sensasi2020

Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan | sensasi2020 Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan - sensasi2020

Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan

Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan. Produk Shaklee yang dikenali ramai dan mendapat sambutan di seluruh dunia. Satu produk makanan yang berasaskan tumbuh-tumbuhan organik tanpa bahan sentetik. Pemakanan tambahan bagi membantu memulihkan sistem tubuh badan yang hilang akibat memakan bahan-bahan toksid yang terdapat pada makanan kita hari ini.


Produk Shaklee. Vitamin Shaklee, Bagus Untuk kesihatan
Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan


Shaklee berpegang teguh kepada 3 elemen penting iaitu:
  • Sentiasa SELAMAT - Selamat bererti vitamin Shaklee yang kita makan itu bebas daripada bahan-bahan beracun bagi menjamin ketulenan dan keselamatan setiap produk.
  • Sentiasa BERKESAN - Semua produk yang dihasilkan memberi kesan semaksimun untuk meningkatkan tahap kesihatan agar kekal sihat sentiasa.
  • Sentiasa SEMULAJADI - Bahan-bahan yang diambil untuk proses bahan pemakanan tambahan adalah daripada sumber tumbuhan semulajadi.

Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan


Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan
Shaklee - Diri, Keluarga Dan Masyarakat

Shaklee Pengeluar Vitamin 


Shaklee merupakan pengeluar multivitamin pertama di dunia. Pengasas Shaklee Dr.Forrest C.Shaklee Sr telah mencipta "Vitalized Minerals" sebagai multivitamin tambahan kepada kesihatan tubuh badan. Beliau mempunyai perinsip hidup yang harmoni terhadap alam sekitar.

Senarai set Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan untuk diri, keluarga dan masyarakat adalah seperti berikut:


Shaklee produk, produk multivitamin tambahan, pemakanan tambahan
Senarai Produk Vitamin Shaklee

  • Advanced Joint Health Tablet
  • Alfalfa Complex 
  • B-Complex 
  • Chewable Vita-C Plus 
  • DTX Complex 
  • ESP Soy Protein Isolate Powder
  • Garlic Complex 
  • GLA Complex
  • Licithin
  • Performance- Natural Orange 
  • Sustained Release Vita-C Plus 
  • Vita-E Complex
  • Vita-Lea Iron Formula 
  • Vivix 
  • Zink Complex 

Saya cuba buat ulasan salah satu vitamin di atas iaitu Vita-Lea Iron Formula. Apakah kelebihan Vita-Lea Iron formula:
  • Mengandungi 12 vitamin dan 8 mineral penting yang lengkap untuk keperluan tubah badan seharian.
  • Membantu meningkatkan kecerdasan minda dan sistem imuniti seluruh badan.
  • Memulihkan selera makan dan pencernaan.
  • Penting untuk proses pertumbuhan dan tumbesaran.
  • Mengstabilkan hormon dan bahan kimia dalam badan.
  • Melengkapkan nutrien yang kurang.
  • Membantu menyerap zat daripada makanan.

Fungsi Utama Vitamin Shaklee


Semua set vitamin Shaklee mempunyai fungsinya yang tersendiri yang dapat mencegah dan merawat terhadap sebarang penyakit dari A hingga Z di antaranya adalah:
  • Membantu mempertingkatkan penglihatan seperti rabun malam, rabun dekat, presbyopic, astigmatism, mata kering, kelesuan mata, glaucoma katarak, floaters, eye bags dan gegelung, hitam dimata.
  • Meredakan penyakit kulit seperti psoriasis, senile plaque, kulit kering, kulit gugur, jerawat Penggunaan luaran untuk merawat pustule, scabies, akne, ulser kulit. 
  • Melindungi lapisan luar kornea, rongga oral, usus, perut, paru-paru, bronkus, pundi kencing, ovari.
  • Melawan kanser dan oksidasi, terutamanya kanser paru-paru dan payudara.
  • Merangsang enzim membunuh kuman, mempertingkatkan kondisi penyakit sistem respiratori paru-paru, batuk, hepatitis, asma, flu dan selesema. 
  • Menggalakkan perkembangan normal dan sihat, merangsang perkembangan kanak-kanak/remaja, menguatkan tulang, melindungi rambut, kulit, membran mukosa, gigi sihat, gusi dan sistem reproduksi.
  • Menghasilkan sperma yang sihat.
  • Membentuk kolagen. 
  • Memperbaiki simptom pendarahan.
  • Meningkatkan sistem imun.
  • Anti-oksidan yang merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel-sel kanser dan membuang bahan kimia berbahaya dari tubuh.
  • Mencantikkan kulit.
  • Memperbaiki insomnia.
  • Mengekalkan kolesterols sihat
  • Dan sebagainya.....!

Kenapa Vitamin Shaklee Tidak Berkesa


Kenapa vitamin Shaklee yang dimakan tidak memberi berkesan terhadap pengguna:
  • Kurangkan pengambilan kafein dalam diet harian. 
  • Elakkan memakan vitamin bersama ubat daripada klinik atau hospital.
  • Pengambilan air minuman yang banyak dipandang mudah.
  • Memakan vitamin tidak mengikut sukatan yang diberikan.
  • Jangan makan vitamin terlalu banyak dalam satu masa.
  • Pantang larang ketika makan vitamin tidak diikuti.

