sensasi2020

Malaysia Best Blog 2015 | sensasi2020 Malaysia Best Blog 2015 - sensasi2020

Malaysia Best Blog 2015

Malaysia Best Blog 2015 Contest SEO yang menjadi rebutan para blogger Malaysia. Ia dianjurkan di awal tahun 2015 dan ada blogger yang sudi menganjurkannya dengan hadiah yang amat menarik. Ini baru saja masuk pertengahan bulan Januari untuk tahun baru 2015 tetapi sudah semakin ramai yang menganjurkan contest SEO untuk blogger sertai.

Sebelum ini dah ramai yang join "Jom Aktifkan Mykad". Ini satu perkembangan yang sihat untuk mana-mana blogger untuk mempelajari tip-tip dan teknik SEO terkini. Sudah pasti blog OhDuit aka Saudara Khirol Hazwan ada matlamat tertentu, visi dan misi untuk menganjurkan Contest SEO ini.


Malaysia Best Blog 2015, Contest SEO - Malaysia Best Blog 2015
Malaysia Best Blog 2015


Jom mari kita rama-ramai pakat sertai contest ini untuk mendapatkan trafik, teknik SEO, berkenalan sesama blogger, belajar dan berkongsi berkaitan blogging bukan untuk SEO semata-mata dan jangan hanya mementingkan hadiah semata-mata. Jika ditakdirkan mendapat rangking SERP Google Search (Malaysia) page 1 dan top 1. Kalau dapat Alhamdulillah..... dan jika ianya gagal, ini bermakna blog sensasi2020 belum cukup power SEO. he...he....!

Malaysia Best Blog 2015



Contest SEO Malaysia Best Blog 2015, Malaysia Best Blog 2015 - sensasi2020
Malaysia Best Blog 2015

Masih terlalu awal lagi sebenarnya hendak diklasifikasikan sesebuah blog di awal tahun 2015 ini. Biasanya ia dibuat di akhir tahun untuk menilai sesuatu blog itu dalam kategori mana sesuai untuk ditempatkan. Walau bagaimana pun, ia bukanlah sesuatu yang asing untuk kita kategorikan blog mana tersenarai sebagai Top 10 Malaysia Best Blog 2015.

Sebagai seorang blogger seperti saya sudah pasti ada blog yang menjadi pusat rujukan dan panduan sebagai menambah pengetahuan, selok-belok berkaitan blogging, SEO dan apa saja infomasi yang kita perlukan. Setakat ini saya hanya menyenaraikan 10 blog yang menjadi tempat untuk saya blogwalking dan buat rujukan. Siapakah mereka dikategorikan Top 10 Malaysia Best Blog 2015?


Senarai Top 10 Malaysia best Blog 2015


1. Blog HasruHassan


Google PageRank - PR3
Alexa PageRank - 312 (MY), 35,834 (Global Rank)

Satu nama blog yang tidak asing lagi di Malaysia. Blog HasrulHassan yang menggunakan platform Blogspot sebagai wadah untuk berkongsi maklumat kepada blogger lain. Ia sebagai tempat rujukan kepada blogger baru yang memasang impian menjadikan blogger yang lebih aktif dan kreatif bersama artikel yang mereka siarkan. Pengisian artikel penuh dengan informasi dan sebagai panduan untuk blogger mencari tip-tip dan teknik berkaitan SEO. Kenapa saya cemburu sangat terhadap blog Hasrul Hassan? Ini kerana blog Hasrul Hassan selalu saja berjaya dalam contest SEO yang disertainya.


2. Blog Denaihati


Google PageRank - PR3
Alexa PageRank - 374 (MY), 38,097 (Global Rank)

Tidak usah pertikaikan lagi kehebatan Blog Denaihati ini. Ia menjadi rujukan, sumber maklumat dengan isu semasa, keagamaan, mengembara keluar negara yang rakyatnya memerlukan bantuan kemanusiaan, jana duit dengan blog dan yang paling disukai ramai ialah sangat pemurah memberi, sesuai sangat dengan tagline "Hidupkan Untuk Memberi". Cukup memberi sejuta makna kepada pengunjung atau pelawat. Apa yang paling seronok dengan blog ini? Ia sering kali membuat contest dengan hadiah yang amat lumayan hinggakan beratus orang yang menyertainya. Lebih menarik lagi banyak anugerah/award yang beliau dapat.


