sensasi2020

Adsense Dah Lulus Akaun Penuh Tetapi.... | sensasi2020 Adsense Dah Lulus Akaun Penuh Tetapi.... - sensasi2020

Adsense Dah Lulus Akaun Penuh Tetapi....

Adsense Dah Lulus Akaun Penuh Tetapi.... berlaku sebaliknya. Kenapa perkara begini berlaku? Pihak google adsense pasti ada sebab-sebabnya tertentu.

Sebut saja adsense, ramai yang berangan mahukannya sebagai publisher, ini disebabkan income atau pendapatan yang diperolehi dalam kiraan matawang USD. USD adalah matawang Dollar Amerika yang kita sedia maklum bahawa nilainya sangat besar. Lebih kurang empat kali ganda dengan matawang Ringgit Malaysia.



Google Adsense
Google Adsense

Adsense Dah Lulus Akaun Penuh Tetapi...  


Adsense Dah Lulus Akaun Penuh Tetapi... jika disemak dan dikaji ternyata akaunnya hanya hosted bukannya Non Hosted.

Ini bermakna hanya akaun google adsense Youtube sahaja diluluskan. Adakah adsense untuk blog tidak lulus atau perlu diupgrade?  Walhal blog saya menggunakan Top Lever Domain (TLD)  terutama menggunakan .com, .net,  .my,  .com. my, .org dan sebagainya.

Walaupun dah tiga tahun akaun ini aktif tetapi hanya baru sekali claims, iaitu sebanyak USD $100, itu pun baru beberapa bulan lepas.


Tutup Akaun Adsense Untuk Dapat Non Hosted


Baru-baru ini saya tutup akaun adsense kerana tidak berpuas hati dengan earning yang dapat. Bukannya sengaja mahu tutup tetapi saya difahamkan ada memohon dua akaun dengan menggunakan nama dan alamat yang sama. Ini menyulitkan lagi untuk dapat kelulusan daripada Google.

Namun belum sempat pihak google tutup akaun saya,  saya dapatkan kembali akaun tersebut (Request Account Reactivation). Nasib baik ianya diterima. Selalunya pihak adsense beri tempoh 48 jam untuk menarik balik akaun tersebut, jika mahu dapatkannya kembali.

Saya fikir "Jika tutup akaun,  nak dapat kembali pasti susahkan"? "Sementara itu akaun satu lagi saya abaikan saja."

Orang lain boleh dapat sebulan $100, saya pula 3 tahun baru dapat $100. Berbaloi tak boleh dapat sebanyak itu? Sudah tentu tidak bukan? Penat lelah update blog, berkongsi artikel di media sosial, blogwalking ke blog lain dan sebagainya.

Namun bukan alasan untuk kita hentikan memohon google adsense Non Hosted tersebut. Sekarang ini , dah seminggu blog saya direview oleh adsense. Doalah agar ianya berhasil. Insya Allah.... mudah-mudahan.


Earning CPC Adsense Rendah


Pendapatan yang rendah tidaklah rusing sangat,  cuma takut-takut trafik yang kurang akan ditarik balik akaunnya. Itu yang merisaukan sangat.

Semoga ianya tidak berlaku jika kita sering update blog dan selalu blogwalking ke blog orang lain. Content juga kenalah berkualiti dengan menerapkan teknik SEO.

Yalah.... Orang lain boleh dapat sebulan sebanyak $100, saya pula 3 tahun baru dapat $100. Berbaloi tak boleh dapat sebanyak itu? Sudah tentu tidak bukan?

Orang kata "Daripada tak dapat langsung,  sekurang-kurangnya dapat juga walaupun mengambil masa yang panjang". Sikit-sikit,  lama-lama jadi bukit.



Adsense Dah Lulus Akaun Penuh Tetapi...
Google Adsense Review Blog


Saya kini sedang tunggu jawapan daripada pihak google adsense. Semoga ia betul-betul dapat akaun penuh. Mahu juga tengok blog ada iklan adsense yang berjoget-joget di blog saya.

