sensasi2020

Cara Pasang Kode Warna Pada Blogspot | sensasi2020 Cara Pasang Kode Warna Pada Blogspot - sensasi2020

Cara Pasang Kode Warna Pada Blogspot

Cara Pasang Kode Warna Pada Blogspot. Kode warna adalah penting untuk menukar sebarang warna di blog kita semasa membuat posting entri/artikel baik di posting atau di tajuk sesebuah widget. Ia adalah digunakan untuk memasukkan warna background ke dalam sesuatu kode samada untuk pengubahsuaian layout atau penambahan gadget tertentu. Anda boleh pilih di bawah ini kode warna yang sesuai untuk blog anda.

Kode Warna HTML







































































































































































































  Kode Warna Yang Dipilih

Atau anda boleh guna juga cara di bawah ini. Ini bermakna anda ada dua pilihan untuk menggunakannya.





Semoga ia dapat memberi banyak manfaat kepada anda semua. Ia juga boleh digunakan untuk rujukan masa akan datang. Selamat mencuba....
9 Komentar untuk "Cara Pasang Kode Warna Pada Blogspot"

Hebatlah post ni.. boleh terus pilih code warna di sini.. very interactive and responsive gitu.. Cayalah abg Kamil ni..

oho...gitu rupanya..baru tau :D

bro..kasi panjang sikit tutorial ini..takut ada yang kurang faham terutama kepada blogger yang baru macam saya..he..he..

Sangat bermanfaat bro ^_^

Saya je CD nak buat tutorial ini, senang nak rujuk dikemudian hari.

Rasanya Reezluv dah tahu benda ni... blogger hebat mana mungkin tak tahu. he..he..

Insya Allah saya akan cuba buat lebih baik lagi. Terima kasih Bro Hanafi memberi komen yang bernas.

Bermanfaat untuk sesiap yang mahu menukar warna font di blog mereka.

Jom blogwalking dan komen anda di sini. Kerjasama anda saya ucapkan jutaan terima kasih.

Saya balas kunjungan anda nanti.

Sekian......

Back To Top