3. Blog En Titan


Google PageRank - PR1
Alexa PageRank - 1,003 (MY), 92,604 (Global Rank)

Ini satu lagi Blog En Titan yang saya suka sangat dengan artikel yang banyak bercerita kisah pencapaian dalam menjana duit dengan blog mengenai rahsia teknik SEO. Ini membuat ramai yang mahu mencari maklumat berkaitan apa beliau dapat dalam mendapatkan income dengan cara yang amat luarbiasa terutamanya rahsia yang ada "Kitab Merah Jambu" yang amat popular dan menjadi ebook paling laris jualannya.


4. Blog MyResipi


Google PageRank - PR3
Alexa PageRank - 920 (MY), 115,817 (Global Rank)

Blog MyResipi merupakan satu laman untuk berkongsi resipi masakan. Ada bermacam-macam resipi disediakan untuk pengunjung. Lauk-pauk, kuih-muih, pelbagai aneka jenis kek dan banyak lagi. Ia mendapat sambutan daripada pengunjung yang ingin mengetahui resipi-resipi terkini dan disamping itu juga boleh menghantar atau berkongsi resipi kepada pengunjung lain. Tidak puas rasanya melawati blog ini, lebih lagi kepada yang gemar memasak.


5. Blog Amanz


Google PageRank - PR4
Alexa PageRank - 118 (MY), 37,645 (Global Rank)

Blog Amanz Network memfokuskan kepada penghasilan kandungan yang lebih terhadap teknologi berkaitan dunia IT. Ia membangunkan dan mengeluarkan artikel mengenai perkembangan dunia IT dari dalam dan luar negara dan pada masa yang sama mengeluarkan ulasan mengenai peranti dan gadget semasa dan terkini. Blog ini juga pada masa yang sama menghasilkan tutorial untuk kemudahan pengunjung dalam usaha untuk mendidik para pengguna tempatan untuk mendapatkan dan mengetahui pelbagai info dan tip semasa.

6. Blog AkmaOmar


Google PageRank - PR3
Alexa PageRank - 9,416 (MY), 201,072 (Global Rank)

Saya cukup kagum dengan Blog AkmaOmar yang menggunakan sepenuhnya Bahasa Melayu yang betul. Seorang serikandi yang berkerjaya dengan hebat dalam perniagaannya. Blog ini sering saja membuat contest SEO untuk disertai oleh mana-mana blogger di Malaysia. Disamping itu, pemilik blog ini juga acap kali menganjurkan Contest SEO yang baru saja tamat iaitu "Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan".


7. Blog Kujie2


Google PageRank - PR2
Alexa PageRank - 2,584 (MY), 190,807 (Global Rank)

Blog Kujie2 adalah sebuah lagi blog wanita yang hebat dari dulu hingga kini. Menggunakan tagline yang cukup sinonim dengan citarasa pengunjung "Hidup Biar Sedap". Diungkapkan dengan "Kisah Hidup Yang Terlalu Indah Untuk Dibiarkan Tanpa Erti". Menyiarkan artikel am yang banyak memberi informasi terutamanya kekeluargaan, pendidikan/pelajaran, isu semasa dengan kupasan dan huraian yang cukup sedap untuk dibaca.

8.  Blog TehRamuan


Google PageRank - PR1
Alexa Pagerank - 5,057 (MY), 416,749 (Global Rank)

Blog TehRamuan kelihatan begitu unik, yakni banyak coretannya disusuri dengan pantun yang cukup puitis. Tidak ramai yang menggunakan cara berpantun untuk diselitkan dalam artikel mereka tetapi beliau boleh lakukannya. Ditambahkan lagi saya memang meminati acara berbalas pantun jika kena dengan masa dan ketika. Kita tahu, bukan semua orang boleh berpantun dengan menggunakan isu semasa dan terkini.

9. Blog Eizil


Google PageRank - PR2
Alexa PageRank - 1,287 (MY), 160,936 (Global Rank)

Siapa yang mengenali Saudara Eizil aka pemilik Blog Eizil pasti tahu siapa sebenarnya beliau? Beliau adalah salah seorang Team Denaihati. Blog beliau memang penuh dengan informasi dan maklumat berkaitan wordpress dan blogspot untuk kemudahan blogger baru yang ingin menambah pengetahuan berkaitan blog. Beliau mahir mereviewkan blog blogger lain untuk diperbaiki dan boleh ditambahbaikan. Eizil memang pakar dalam programer website/ pengaturcara laman web, menggunakan PHP, MYSQL, bijak dalam menghasilkan kod HTM dan grafik.

