Contest SEO 10 Blogger Terbaik Malaysia.


Salam sejahtera......


10 Blogger Terbaik Malaysia-Foto 1

10 Blogger Terbaik Malaysia-Foto 2

10 Blogger Terbaik Malaysia-Foto 3
10 Blogger Terbaik Malaysia-Foto 4

10 Blogger terbaik Malaysia-Foto5     Ramai yang dah mula mengetahui "Apa itu SEO", Ditakrifkan sebagai "Search Engine Optimization". Boleh dikatakan bila SEO dikuasai, secara automatiknya SERP mudah diperolehi. Dalam ertikata yang mudah ialah untuk mengoptimunkan apa saja tentang blog supaya tersenarai di search engine seperti GOOGLE, MOZILLA FIREFOX, YAHOO, BING, INTERNET EXPLORER dan sebagainya. Jadi saya akan mempertaruhkan sebuah entri untuk contest SEO keyword "10 Blogger Terbaik Malaysia".

P/S - Jangan dilupa, klik G+1FB Like dan tweeter.


  
    Sebagai memenuhi syarat-syarat yang dikehendaki oleh penganjur iaitu ohcikgu.com, saya akan menyenaraikan "10 "Blogger Terbaik Malaysia". Di sini saya nak perjelaskan maksud blogger iaitu "Penulis Blog". Jangan keliru dengan blog iaitu "Laman Blog". Saya tidak suka blog yang tidak memaparkan "Biodata" dalam blog mereka, kita memerlukan identiti sesuatu blog supaya kita dapat memastikan ia adalah blogger bukannya blog. 


       
   
  Maka saya memilih blogger yang memenuhi citarasa saya sebagai seorang penulis blog. Saya tidak mengikut mana-mana rangking, cuma melalui perkiraan dan pemerhatian saya terhadap mereka sebagai seorang penulis blog. Senarai "10 Blogger Terbaik Malaysia" iaitu :
1- DENAIHATI.COM http://denaihati.com
Hidupkan Untuk Memberi

Status :
Blog Personal.
Alexa Worldwide Rank : 19,219.
Alexa  Rank For Malaysia : 137.
Page Rank : PR4.
     
Saya mengemari blog beliau kerana......??
           Beliau seorang penulis blog personal yang memaparkan kisah kehidupan diri sendiri, masyarakat di Malaysia dan luar negara. Beliau suka mengembara ke luar negara untuk melihat dengan mata kepala sendiri akan kesusuahan dan kesensaraan manusia supaya dapat mensyukuri ke atas nikmat yang diberikan oleh Allah Taala. Bertepatan dengan temanya "Hidupkan Untuk Memberi". 

        Dia bukan saya bergiat aktif terhadap masyarakat yang memerlukan tapi juga bijak mengatur langkah mengusahakan bisnes secara online. Beliau bercita-cita ingin menjadikan "Blog Denaihati" sebagai sumber untuk buat duit kepada "Rakan Blogger" yang setia. 

Diantara kebijaksanaan beliau ialah dengan mengadakan sumber online income seperti :  
  1. Contest yang berterusan @ Contest.
  2. Insentif tunai untuk setiap backlinks @ Insentif tunai
  3. Program Loyalty Rewards @ Denaihati Loyalty Rewards
  4. Rakan Niaga @ eQurban.com
  5. Rakan Niaga Al-Ansar Properties @ Al-Ansar Properties
          Denaihati juga banyak dapat anugerah yang diperolehinya sepanjang penglibatannya dalam penulisan sebagai seorang blogger terhebat. Diantara anugerah yang Denaihati perolehi ialah "Best of The Best Blog of The Year 2012" di Sosial Media Award 2012 dan "Nuffnang Blogger Of The Year 2012" di DiGiWWWOW Award.

2-1MALAYSIA.COM.MY 


The Personal Website OF Dato' Sri Najib Razak

Status :
Blog Personal / Politik.
Alexa Worldwide Rank : 229,830
Alexa  Rank For Malaysia : 1,775.
Page Rank : PR9.

