sensasi2020

Deman Pokemon Go Melanda Malaysia | sensasi2020 Deman Pokemon Go Melanda Malaysia - sensasi2020

Deman Pokemon Go Melanda Malaysia

Deman Pokemon Go Melanda Malaysia | Aplikasi Pokemon Go ini mula dimuat turun ke dalam telefon pintar masing-masing semalam setelah ia dilancarkan semalam di Malaysia. Beribu-ribu peminat pemainan games secara maya telah memasang aplikasi tersebut.


Deman Pokemon Go Melanda Malaysia
Pokemon Go

Deman Pokemon Go Melanda Malaysia

Ramai dikalangan muda-mudi yang sanggup menunggu berbulan-bulan untuk memasang aplikasi Pokemon Go ini. Mereka tersangat teruja bermain Pokemon Go ini. Ia membolehkan pemain "Menangkap" watak raksasa Pokemon maya di dunia sebenar di telefon mereka dengan bantuan Teknologi Sistem Kedudukan Global (GPS). Dianggarkan 62,500 orang telah mengikuti laman ini. 


Deman Pokemon Go Melanda Malaysia
Aplikasi Pokemon Go

Pemain boleh bermain ke mana-mana saja lokasi hanya melalui telefon pintar mereka. Tidak kiralah di Masjid Negara, Muzium Negara, Balas Bolis Bukit Aman, Pandan Indah, Bukit Indah, Shopping Complex dan di mana saja anda berada.

Pokemon Go ini dibangunkan oleh syarikat Niantric Labs dari Amerika Syarikat. Ia boleh didapati juga di laman facebook "Pokemon Go Malaysia"

Di Malaysia, permainan ini menjadikan tempat awam sebagai "Poke Stop", diantaranya masjid, pasr, pasar raya, stesen transit aliran ringan (LRT), stesen keretapi dan sebagainya.

Pokemon Go yang menghidupkan watak-watak kartun sensasi Pokemon ke alam nyata dan membolehkan pemain "menangkap' watak-watak tersebut dengan menggunakan telefon pintar di beberapa kawasan strategik dengan bantuan GPS.

Pemain akan mendapatkan mata dengan melontar bola ke arah kartun Pokemon dan seterusnya akan naik ke tahap lever permainan yang lebih tinggi.


Info Berkaitan Pokemon Go

  • Kategori: Percuma
  • Size: 104 MB
  • Pengeluar Aplikasi Pokemon Go: Niantic Labs, Amereka Syarikat. Berpengkalan di San Francisco dan California.
  • Genre: Augmented Reality (AR).
  • Tarikh Dilancarkan: 13 Julai 2016 (Amerika Syarikat, New Zealand dan Australia), 6 Ogos 2016 (Malaysia, Singapura, Indonesia, Filipina, Kemboja, Thailand dan lain-lain negara.
  • Mod Permainan: Boleh dimainkan secara individu atau berkumpulan.
  • Platform: Boleh dimuat turun melalui telefon pintar iOS dan Android.
  • Taktik Permainan: Pembelaan dan pertarungan.
  • Negara Haramkan Pokemon: Arab Saudi, Turki dan Mesir.
  • Ulama Fatwakan Pokemon Go Haram: Mufti Wilayah Persekutuan, Datuk Dr.Zulkifli Mohamad Al-Bakri dan Syeikh Prof. Dr.Yusuf Al-Qaradawi.

Pokemon Go Serang Gerai Nasi Lemak Pandan Mieeza


Aku yang baru saja pasang aplikasi Pokemon Go terkejut apabila ianya mula menyerang di tempat jualan Nasi Lemak Pandan Mieeza. Masa itu aku hanya sekadar memasang saja , tidak terfikir untuk bermain.


Deman Pokemon Go Melanda Malaysia
Watak Kartun Pokemon Go

Waktu terluang ketika tiada pelanggan, aku mulalah bermain permainan game ini. terkejut juga tiba-tiba datang watak kartun pokemon di atas meja nasi lemak pandan aku. Apa lagi, aku terus menangkapnya. Mula-mula tu memang tidak tahu langsung cara nak main. Aku hentam saja.... Terasa seronok pulak...

Selamat bermain dan semoga berjaya dapat banyak mata dan seterusnya boleh naik ke lever lebih tinggi.

26 Komentar untuk "Deman Pokemon Go Melanda Malaysia"

mesti seronok dan leka bermaon pokemenon ini tuan..

lagi leka lagi bagus dan ini memnbantu mengurangkan produktiviti kita..

kesannya kita akan semakin mundur ...

game yang seru namun harus berhati-hati bermainnya jangan terlalu fokus ke layar Hp

tak terjebak, alhamdulillah

Saya rasa pokemon go game yang kirang mengedukasi gan..hehe
Kunjungi Tekno Corner

Femes sungguh si pokemon tu sekarang! Hahaha..entahlah, ciknad mmg tak pernah layan apa2 game pun..;)

Femes sungguh si pokemon tu sekarang! Hahaha..entahlah, ciknad mmg tak pernah layan apa2 game pun..;)

sama seperti di Indonesia
http://www.pelangitehnik.com/2016/05/10/service-mesin-cuci-bogor/

Mantap pokemon semakin mendunia, di Indonesia pun juga sama

game ni sejenis penyakit sbenarnya.. haha

jika rasa tidak ok dan tidak mahu perkara buruk berlaku..abaikan sahaja Pokemon Go

haha..ramai sangat orang main game tu..jangan sampai leka sudah.

tak salah nak main kan, asalkan tak terabai benda yg lebih penting hehehe..level brapa dah bang?

Pkemon go Sedang ramai sekarang
tp harus hati2 bermain ini :)

saya pun tak terjebak. rasa buang masalah

Di indonesia pun ramai juga permainan ini ,, sampai sampai tempat yang biasanya sepi jadi rame

Bahaya juga tapi ini game ,,, bisa bikin orang celaka

agak bosan juga
dah try juga
mungkin kalau terlalu fokus mungkin akan bermasalah tidak kira game apa pun sebenarnya :)

Dimana mana pokemongo telahimainkan. Beberapa diantaranya sampai rela melakukan perjalanan jauh. Kalo ada asuransi perjalanan, harus tahu cara klaim asuransi perjalanan online

Ish jangan biarkan pokemon tu main atas meja. Bagus juga kalau berniaga kat tempat banyak pokemon ni, mungkin akan ada para pemain yang akan singgah beli nasi lemak pula nanti

saya pun dah terjebak sekali main,, hahaha

pokemon lets go!!

udah coba game ini tapi cepet bosan
Menjual Paving Block

Jom blogwalking dan komen anda di sini. Kerjasama anda saya ucapkan jutaan terima kasih.

Saya balas kunjungan anda nanti.

Sekian......

Back To Top