10. Blog OhDuit


Google Pagerank - PR - N/A
Alexa Pagerank - 2,260,790 (Global Rank)

Blog OhDuit adalah pemilik empunya Khirol Hazwan Bin Affendi. Blog ini telah wujud pada tahun 2009 lagi. Sebuah blog yang menitikberatkan infomasi berkaitan duit melalui bisnes online, maklumat berkaitan bisnes, berita semasa, berkongsi idea dengan notanya seperti ebay, geek, SEO, blog dan banyak lagi. Apa yang paling mengejukkan adalah beliau sanggup menganjurkan sebuah contest SEO dengan hadiah wang tunai yang lumayan untuk tempat pertama. Jutaan terima kasih buat Khirol Hazwan yang berani membuat contest sedemikian rupa. Blog yang berpotensi untuk berjaya. Insya Allah......!

Hanya itu saja pemilihan saya terhadap Top 10 Malaysia Best Blogger 2015 untuk Contest SEO. Setiap peserta ada pilihan mereka masing-masing. Ini merupakan 10 blog mengikut citarasa saya sebagai panduan dan rujukan jika saya kekurangan idea untuk menulis blog. ia juga tempat untuk saya singgah (blogwalking) sebagai salah satu cara untuk mencari maklumat sesuatu perkara berkaitan blog dan isu semasa.


Hadiahnya Untuk Pemenang Contest SEO Malaysia Best Blog 2015


  • Tempat pertama: RM1500.
  • Tempat kedua hingga ke sepuluh: RM50 setiap pemenang.


Jom join contest SEO Malaysia Best Blog 2015, hadiah yang ditawarkan amat lumayan. Mungkin tuah anda untuk kali ini. Semoga berjaya.......!


Syarat-Syarat Penyertaan Contest SEO - Malaysia Best Blog 2015


  • Ditulis atau dikarang dalam Bahasa Melayu atau pun Inggeris.
  • Artikel mestilah asli, tidak ciplak penulisan blog orang lain. Dilarang copy dan paste. Kalau tidak penyertaan anda dibatalkan.
  • Artikel wajib diterbitkan selepas 15 Januari dan bakal berakhir pada 31 Mac 2015.
  • Gaya penulisan bebas dengan kata kunci "Malaysia Best Blog 2015".
  • Tiada had terhadap jumlah perkataan.
  • Wajib senaraikan Top 10 Malaysia Best Blog 2015.
  • Wajib letak link penganjur dan penaja terkini jika ada.
  • Wajib review 2 atau lebih perenggang untuk setiap blog yang anda senaraikan.
  • Wajib "do-follow" semua link penganjur dan penaja.
  • Wajib letakkan ayat seperti ini -  


"Mari menyertai contest SEO Malaysia Best Blog 2015 dan anda berpeluang memenangi hadiah utama, wang tunai bernilai ribuan ringgit!! Contest SEO ini dianjurkan oleh Ohduit.com dan ditaja oleh (*akan ditambah kemudian jika ada penaja)".
129 Komentar untuk "Malaysia Best Blog 2015"

kalau termasuk blog sensasi2020.com ok juga kan..

Betul jugak tu HB.. saya pun tertunggu2 Sensai2020 tercalon. & juga HB jugak.. laaagi ok. kan kan.. :) Blog saya ke laut dah..hahaha..

Awal tahun 2015 dah ada beberapa contest SEO yang cukup lumayan...sesuatu yg sungguh menarik!
Selamat bersaing dan semoga berjaya dalam contest ini... Sensasi2020 juga best blog 2015.

Moga berjaya bro
Masih terlalu awal untuk membuat penilaian

Pasti ada sesuatu yang istemewa yang tiada dalam blog kita. Untuk tersenarai sebagai top 10 Malaysia Best Blog 2015 memerlukan usaha berterusan tanpa jemu.

Kena banyka lagi artikel yang bermutu dan digemari ramai pengunjung jika mahukan penjenamaan blog kita dikenali ramai. Memang ramai yang dah kenal tetapi aura untuk dorang baca tidak melekat di hati. Apa pun kita usah berputus asal, pasti ada sesuatu lagi yang perlu kita perbaiki.

Terima kasih Hero Borneo yang sentiasa singgah di blog ini. Semoga anda berjaya jika ada join contest ini juga.

Memang awal tahun ramai yang buat contest SEO dengan hadiah tawaran yang cukup besar, sukar untuk ditolak ke tepi. Sudah pasti ingin menyertai, menang atau tidak berjaya itu bukan perkara pokok.

Apa yang lebih penting orang kenal blog kita dan sentiasa mereka ingat dan kunjungi selalu. Lebih power lagi mesra SEO. Semoga berjaya juga buat blog relekssminda aka Bin Muhammad.

