Header Ads

Puskas Fifa 2016: Undilah Mohd Faiz Subri

Puskas Fifa 2016: Undilah Mohd Faiz Subri untuk anugerah terhebat ini sebagai penjaring tercantik di dunia. Undian daripada rakyat Malaysia amat diperlukan untuk melayakkan Faiz Subri mendapat anugerah dan diiktiraf sebagai jaringan tercantik dan terbaik pada tahun ini.. Bukan mudah seorang pemain yang mendapat gelaran ini, lebih lagi pemain dari negara kita.


Puskas Fifa 2016: Undilah Mohd Faiz Subri
Puskas Fifa 2016: Undilah Mohd Faiz Subri

Puskas Fifa 2016: Undilah Mohd Faiz SubriThe Fifa Puskas Award 2016


Siapa tidak gembira, seorang pemain bolasepak di Malaysia yang kita kenali, dapat melihat satu jaringan tercantik ketika beliau dapat melakukan tendangan melencong yang sungguh ajaib masuk ke gawang gol lawan ketika perlawanan diantara Pulau Pinang vs Pahang pada 16 Februari 2016 minit ke-62, di mana Pulau Pinang menang dengan jaringan 4-1.

Gol jarigan beliau mendapat liputan yang hebat dan jadi viral di media sosial. Bukan itu saja, media antarabangsa juga turut menyiarkan berita tentang jaringan menakjubkan ini.

Ada juga pemain hebat antarabangsa yang memuji tentang jaringan Mohd Faiz Subri ini. Sukar mencari jaringan seperti ini. Ini bukan tuah tetapi adalah melalui latihan dan teknik yang perlu dilakukan dan dipraktikkan sepanjang masa.

Jom mari pakat undi Mohd Faiz Subri untuk anugerah Puskas Fifa 2016. Sebagai rakyat Malaysia yang tercinta, sudah pasti ini melihat anak muda kita yang bermain bo;a sepak dapat anugerah yang hebat ini. Bukan senang untuk memenanginya dengan mengalahkan 7 pemain terhebat di dunia seperti Lionel Messi, Neymar, Mario Gaspar, Hlompho Kokana, Saul Niguez, Hai Robson Kanu, Simon Skrabb dan bakal mengalahkan 2 lagi calon finalist yakni Marlone dan Daniuska Rodriguez. Untuk kepastian dan lebih detail boleh baca artikel ini "Top 10 Anugerah Puskas Fifa 2016"

Zurich, Tunggu Aku Di sana

Anugerah Puskas Fifa 2016 akan diadakan pada 9 Januari 2017 di Zurich, Swetzerland. Berita gembira buat keluarga Mohd Faiz Subri apabila FAM telah bersetuju akan menaja perbelanjaan tikat buat uisteri beliau, Norzawanis dan dua anaknya Akif Fayyadh dan Muhammasd Aqil Zayyan. Dalam situasi begini, sokongan daripada rakyat Malaysia amat diperlukan.

Mari kita mendoakan agar Mohd Faiz Subri dapat anugerah ini. Insha Allah.....

Tiada ulasan

Jom blogwalking dan komen anda di sini. Kerjasama anda saya ucapkan jutaan terima kasih.

Saya balas kunjungan anda nanti.

Sekian......

Dikuasakan oleh Blogger.