Felixia Peluk Agama Islam


Felixia Peluk Agama Islam Pelakon dan model , Felixia Yeap telah disahkan memeluk Agama Islam dengan mengucapkan Kalimah Syahadah di Masjid Taman Tun Dr Ismail.


Felixia Yeop, Peluk Agama Islam, Nama Islam Rania
Felixia Yeap
Katanya " Saya memilih tarikh 3 Julai 2014 untuk melafazkan Kalimah Syahadah kerana ia bersamaan dengan tarikh kelahiran saya yang juga jatuh dengan tarikh sama".


"Hari ini, bukan saja hari lahir saya tetapi hari kelahiran 'semula' saya. Akhirnya saya ketemu jalan kebenaran setelah 28 tahun tercari-cari jalan pulang. Ia merupakan hari bersejarah dalam hidup ssya kerana akan menjadi seorang Islam secara rasmi," beliau menulis di dalam blog rasmi beliau," felixiayeap.blogsport.com.

"Walau pun telah memeluk Islam, saya akan terus mengekalkan nama Cina yang asal Yeap Chin Yee, cuma menambah nama Islam (Raisyyah Rania) di hadapan nama Cina tersebut. Beliau juga akan terus menggunakan nama Cina yang ibunya berikan ketika dilahirkan. Nama Cina saya membawa maksud, ketenangan, keanggunan, " tulisnya lagi."

Sementara itu, Felixia dalam kiriman aplikasi Whatsup terhadap pihak media, bahawa dia tidak mahu berkongsi cerita tentang proses menggucapkan Syahadah terhadap detik bersejarah kerana ia adalah urusannya dengan Allah, tidak perlu dimasukan ke dalam berita atau media masa.

Felixia pernah muncul di majalah Alia dan semakin dikenali dan bertambah popular setelah muncul dalam bidang seni. Dia juga pernah berlakon dalam dua drama bersiri iaitu Nikah Kita Bercinta dan Sarafina.
Kongsikan Artikel Ini :
+
Sebelumnya
« Post Sebelumnya
Seterusnya
Post Seterusnya »
0 Komentar untuk "Felixia Peluk Agama Islam"

Jom blogwalking dan komen anda di sini. Kerjasama anda saya ucapkan jutaan terima kasih.

Saya balas kunjungan anda nanti.

Sekian......

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2015 sensasi2020 - All Rights Reserved
|Template ByKunci Dunia | Design By sensasi2020
Back To Top