Memang terlalu awal dan sebarang kemungkinan boleh berlaku. Kita doakan agar tiada apa-apa yang berlaku terhadap blog kita atau mana-mana blog peserta. Insya Allah.....

semuanya blog-blog yang best dibaca hari-hari nih.

Nak jugak mencuba join kontest ni....

Alamak. Terima kasih Kamil Salleh sbb senaraikan blog saya dalam kontest kali ni ... bolehlah bersara lepas ni.

Entri yang dihasilkan memang terbaik dan berada dalam kelasnya yang tersendiri. Semoga berjaya

Haha sifu HH dah boleh bersara lepas nie..beri laluan pada yang lain.

Wah.... lama tak terjah blog guliroket. Terima kasih sudi berkunjung ke blog ini. Moga lu pun join juga contest SEO ini. Hadiahnya RM1500 utk tempat pertama.

Salam buat Ishak.... dan terima kasih sudi berkunjung dan memberi sokongan buat saya. Saya doakan anda berjaya. Insya Allah....

Yup.... saya senaraikan mengikut citarasa saya dan byk artikel blog HH memberi info yg berguna. Jgn bersara lagi, byk lagi ilmu yg SEO yg belum diterokai.

Salam buat bro.... saya tahu anda dah join juga Contest SEO Malaysia Best Blog 2015. Moga berjaya....

semua hebat-hebat belaka tu

Assalammualaikum... sensasi2020,

selamat berjaya dalam contest nie k... blog sensasi2020 nie pun hebat gak... mselim3 pun dah kenal blog sensasi2020 nie seorang yang merendah diri . Tak mustahil blog bro pun terbaik.

mselim3

Nak menang kena hebat dari segi SEO, kalau tidak ke lautlah kita. Apa pun kita guna strategi power yang biasa Sifu HH kongsikan....

Waalaikumussalam....!! tau tak pe.... saya pun selalu juga terjah blog mselim3. Apa pun kita berjuang secara sihat dan sama-sama berkongsi info dan idea agar lebih mantap lagi dari segi penulisan dan teknik SEO. Semoga berjaya bro....

Assalamualaikum .....salam sejahtera buat Bro kamil, moga sihat sejahtera hendaknya. Saya perhatikan memang blog yang dipilih hebat-hebat semua. Saya pun suka dengan blog dorang tu.... penuh dengan informasi. Semoga berjaya bro....

terima kasih datang jenguk blog saya.senarai dah saya jejak, cuma nak bagitahu, nama amnz tu bawa saya ke blog resepi.com.Tak sampai ke destinasi.

Terima kasih puan Salmiah kerana buat teguran tentang perkara ini. Ada apa2 jgn malu bertanya atau beri kritikan. Tq sekali lagi.

Saudara Kamil Salleh, revise sedikit artikel anda dengan melatakan Ohduit.com dalam senarai Malaysia Best Blog ada.Sila rujuk balik syarat artikel contest No.7.

Terima Kasih

Maaf Saidara tak perasan suarat no.7, nampaknya kena update balik jumlah senarai Malaysia best blog 2015.

Yup Saudara Khirol....saya dah update top 10 untuk Contest SEO Malaysia Best Blog 2015, entri penyertaan saya. Semoga diterima. Terima kasih menegur kesalahan yang tidak disengajakan ini.

Blog bro ni antara yg mantap dlm seo
Dgn pilihan yg tepat dan seonye mungkin berjaya nnti

Saya dah terima penyertaan anda :)

Terima kasih saudara Khirol Hazwan dan bolehlah mulakan strategiyang ampuh supaya berada di page 1.

Taklah mantap sangat, kalau tidak masakan boleh menang Contest SEO Vitamin Shaklee bagus Untuk Kesihatan. Tahniah bro berjaya dalam contest SEO anjuran Akma Omar. Baru saja baca pagi tadi, nama bro tersenarai sebagai pemenang.

semua hebat . semoga berjaya :)

Tidaklah hebat sangat, ada lagi blog lain yang hebat. Saya sekadar mencuba sahaja. Apapun semoga berjaya buat Parihh juga.

wah semakin meriah nampak nya contest seo ini

Wow, terus berjaya

semua blog yang best ni bro..semoga berjaya dalam contest nie

Blog tersebut memang best baca. Dan Semoga blog tuan tersenarai juga ..

Yalah lain kalai kita selitkan blog sensasi2020 dalam Malaysia best blog 2016/2017.

Blog Cahaya Diana apa kurangnya. Selalu update blog dengan artikel yang digemari pelawat, pasti ramai pengunjung nanti. Blog saya memang kurang update.

