada cakap buah manggis ni boleh buat ubat kencing manis, darah tinggi n kanser.

                      BalasPadam
                    4. Ooo... rupa-rupanya vemma ni berasal dari buah manggis. Org kampung saya ada cakap buah manggis ni boleh buat ubat kencing manis, darah tinggi n kanser.

                      BalasPadam

                    Jom blogwalking dan komen anda di sini. Kerjasama anda saya ucapkan jutaan terima kasih.

                    Saya balas kunjungan anda nanti.

                    Sekian......

                    Dikuasakan oleh Blogger.