Yalah...  Ramai yang kata earning atau CPC di blog lebih banyak daripada adsense youtube tetapi kemungkinan juga adsense youtube lebih banyak jika pandai dan tahu caranya. Ini kena banyak selongkar blog-blog dari Indonesia.  Kita tahu blog-blog dari Indonesia memang power dari segi trafik dan SEO.

Kini segalanya bergantung kepada earning adsense youtube. Walaupun dah nampak peningkatan dari segi CPC dan CTR. Baguskan ada income di kedua-dua tempat, yakni di blog dan di youtube.

Jangan lupa share atau kongsi entri ini "Adsense Dah Lulus Akaun Penuh Tetapi..." untuk mendapatkan akaun yang betul-betul penuh terpaksalah menunggu jawapan yang di kirim oleh google melalui akaun emel atau Gmail.

28 Komentar untuk "Adsense Dah Lulus Akaun Penuh Tetapi...."

Terima kasih Kak Mahh sudi singgah di blog saya dan tinggal komen di sini.

Terlebih dahulu saya nak ucapkan tahniah sebab dapat kelulusan akaun adsense...

Betul... Cpc di blog lagi tinggi dari di YouTube.

Saya dah putus asa dah nak mintak Google enable blk AdSense kat alongx.com, nk fokus yg lain lah pulak

Tuan perlu bersabar dalam sedikit masa lagi

Trrima kasih bro Anuar, saya tunggu iklan keluar kat blog je ni. Kod adsense dah pasang kat blog.

Banyak lagi Along kita boleh padang iklan seperti Nuffnang ke.

Cuba lagi dan lagi reply.

Terima kasih Rabia....

Yalah... Tengah tunggu iklan google adsense keluar kat blog.

Kadang-kadang iklan keluar tapi emel belum dihantar bahawa telah kelulusan sepenuhnya.

Saya keliru antara hosted dengan non-hosted haha. Kalau macam sy dah upgrade maksudnya hosted lah kan? Takpa, cerah peluang blog ni nak kena approve sedangkan blog saya yang tak banyak content pun boleh lepas. Good luck! :)

Terbalik tu Syed. Akaun penuh (full account) tulah Non Hosted. Maknanya guna domain sendiri dan iklan bro (kod adsense) boleh diletak di mana-mana blog Syed yang lain.

tahniah.. bukan senang ni bro kamil..

Saya tahu bukan senang nak betul-betul full akaun. Saya jelous tengok blohg nik yang dah ada iklan adsense.

Tahniah.... InsyaAllah ada rezeki bro nanti...

Insya Allah,... Jika dah rezeki tersurat pasti dapatkan.

Thanks For share sign adsense easy for you...

Thanks bro.... welcome to my blog.

Tahniah bro.... Moga boleh jana income dalam USD kaw-kaw.

Tahniah bro..sy punya masih menunggu..hmm.

Kawan belum ada lagi akaun adsense. Tak lulus -lulus lagi gayanya

saya sampai sekarang masih status "waiting for approval"..huhu

Terima kasih semua yang sentiasa memberi sokongan bust saya.

Sabar ajelah bro, cuba dan terus mencuba sampai berjaya.

Kalau belum ada, boleh daftar adsense dahulu. Cuba nasib bro....

Ini kes tunggu dan tunggu, itu yang frust ni..

Apapun... Boleh cuba lagi selagi kita ada minat nak menulis blog.

Wahhh.. tahniah juga.. Killa baru nak bertapak dalam dunia blog ni.. jika ada apa2 tips bole uga inform...

Adsense ni pun baru tahu. manarik !

Tahniah..sy pun baru lulus google adsense selepas dibanned krn invalid click n click bomb..skrg harap2 iklan google adsense berterusan dipaparkan di 5 blog...kipidad dongibab..

www.kickstory.net

Jom blogwalking dan komen anda di sini. Kerjasama anda saya ucapkan jutaan terima kasih.

Saya balas kunjungan anda nanti.

Sekian......

Back To Top