Semua blog yang ada di Malaysia hebat-hebat semua, cuma kekurangan update membuat blog mereka pageranknya rendah dan backlink kurang.

Betul kata Tok Puteh.... di awal penyertaan memang berada di page 1 dan selepas itu mulalah ke laut bila dah ramai yang menyertai.

Blog GuliRoket pun apa kurangnya, jika kerap menonjol diri pasti orang semakin dikenali. Lebih lagi sudah tahu siapa empunya blog guliroket. nasib baik bukan DAP Roket.

Ya Ishak.... sama-sama kita buat artikel Malaysia Best Blog 2015 dan hantar penyertaan, bilalah lihat di mana artikel kita selepas itu.

Sesiapa saja berpeluang nak menang. Kena pastikan blog kita berkualiti dan bertukar pendapat sesama blogger.

Ya Reezluv... semua peserta hebat-hebat belaka, ada peluang nak menang begitu juga dengan blog sensasi2020.com

Memang makin meriah, cuma saya belum buat entri ini lagi. Agak-agaknyalah di mana kedudukan kita bila join nanti.

Kita doakan agar ada antara kita yang berjaya. Saya juga nak tengok blog sensasi2020 pun berjaya. Sekarang ini pun masih di page 1.

Kucha Lana ni pasti dari Klate, blog demo pun power juga. Kalau masuk contest SEO selalu berada di tangga kedudukan teratas top 5 hingga top1.

Emalin..... tak join ke contest SEO Malaysia Best Blog 2015, saya pun nak join juga lepas ini.

Baguslah ohduit dah terima penyertaan sensasi2020 aka Kamil Salleh. Bolehlah pasang strategi selepas ini.

terus berusaha bro supaya kekal di page satu google semoga berjaya

tahun ini nak kejar benda lain dari blog..tahun depan kalau semua ok..insya Allah tahun fokus untuk blog

kalau tuan HH bersara beliau akan hadiahkan kita dengan ebook..jangan risau lah

Ada beberapa blog yang saya senaraikan sama seperti sensasi2020 senaraikan. Sememangnya mereka layak!

Saya salah seorang peserta contest ini. Good luck!

Mari kita bersaing secara sihat untuk rank bagi keyword tersebut.

Macam tau2 je ehhh .. hahaha.. in Sha Allah.

Siap ada PR bagai.. memang blog dorang blog superb.. hehe

semuanya memang best ..ade beberapa yang nad baru kenal..good luck

Memang hebat contest SEO ini, semakin ramai yang dah mula menyertai.

Saya akan nantikan ebook daripada Tuan HH pasti ada sesuau yang perlu kita ketahui.

Insya Allah...buat yang terbaik agar terus kekal di page 1.

Ia bukan sekadar senarai tetapi memberi support kepada blog tersebuat setiap hari.

Senarai ini adalah blog yang power2 semua. Pagerank yang cukup tinggi.

Terima kasih Nadia......Nadia dah join ke contets SEO Malaysia Best Blog 2015. Kalau belum bolehlah mencuba... mana tahu ada rezeki.

Assalam Kamil Salleh...Terima kasih senaraikan blog saya...semoga berjaya ya nanti...

semua blog yang tersenarai itu hebat dan ada keunikan tersendiri.
semoga berjaya dengan contest ini

Semua blogger yang terhebat tu.. Pagerank mereka juga cukup hebat.. Semoga berjaya bro Kamil :)

Wah hebat entrinya. Semua power-power. Selamat berjaya ya :)

Saya minat blog Akma Omar dari dulu lagi hinggalah sekarang. Semoga berjaya.

Memang blog sukaan ramai. Pasti Azwan pun join sama contest SEO Malaysia Best Blog 2015. Semoga berjaya....

Terima kasih Calrase Patrick sudi berkunjung ke blog tak seberdpa ini. Saya lihat entri saudara amat hebat bersaing. Apa rahsia SEO yang digunakan. Semoga berjaya.

Terima kasih Diana sudi datang jengok ke blog ini. Saya pun mencuba nasib dengan bermain teknik SEO. Moga Diana berjaya seandainya join sama-sama juga.

Blog nya menarik..
Terima kasih..

Menarik artikel ni tuan Kamil. Insyallah ada peluang ni..:-)

Semoga Berjaya:') sessi terjah bw disini dari http://ohduit.com/senarai-peserta-contest-seo-malaysia-best-blog-2015/

Terima kasih bro sudi melawat blog saya. Semoga anda berjaya juga.

Taklah menarik sangat, ada lagi blog rakan lain yang lebih hebat. Semoga berjaya buat anda.