 Saya mengemari blog beliau kerana......?? 
        Beliau seorang  "Perdana Menteri Malaysia Ke 6".Beliau mencipta sebuah tema berteraskan 1 Malaysia dengan tujuan untuk menyediakan sebuah forum yang terbuka serta bebas untuk kita membincangkan isu-isu semasa secara mendekatkan diri di hati rakyat sebagai satu bangsa.

           Beliau juga menyediakan peluang untuk kita meluahkan pendapat supaya masyarakat kita dapat mengekalkan perpaduan, kemakmuran dan kemurnian antara pelbagai bangsa supaya dapat hidup bersama. Ia akan menjadikan kita satu bangsa yang kuat untuk bekalan di masa hadapan. Ini akan dapat memainkan peranan yang penting ke arah 1 Malaysia yang berjaya serta berkongsi impian, menwujudkan peluang kehidupan yang harmoni, bangsa yang dihormati, persahabatan yang yang akrab dan saling hormat-menghormati.


3- BEAUTIFULNARA.COM
       

Marilah Bergosip Secara Berhemah           

Status :
Blog hiburan.
Alexa Worldwide Rank : 13,285
Alexa  Rank For Malaysia : 66
Page Rank : PR4. 

 Saya mengemari blog beliau kerana......??
              Beautifulnara...blognya sememangnya terkenal dan merupakan antara yang berada di top 10 di Malaysia. Beliau seorang yang pandai menyiarkan sesuatu berita portal hiburan yang favourite, foto, video, hiburan yang sensasi, penuh kontroversi dan pelbagai cerita terkini di dalam negara serta antarabangsa. 

         Beautifulnara.com juga mewujudkan sebuah blog alternatif kepada media tradisional yang sedia ada supaya paparan berita mengenai hiburan dapat dipertingkatkan. Beliau juga melakukan proses tranformasi agar dapat memberi kemudahan yang terbaik agar lebih menarik minat pelawat untuk terus mengunjunginya.   
           

4- ARIFFSHAH.COM 


Just Another Blog By Ariff Shah

Status :
Blog Personal / upcoming.
Alexa Worldwide Rank : 81,132
Alexa  Rank For Malaysia : 724
Page Rank : PR4.

Saya mengemari blog beliau kerana......??
        Ariffshah... seorang blogger yang pakar dalam teknik SEOBeliau menulis tentang sesuatu perkara yang baginya adalah utama dalam menghasilkan sesuatu produkpengalaman sendiri terhadap penulisan, menerbitkan isu-isu semasa, idea-idea yang kreatif atau pun berkaitan aduan yang diberi

         Beliau percaya bahawa apa-apa artikel/entri beliau adalah untuk memberi maklumat kepada orang ramai untuk dibaca. Beliau juga percaya bahawa blogger profesional boleh mewujudkan kandungan yang menarik dan peniagaan yang baik dengan memberi kualiti terhadap produk / syarikat.

          Dia seorang yang tidak kedekut ilmu untuk dikongsi bersama rakan-rakan. Contohnya tentang template yang beliau olahkan menjadi sebuah template yang serba lengkap dengan segala ke widget yang diperlukan. Template yang mesra SEO itu boleh didownload dan digunapakai oleh blogger yang menggunakan platform blogspot.

      Beliau juga banyak menghasilkan ebook sebagai panduan terhadap blogger, 2 ebook yang menjadi permintaan ramai adalah "Panduan Menulis Blog – 12 Tip Untuk Menjadi Blogger Berjaya" dan "SEO Untuk Semua".5- AMANZ.MY
Just Another Blog By Ariff Shah


Status :
Blog Teknologi Maklumat.
Alexa Worldwide Rank : 23,816
Alexa  Rank For Malaysia : 132
Page Rank : PR5.

