Header Ads

Jackie Chan Dapat Gelaran Datuk

Jackie Chan Dapat Gelaran Datuk selepas dikurniakan darjah kebesaran Pangloma Makota Wilayah daripada Yang Di-Pertuan Agong, Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah sempena Hari Wilayah Persekutuan.

                 
                         
Jackie chan dapat gelaran datuk
Jackie Chan Dapat Gelaran Datuk Daripada Yang Di-Pertuan Agong


Jackie Chan Dapat Gelaran Datuk


                               
Jackie Chan Dapat Gelaran Datuk
Jackie Chan Ketika Berselfie Bersama Ustaz Kazim Elias



Nama sebenar Jackie Chan adalah Chan Kong Sang, 61, menghadirkan diri di Istana Negara, Kuala Lumpur dengan bersut berwarna hitam, serba lengkap dengan bersongkok.



                             
Jackie Chan Dapat Gelaran Datuk
Jackie Chan Tersenyum Kegembiraan Menerima Gelaran Datuk 


Sementara itu, penceramah agama terkenal di Malaysia, Mohd Kazim Elias (Ustaz Kazim) turut menerima gelaran Datuk. Ustaz Kazim Elias sempat berbual dengan Jackie Chan ketika itu, di mana mereka berdua duduk bersebelahan ketika penerimaan darjah kebesaran itu.


                               
Jackie Chan Dapat Gelaran Datuk
Jackie Chan Duduk Bersama Ustaz Kazim Elias


Bagi Ustaz Kazim, 43, Jackie Chan seorang yang mudah mesra dan tidak sombong. Mereka juga berbuat tentang majlis penganugerahan, perihal Yang Di-Pertuan Agong. Lebih menarik lagi Jackie Chan sempat menceritakan projek filem yang akan diterbitkan olehnya.

Jackie Chan merasa bangga dengan pemilihannya yang tidak disangka-sangka. Ini merupakan penghormatan terbesar di terima olehnya dari Malaysia selain daripada kehebatannya dalam aksi stuntman ketika pengambaran "Police Story".

Jackie Chan Dapat Gelaran Datuk, kemungkinan kerana filen top starnya Police Story. Beliau banyak menaikan nama Malaysia dengan filem starnya iaitu "Police Story 3" yang top sewaktu masa dahulu.

Ustaz Kazim sempat berselfie dengan Jackie Chan dan memuat naik foto tersebut dengan menulis status "Tumpang glamour orang popular. Tidak boleh jadi 'filem star' dapat duduk sebelah dia pun jadilah. Orangnya tak sombong langsung, peramah. Saya suka Police Story....."

Penerimaan anugerah tersebut adalah pengikhtirafan terhadap kerja-kerja kecil dakwahnya sekaligus menguatkan lagi semangatnya untuk berjuang di landasan dakwah dan memberi ceramah agama dengan menerapkan unsur-unsur jenaka dan celoteh yang dapat menarik pendengar.

Ramai yang mempertikaikan Jackie Chan Dapat Gelaran Datuk. Apa pun penganugerahan sudah diberi. Suka atau tidak kita terpaksa menerimanya. Rezeki beliau kerana sumbangannya dalam industi filem antarabangsa sehingga menaikan nama Malaysia dengan filem-filem pengambarannya di Malaysia dan ditayang di seluruh dunia.

22 ulasan:

  1. apa khabar dato jackie chan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sudah pasti ksihatan Datuk Jackie Chan dalam keadaan sihat, kalau tidak maskan ia dapat hadir ke Istana Negara menerima pingat gelaran Datuk tu.

      Padam
  2. Huhu..dah lama tak tengok cerita police story tu..memang sedap cite tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Hafizul...moga anda sihat. Memang betul cerita Police Story 3, memang best, tak puas menontonnya.

      Padam
  3. police story memang seru dan sebagian besar ceritanya di Malaysia kan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang betul...ia dibuat pengambaran di Malaysia dan menjadi boxoffice di seluruh dunia.

      Padam
  4. Untunglah dapat gelaran datuk ni ... :)

    Malaysia Best Blog 2015

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang beruntung, penganugerahan yang semua orang mahu dapat. Hanya individu tertentu saja yang dapat gelaran ini.

      Padam
  5. Blogger bila pulak boleh dapat gelaran Datuk yer?? hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yalah Najib.... nak juga tengok seorang blogger dapat anugerah ini. Agaknya Datuk Najib Ariyan kot..??