Terima kasih Hannan.... Insya Allah saya akan lawati blog anda selepas ini. Semoga berjaya....

Terima kasih bos kerana senaraikan Amanz. :)

Semoga berjaya.

salam,

selamat berjaya ye... saya belum sempat join lagi contest yang ini... rasa macam tak berapa yakin pun ada... :)

Sama-sama....memang saya berminat sangat-sangat dengan blog amanz.my, penuh dengan informasi tentang teknologi IT tempatan. Saya doakan agar blog amanz.my terus maju dan berjaya di seluruh dunia.

Salam buat Ummie Hanie.... saya pun tak yakin juga tetapi sekadar mencuba sambil berkenal-kenalan dengan blogger lain dan pula trafik pengunjung akan bertambah.

Moga berjaya ye. Sensasi betul blog ni. Untunglah sape yang disenaraikan :-)

Terima kasih bro sudi berkunjung ke blog sensasi2020.com. Sama-sama pakat sertai Malaysia Best Blog 2015. Semoga berjaya bro....

Ruby pun join juga. Saje-saje cuba. Selamat berjaya dari ruby.my. :)

gud luck and the best ya//
selamat berjaya.. hehe saya pun join.. try test cuba :D

Terima kasih ruby.my, samalah kita mencuba juga. Moga kita sama-sama berjaya.

Salam buat Lisa, moga sihat. Saya ucapkan jutaan terima kasih sudi berkunjung ke sini. Semoga Lisa berjaya nanti. Insya Allah.....

Singgah sini

https://www.bajusweetmuslimah.tk/2015/01/malaysia-best-blog-2015.html


https://www.blogahbar.tk/p/perancangan-kewangan.html

https://www.lenovomurah.tk/

Jemput singgah2 ye.. Dan subcribe utk promosi terbaru kami :)

Blogwalking...Happy blogging

Kecik gak kota komen ni ehh.. Apa-apa pun all the best dan semoga berjaya..

Kesemua yang tersenarai memang power. Blog kita sahaja melukut ditepi gantang. :)

Terima kasih Ahmad, Insya Allah saya tetjah blog anda nanti.

Terima kasih Shukran sudi berkunjung ke sini. Insya Allah saya balas kunjungan anda nanti. Semoga berjaya buat anda dalam apa jua bidang yg anda ceburi.

Salam buat anda.... moga berjaya juga buat anda. Insya Allah...

Terima kasih bro..,. Bro ada masuk contest SEO ke? Jika masuk, saya doakan agar bro berjaya nanti.

Semoga bro berjaya untuk kontes Malaysia Best Blog 2015 ini. Semua yang sertai memang hebat-hebat belaka.

Terima kasih bro..... semoga bro berjaya jugak... Insya Allah...

tahniah bro kamil atas kejayaan memenangi iphone 5s.. ni dah dua kali menang. memang hebat!! good luck utk kontest SEO dari ohduit pulak ye. :)

Assalamualaikum.... tahniah buat bro kamil berjaya menang iPhone 5s dan tidak dilupa juga agar berjaya lagi dengan contest SEO Malaysia Best Blog 2015.

Sudah ramai yang komen kat blog bro. Ini sudah tentu yang memberi sokongan. Saya doakan agar bro berjaya.

Terima kasih Nik Khazami memberi sokongan kepada ssya selama ini. Semoga berjaya juga buat Nik Khazami.

Terima kasih buat Top SEO Friendly memberi sokongan dan galakan untuk menyertai contest SEO Malaysia Best Blog 2015. Semoga berjaya...

Yup..,, dah semakin ramai yang menyertai contest ini. Peluang nak menang terbuka luas buat semua.

Semoga berjaya ye !!

Ikhlas - Bakul2011

www.bakul2011.com

susah juga ya nak berada di page 1. Kena banyak belajar lagi teknik SEO.

Entri Nir Ikaa berada dalam keadaan selesa cuma belum berada di top 1. Semoga berjaya buat blog bakul

Memang susah nak berada di top 1 dengan keyword Malaysia Best Blog 2015. Semoga berjaya buat Puan Aniza juga.

Datang menjenguk
Salam perkenalan, semoga berjaya dalam kontest
Malaysia Best Blog 2015

Contest ini dah semakun dekat ke penghujungnya. Semoga bro kamil atau sensasi2920 berjaya nanti. Insya Allah.

Terima kasih bro.... moga entri bro boleh naik lagi rangkingnya. Semoga berjaya.

Betul tu Top Seo Friendly. Contest ini dah semakin dekat nak ditamatkan. Semoga berjaya.

huh SEO masih belum berani nak join sebab blog baru bina ....