Saya mengemari blog beliau kerana......??
                Aman Firdaus adalah seorang penulis dan editor dalam syarikat beliau iaitu Amanz Network. Satu nama yang gah di persada alam maya yang menghasilkan sebuah laman sesawang berbentuk teknologi terhadap dunia IT. Artikelnya memfokuskan terhadap IT di dalam negara dan antarabangsa.

           Amanz Network juga membuat ulasan terhadap pengeluaran peranti dan gadget terkini. Tutorial beliau diolah dalam bahasa Malaysia sepenuhnya ke arah satu matlamat untuk mendidik para pengguna tempatan agar lebih mengetahui pelbagai info dan tip terkini.


6- CIKTOM.COMGadis Tomato - Personal, tip, tutorial dan review

Status :
Blog Personal.
Alexa Worldwide Rank : 65,266
Alexa  Rank For Malaysia : 634
Page Rank : PR3.

Saya mengemari blog beliau kerana......??
        Ciktom.... blog yang memaparkan tentang kekeluargaan, tip-tip yang menarik di dalam segmen resepi, info-info terkini tentang tutorial (blogspot dan wordpress)Beliau adalah seorang wanita yang ceria, hebat, peramah dan ambil berat terhadap sesuatu perkara. Latest hobi ciktom suka masak-memasak dan kongsi pelbagai resepi masakan yang pernah dicuba oleh ciktom sendiri.

         Selalu aja membuat giveaway tentang "review blog". Inilah membuat rakan-rakan sentiasa mengunjungi blog beliau. Entri yang dipublish sentiasa mendapat sambutan (feedback) yang bagus. Nak tahu lebih lanjut tentang ciktom boleh klik di :
http://www.ciktom.com/owner/


7. SHAKIDDO.COM http://shakiddo.com
Kau Ilhamku Status :
Blog Personal 
Alexa Worldwide Rank : 70,114
Alexa  Rank For Malaysia : 532
Page Rank : PR3.

Saya mengemari blog beliau kerana......??
          Shakiddo...blog yang memaparkan kisah seorang ayah/daddy di shakiddo.com. Seorang yang penyayang terhadap anak-anak dan keluarganya. Namanya yang sering muncul di laman sosial Facebook.com, Twitter.com dan blog Denaihati.com dan rakan-rakan lain lagi. 

          Nama sebenar beliau adalah Hishamuddin Fadzil ( KiD ), Seorang insan yang cukup sinonim dengan income daripada iklan (affiliate). Sering saja mendapat CPUV daripada Nuffnang.com.my.

          Sering mempromosikan TM Unifi setelah mendapat penghargaan daripada TM. Tanpa toleh ke belakang beliau terus membuat promosi hinggalah ke hari ini. Sekarang ni dah jadi agen daripada TM untuk pemasangan TM Unifi "promosi free selama sebulan bila berdaftar".

          Tidak lupa juga seriusnya beliau terhadap drama "Adam Dan Hawa" dan "MasterChef Selebriti Malaysia" di Astro.com.my. Sentiasa membuat review tentang rancangan tadi. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang beliau boleh layari di :
http://shakiddo.com/8. PUANBEE.COM Live In Between Mom

Status :
Blog Personal 
Alexa Worldwide Rank : 54,222
Alexa  Rank For Malaysia : 405
Page Rank : PR2.

Saya mengemari blog beliau kerana......??

               Puanbee... blog yang ada aura yang tersendiri, kisah kehidupan berkeluarga sering mendapat tempat di hati para pelawat. Sebagai seorang surirumah sepenuh masa, pastinya segala kerja dipermudahkannya. Sudah semestinya segala blog/entri masing dapat diperbaiki. 

          Walaupun baru 3 tahun menulis blog, tapi entri beliau sentiasa dinanti-nantikan oleh kebanyakan rakan-rakan yang mengenali beliau untuk mengetahui kisah kehidupan sehariannya. Puanbee ada pengikutnya yang tersendiri, sentiasa mengupdate blog beliau supaya pelawat dapat mengikutinya selalu. Halaman resepi yang diolah dari masa ke semasa  supaya kaum wanita tidak terlepas terhadap resepi terkini darinya.

