Dollah Salleh Letak Jawatan Jurulatih Harimau Malaya

Dollah Salleh Letak Jawatan Jurulatih Harimau Malaya semalam. Beliau membuat keputusan melepaskan jawatannya setelah skuad bimbingannya diaibkan 10-0 oleh UAE (Emiriah Arab Bersatu) pada aksi kelayakan Piala Asia 2018 dan kelayakan Piala Asia 2019 di stadium Mohamed Zayed, Abu Dhabi.


                                 

Dollah Salleh Letak Jawatan Jurulatih Harimau Malaya
Dollah Salleh


Dollah Salleh Letak Jawatan Jurulatih Harimau Malaya


Dollah Salleh terpaksa meletakkan jawatan beliau selepas dimalukan oleh pasukan daripada UAE 10-0. Satu keputusan yang tidak dapat diterima oleh semua rakyat Malaysia.

Beliau meninggalkan Harimau Malaya dengan perasaan yang sedih kerana tidak dapat memberikan dan malahan tidak dapat meningkatan prestasi skuad yang dibimbingnya.

Kekalahan 10-0 adalah yang terburuk dalam sejarah bolasepak Malaysia yang bermain di peringkat antarabangsa. Kali terakhir Harimau Malaya kalah teruk, ketika bertemu Eintracht Franfurt pada kejohanan Merlion Cup 1985 dengan keputusan 8-2.


Siapa Pengendali Skuad Harimau Malaya Baru?


Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) belum dapat mengesahkan lagi status peletakan jawatan Dollah Salleh, namun buat sementara waktu, Datuk Ong Kee Swee akan pengendali sementara skuad Harimau Malaya buat masa ini.

Keputusan drastik terpaksa dilakukan selepas menyaksikan sejarah paling buruk berlaku dalam bola sepak Malaysia.

Ong Kee Swee akan mengendalikan buat sementara waktu skuad kebangsaan itu bagi persiapan aksi keempat dalam kumpulan A menentang Arab Saudi pada Selasa ini.


Apa Akan Terjadi Selepas ini?


Semua peminat tidak dapat menerima keputusan yang memalukan ini, di mana Harimau Malaya kalah teruk sedemikian rupa. 

Selepas bertahun-tahun pemain bergelumbang dengan aksi liga domestik tempatan, gah dengan skuad Harimau Selatan, JDT menjuarai Piala Liga Super 2015. Pemain berstatus bintang dengan gaji yang amat lumayan tetapi kaku ketika beraksi di peringkat antarabangsa.

Di mana mahu cari kesalahan ini. Ramai yang mengesa agar membubarkan skuad Harimau Malaya dan merombak keseluruhan terhadap struktur yang ada dalam FAM. Apa yang disarankan oleh Ketua Jurulatih Skuad Palestine ada asasnya.

Kita tidak boleh salahkan Dollah Salleh 100% dalam soal ini. Ia melibatkan banyak pihak terutamanya yang duduk di kerusi panas FAM sekarang ini.

Luahan ketidakpuas hati peminat membuak-buak. Laman sosial Facebook, Twitter, blog, Instagram dan sebagainya menjadi medan untuk melepaskan geram ekoran kekalahan memilukan ini.

Setelah Dollah Salleh Letak Jawatan Jurulatih Harimau Malaya. Apa yang akan berlaku selepas ini?Kita tunggu dan lihat? Ramai yang tidak mahu kita kalah teruk lagi ketika bertemu Arab Saudi pada Selasa ini di Stadium Shah Alam.

Kongsikan Artikel Ini :
+
Sebelumnya
« Post Sebelumnya
Seterusnya
Post Seterusnya »
 
Copyright © 2015 sensasi2020 - All Rights Reserved
|Template ByKunci Dunia | Design By sensasi2020
Back To Top