Tak salah join bro.... bolehlah perkenalkan blog kita di mata blogger lain.

semua PR hebat2 belaka..next,abg kamil pulak tersenarai..

Doakan kejayaan saya ya Siti Rohaida Yusof aka blog Kisah Si Dairy. Tawaran hadiah untuk Contest SEO Malaysia Best Blog 2015 memang hebat. Saya doakan anda berjaya juga. Insya Allah....

Semoga menjadi blogger yang inspirasi. Saya tidak mahir dalam berblogging sangat, tapi ada sedikit pengetahuan tentang teknik SEO. Wasup :D

TESTIMONY !!!! TESTIMONY !!!! TESTIMONY !!!! HOW I GOT MY LOAN

Hello everyone my name is Miss Nancy Leonard ,Am here to testify how i was scammed. I was in need of a loan,and i applied from various loan lenders from this very site.They asked me to pay some amount of money at different basis but i never get my loan.This was how i lost the sum of 5000 USD .I was now in debt because i borrowed the money from a friend.One day a friend of mine introduce me to Bacon Tasha Elizabeth.He told me how he has helped him with loan at several cases without any delay.I was scared and never believe him.He urge me to trust him,this was how i as introduce to him through his email {ptlenders@yahoo.com} .He told me he will offer me the loan that i only need to be comply with them.I did as he told me and without any delay,i received my loan as he earlier promise.Am here to tell you that most of the loan lenders in this site are scammers. If you truly need a genuine loan please meet Elvin Morrison through his email ptlenders@yahoo.com .He is a registered reliable loan lender.





Hello, Do you need a loan from The most trusted and reliable company
in the world? if yes then contact us now for we offer loan to all
categories of seekers be it companies or for staff usage. We offer
loan at 3% interest rate, Contact us via email:
singaporeinbrunei@gmail.com

(1) Full Name
(2) Full Address
(3) Country
(4) Age
(5) Occupation
(6) Tell phone number
(7) Sex:
(8) Loan Amount needed:
(9) Loan Duration

Email us at: singaporeinbrunei@gmail.com

How I Got My Loan From A Genuine And Reliable Loan Company

Hello Everybody,
My name is Mrs.Irene Query. I live in Philippines and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of $150,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 2 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of$150,000.00 US. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs.Irene Query, that refer you to him. contact Dr Purva Pius,via email:(urgentloan22@gmail.com) Thank you.

Siapa yang mengenali Saudara Eizil aka pemilik Blog Eizil pasti tahu siapa sebenarnya beliau? Beliau adalah salah seorang Team Denaihati. Blog beliau memang penuh dengan informasi dan maklumat berkaitan wordpress dan blogspot untuk kemudahan blogger baru yang ingin menambah pengetahuan perbedaan cream temulawak asli berkaitan blog. Beliau mahir mereviewkan blog blogger lain untuk diperbaiki dan boleh ditambahbaikan. Eizil memang pakar dalam programer website/ pengaturcara laman web, menggunakan PHP, MYSQL, bijak dalam menghasilkan kod HTM dan grafik.

Waalaikumussalam....!! tau tak pe.... saya pun selalu juga terjah blog mselim3. Apa pun kita berjuang toko grosir herbal secara sihat dan sama-sama berkongsi info dan idea agar lebih mantap lagi dari segi penulisan dan teknik SEO. Semoga berjaya bro....

nice article... visit my website on www.outbounddimalang.com, get the information about outbound and joyful tourism at Malang.

With Gain Credit Personal Loans, you can get instant loan/money for a wide range of your personal needs like renovation of your home, marriage in the family, a family holiday, your child's education, buying a house, medical expenses or any other emergencies. With minimum documentation, you can now avail a personal loan at attractive 3% interest rates. This is trust and honest loans which you will not regret, Contact us via Email: gaincreditloan01@gmail.com

Your Full Details:
Full Name. . .. . .. . .. . .. . .
Loan Amount Needed. . ...
Loan Duration. . .. . .. . .. . .
Phone Number. . .. . .. . ..
Applied before. . .. . .. . ..
Country. . .. . .
Email Us: gaincreditloan01@gmail.com

Haloo..
Untuk informasi kesehatan bisa ke Klinik Andrologi

We are an organization set up to help people in need of
assistance, such as financial aid. So, if you are going through financial
problem, if you have a financial mess and you need funds to
starting your own business or you need a loan to pay off debt or pay
bills, start a nice business or you find it difficult
obtain capital loan from local banks, contact us today via e - mail
rebeccawilliamsloanfirm@gmail.com

"So, do not let this opportunity pass you by,
You are advised to complete and return the details below ..