Shaklee adalah produk kesihatan, vitamin dan supplement yang bagus untuk pemakanan semula jadi yang mempunyai rangkaian pengedar jualan terbesar di Malaysia.
Mempunyai pakar-pakar dalam penyelidikan nutrisi yang sentiasa memastikan produk Shaklee Sentiasa Selamat, Sentiasa Bekerja, dan Sentiasa Hijau.
Di Shaklee, mereka percaya alam semulajadi adalah jawapan kepada kehidupan yang lebih panjang, sihat dan produktif.
Dapatkan produk Shaklee dan khidmat nasihat dari pengedar sah Shaklee iaitu: YatiAdam (Perak), WinaWellness (Pulau Pinang), ElnaOmie (Johor Baharu), BondaSihat (Sabah), IzzyAdlina (Selangor), RanauHealthyVitamins (Sabah), ShanaSharafas (Selangor), VitaminSiCilik (Johor Baharu), IreneVitamin (Sabah), SihatVitamin (Seremban).
Jangan lepaskan peluang untuk mencuba produk Shaklee. Sudah ramai yang menggunakan produk Shaklee dan merasai kesannya.
Anda Bila Lagi?
Oh Ya. Contest Bonus Akhir Tahun ini dianjurkan oleh Akma Omar dan ditaja oleh pengedar sah Shaklee serta ditaja oleh Bee Venom Malaysia, Vitamin Kesihatan, Blog Jawatan Kosong Kerja Kerajaan, Jawatan Kosong Kerajaan Terkini, Exam SPA Online, Kongsi Bersama Nora, Dunia Vitamin Resources, dan UmmiMama.

Artikel ini khas untuk memenuhi syarat-syarat yang telah di tetapkan oleh penganjur iaitu Contest Bonus Akhir Tahun dengan keyword Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan yang menawarkan hadiah yang cukup lumayan RM 2,600.

Contest ini ditutup penyertaan pada 16 November 2014 dan akan dinilai selepas berakhirnya contest ini pada 31 Disember 2014 berdasarkan SEO di SERP google.com.my. Keputusan diambil menggunakan Google Chrome Incognito. Kita telah sedia maklum keputusan di situ adalah tepat.

NOTA: Mohon jasa baik semua rakan-rakan blogger, sila "LIKE dan SHARE" (Facebook, Google +1) yang berada di tepi untuk sama-sama dapat manfaat terhadap artikel berkaitan produk kesihatan Shaklee ini untuk pengetahuan kepada orang ramai. Setiap like dan share anda akan saya hargai dan saya ucapkan jutaan terima kasih.

Semoga berjaya kepada rakan-rakan sekalian.....!
19 Komentar untuk "Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan"

banyak kelebihan produk ni. semoga berjaya untuk kontes bonus hujung tahun..

Terima kasih Tuan Denaihati. Memang betul banyak kelebihan yang ada pada produk Shaklee. Vitain Shaklee pun bagus untuk kesihatan.

walaupun dah biasa dengar nama shaklee, tapi kat sini saya baca info yang serba lengkap, semoga berjaya dlm contest

Info untuk semua sebagai panduan di masa akan datang.

Produk yang selamat berkesan dan sesuai untuk semua orang.

Terima kasih norhayati suaib dia atas kunjungan anda. Semoga produk Shaklee menjadi salah satu pemakanan tambah keluarga kita. Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan.

Bole sy tny .. Ap pntang lrg kalo kite mkn vit c selain bnykkan mnum air dan elak caffein? And mknn ap yg dielakkan mkn bersama vit c yg bole hlang penyerpan vit c ....

wihuuuu....nak jugak bonus nih.... bukan senang nak dapat bonus nih... hehehe... semoga berjaya bro !

Semoga berjaya… Memang shaklee best sangat..ia dah membantu saya dan keluarga untuk hidup lebih sihat

Terbaik rajin bro sampai 2 sekali entri penyertaan Vitamin Shaklee ini

Salam bro.... moga entri kedua Vitamain Shaklee bagus Untuk kewsihatan ini juga berada di tempat terbaik. Saya doakan agar anda berjaya dalam contest SEO ini.

Memang betul tu Nurhayati, saya pun ada juga guna produk Shaklee ini. Ia ternya bagus untuk kesihatan seisi keluarga.

Memang betul tu tuan Denaihati, Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan seisi keluarga saya, saya adalah pengamal Vitamin daripada Shaklee semenjak bulan 8 lagi. Terbukti ianya banyak kelebihannya dan memberikan kesihatan saya lebih baik.

Yalah Mus... banyak kita baca info berkaitan vitamin Shaklee ini di mana-mana saja. Ini membuatkan kita bila beli di mana-mana sahaja lokasi pengedar di kawasan tempat tinggal kita.

Yalah saya dengar dan baca ada pantang larang iaitu, kita perlu banyakkan minum air putih untuk kesan yang lebih baik dan maksimun.

Sayang sekali saya tak join contest SEO, sekurang-kurangnya kalau tak dapat bonus sekali pun boleh juga trafik daripada rakan-rakan lain dengan contest SEO vitamin shaklee bagus untuk kesihatan ini.

Salam Rokiah... kita sama-sama berdoa agar Tuan Kamil ini berjaya dengan contest SEO yang beliau join ini, Insya Allah...

Ya betul tu bro Khairul Zamri.. bukan dua bro Kamil hantar penyertaan, malahan 3 penyertaan yang beliau hantar, begitu serius bro kita ini dalam contest SEO ini ya.....

Jom blogwalking dan komen anda di sini. Kerjasama anda saya ucapkan jutaan terima kasih.

Saya balas kunjungan anda nanti.

Sekian......

Back To Top