           Header blognya yang terbaru amat menarik minat pengunjung seperti saya untuk terus-menerus mengunjunginya. Beliau sentiasa mencari ruang untuk cuba membuat yang terbaik. Jika ingin maklumat lebih detail bolehlah layari di blog beliau :9. KUJIE2.COM Hidup biar Sedap


Status :
Blog Personal 
Alexa Worldwide Rank : 50,135
Alexa  Rank For Malaysia : 290
Page Rank : PR3.

 Saya mengemari blog beliau kerana......??
           Kujie2....... blog yang memberi sumber maklumat yang cukup penting. Gaya penulisan yang simple tapi kemas serta menarik untuk dilawati. Seorang suri rumah sepenuh masa, tidak pernah erti berputus asa dan sentiasa mencuba dan terus mencuba sehingga berjaya. Sering juga melancong/mengembara ke tempat-tempat menarik sebagai panduan untuk rakan-rakan yang ingin mengembara. Banyak tempat yang menarik sudah dilawatinya.

              Seorang yang minat membaca dan blogwalking, maka dari situlah pelbagai info dan tips telah beliau ambil untuk memajukan blognya.  "Banyaklah membaca blog orang lain dan kutip yang positif", itulah yang sering beliau terapkan untuk memajukan sesebuah blog. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang beliau bolehlah lawati di :10. BENASHAARI.COMSantai Bersama Benashaari

Status :
Blog Personal 
Alexa Worldwide Rank : 66,826
Alexa  Rank For Malaysia : 380
Page Rank : PR3.

 Saya mengemari blog beliau kerana......??
      Ben Ashaari...mencipta nama hanya berbekalkan hosting percuma iaitu blogspot. Walaupun menggunakan hosting percuma, namun bijak mencipta nama diantara yang top di Malaysia.

          Sering kali publish entri yang terbaru. Ada saja idea yang beliau ada untuk disiarkan. Memberi banyak kelebihan kepada beliau, kerana pelawat tidak akan jemu dengan entri beliau, sentiasa dikemaskini. 

          Beliau juga menubuhkan "Kelab Blogger" di laman sosial Facebook. Ini memberi banyak keistimewaan dan kelebihan kepada mana-mana blogger untuk share/kongsikan entri masing-masing di halaman Facebook beliau. "Kelab Blogger" sentiasa ada pengunjung setia mereka. Jika anda belum lagi mengetahui blog beliau lawatilah di :
http://www.benashaari.com/


   P/S Anda digalakan sama-sama menyertai contest ini


                          Contest SEO "10 Blogger Terbaik Malaysia" 
bermula 16 Disember 2012 dan akan  berakhir pada 1 Mac 2013.
     
                Contest SEO 10 Blogger Terbaik Malaysia dianjurkan oleh Ohcikgu.com. Penaja bersama adalah Fivio.comNadot.myEffortlab Cik LailiHalim RDFLadfeAmirAmiRini,MyadynaMy AdamRanggi LifestyleMinda Emas NetworkMiecyber’s BlogHamdan’s BlogKain Cotton Murahbooblogs.comCheese MazKakimedia.MYContengConteng.com dan Blog Hati Putera.
           
Terima kasih buat semua penaja yang sudi menaja segmen ini. Semoga Giveaway/contest ini mendapat galakan daripada peserta/rakan semua.

Wassalam.......


Kongsikan Artikel Ini :
+
Sebelumnya
« Post Sebelumnya
Seterusnya
Post Seterusnya »
0 Komentar untuk "Contest SEO 10 Blogger Terbaik Malaysia."

Jom blogwalking dan komen anda di sini. Kerjasama anda saya ucapkan jutaan terima kasih.

Saya balas kunjungan anda nanti.

Sekian......

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2015 sensasi2020 - All Rights Reserved
|Template ByKunci Dunia | Design By sensasi2020
Back To Top