      Padam
  6. sangat bermanfaat, menambah wawasan saya.. semoga semakin menambah wawasan kita semua.. salam mebel jepara murah semoga bermanfaat bagi kita semua

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insya Allah ..... moga segala penganugerahan ini bisa membuat individu terbabit menaikan sesebuah negara dengan sumbangannya pada negara Malaysia.

      Padam
  7. luar biasa,, ini bintang film beladiri yang saya idolakan

    BalasPadam
  8. siapa lah kita yang nak mempertikaikan pemberian gelaran datuk Jackie Chan..

    BalasPadam
  9. ingat film jaman dulu memang buat malaysia terkenal dengan police story

    BalasPadam
  10. hensem pulak datuk jackie pakai songkok

    BalasPadam
  11. Agak2nya kat negara dia, depa panggil tak dia Datuk erk?? hurmm...

    http://supernifzvitamin.com/pancit-selepas-travel/

    BalasPadam
  12. Mohon maaf numpang iklan sikit, “ Renovation Budget ikut kemampuan anda sendiri nan Quality “ free consultation

    Membaiki Rumah, membuat rumah dan pertukangan serta kerja2 lain dengan harga yang sangat berbaloi

    Kerja-kerja yang kami jalankan:

    ·         ubahsuai rumah baru, lama
    dan pejabat
    ·         memasang tiles,
    ·         ceiling, partition dll
    ·         mengecat
    ·         pembaikan dan
    penyelenggaraan rumah
    ·         kerja wiring rumah dan pejabat
    ·         memasang pintu,grill, gate,
    autogate
    ·         Memasang Karpet
    ·         Pendawaian Elektrik
    ·         Car Porch
    ·         Awning
    ·         dan lain lain berkaitan lg.

    Hubungi segera untuk perbincangan lanjut :

    Dick Zul   012-380-1141,
    017-219-3059

    Sila encik bandingkan harga dengan yang lain
    Terima kasih.

    BalasPadam
  13. Mohon maaf numpang iklan sikit, “ Renovation Budget ikut kemampuan anda sendiri nan Quality “ free consultation

    Membaiki Rumah, membuat rumah dan pertukangan serta kerja2 lain dengan harga yang sangat berbaloi

    Kerja-kerja yang kami jalankan:

    ·         ubahsuai rumah baru, lama
    dan pejabat
    ·         memasang tiles,
    ·         ceiling, partition dll
    ·         mengecat
    ·         pembaikan dan
    penyelenggaraan rumah
    ·         kerja wiring rumah dan pejabat
    ·         memasang pintu,grill, gate,
    autogate
    ·         Memasang Karpet
    ·         Pendawaian Elektrik
    ·         Car Porch
    ·         Awning
    ·         dan lain lain berkaitan lg.

    Hubungi segera untuk perbincangan lanjut :

    Dick Zul   012-380-1141,
    017-219-3059

    Sila encik bandingkan harga dengan yang lain
    Terima kasih.

    BalasPadam
  14. Tanpa Nama18.2.15

    Mohon maaf numpang iklan sikit

    “ Renovation Budget ikut kemampuan anda sendiri nan Quality “ free consultation

    Membaiki Rumah, membuat rumah dan pertukangan serta kerja2 lain dengan harga yang sangat berbaloi

    Kerja-kerja yang kami jalankan:

    ·         ubahsuai rumah baru, lama
    dan pejabat
    ·         memasang tiles,
    ·         ceiling, partition dll
    ·         mengecat
    ·         pembaikan dan
    penyelenggaraan rumah
    ·         kerja wiring rumah dan pejabat
    ·         memasang pintu,grill, gate,
    autogate
    ·         Memasang Karpet
    ·         Pendawaian Elektrik
    ·         Car Porch
    ·         Awning
    ·         dan lain lain berkaitan lg.

    Hubungi segera untuk perbincangan lanjut :

    Dick Zul   012-380-1141,
    017-219-3059

    Sila encik bandingkan harga dengan yang lain
    Terima kasih.

    BalasPadam
  15. ohooo.. sebab filem tu ke.. Malaysia memang pemurah dengan anugerah :D

    BalasPadam

Jom blogwalking dan komen anda di sini. Kerjasama anda saya ucapkan jutaan terima kasih.

Saya balas kunjungan anda nanti.

Sekian......

Dikuasakan oleh Blogger.