Your Name: ______________________
Your Address: ____________________
Your Country: ____________________
Your task: __________________
The amount of loan needed: ______________
Term of the loan: ____________________
Monthly Income: __________________
Mobile Number: ________________
Did you apply for a loan before: ________________
If you have filed a previous loan, where you are treated honestly? ...

Act fast and get out of financial stress, mess, and challenges
contact REBECCA WILLIAMS LOAN FIRM today via e - mail:
rebeccawilliamsloanfirm@gmail.com

We are an organization set up to help people in need of
assistance, such as financial aid. So, if you are going through financial
problem, if you have a financial mess and you need funds to
starting your own business or you need a loan to pay off debt or pay
bills, start a nice business or you find it difficult
obtain capital loan from local banks, contact us today via e - mail
rebeccawilliamsloanfirm@gmail.com

"So, do not let this opportunity pass you by,
You are advised to complete and return the details below ..

Your Name: ______________________
Your Address: ____________________
Your Country: ____________________
Your task: __________________
The amount of loan needed: ______________
Term of the loan: ____________________
Monthly Income: __________________
Mobile Number: ________________
Did you apply for a loan before: ________________
If you have filed a previous loan, where you are treated honestly? ...

Act fast and get out of financial stress, mess, and challenges
contact REBECCA WILLIAMS LOAN FIRM today via e - mail:
rebeccawilliamsloanfirm@gmail.com

Hello!
I read the articles on your page, it's really great! I will share your website with my other friends, I think they will love it. Thanks for your post.
Visit my website: http://giantinhmachchan.vn/
(Varicose Veins is a website that provides information on leg vein varicose disease and how to treat varicose veins effectively. Provides varicose veins and varicose creams like Varikosette, Varicofix, Venpoten...)

Varicose leg veins
 
Ventricular dilatation is a chronic disease that is common in men and women over the age of 30, with a 70% increase in varicose disease in women. According to the statistics of major hospitals worldwide, the incidence of the disease is on the rise. It usually occurs in people who are often sedentary, standing or sitting for a long time, causing blockage of blood vessel walls leading to varicose veins.
 
Ventricular varicose veins, also known as hypopituitarism, is a term for the decline of the venous drainage function of the venous system in the foot region leading to stagnation. Hemodynamic changes and changes in surrounding tissue. The mechanism of disease formation is due to the damage of valves in the vein when subjected to a great and long-lasting pressure, causing the blood to flow counterclockwise from its circulation. Instead of blood being pumped from the foot to the heart in the circulation, the blood circulates in the opposite direction and increases the pressure inside the vein leading to leg vein depletion.

The decline in blood flow to the heart leads to varicose varicose symptoms such as aches and pains, leg aches, leg aches, feeling like ants, aching feet, cramps or cramps at night. Should not be treated in time, it can lead to difficult conditions such as eczema, foot ulcers, bleeding, dilated veins, inflammation of the veins. Shallow blood, ...
 
Often the main causes of leg vein diseases are mainly due to daily habits such as sitting for a long time, being sedentary like office workers, models, workers, ... Due to age This is due to the aging of the body, possibly due to trafficking, pregnant women or the use of high heels ... These can all be the cause of leg vein diseases.
 
Symptoms and signs of leg vein varicose disease
 
It is important to understand the symptoms of varicose veins and signs in a timely manner to have solutions and treatment to avoid the unnecessary complications. Here are the symptoms of leg vein varicose disease:
 
Itchy legs, leg aches, leg pain, heavy legs are signs of early stage
 
¤ Legs become sore or feel heavy, itchy legs, fatigue, leg pain, heavy legs after standing or sitting long.
¤ Vastly stretched, dazed to the surface of the skin, is blue or reddish, as small as the hair as large as the ends of the chopsticks.
¤ Appearing green veins and bulges that cause swelling and swelling of the legs along the thighs, ankles or knees.
¤ numbness, prickling, feeling like ants in the leg.
¤ Dry and itchy skin, color of the skin will change, different from normal skin, darker black, thinner skin.
¤ ulcers and soft tissue infections (cellulitis) can occur near the ankles.
¤ The formation of blood clots in the vein, the thrombus can move to the pulmonary vein pulmonary vein is very high risk of death.
See more at: http://giantinhmachchan.vn/san-pham/

Thank you for sharing good and useful information. I would love to read your post after hours of tiring work at http://www.thuocbothan.com . I always expect newer posts from you. It can be said that I am a big fan of you.

Back To Top