Jadual Piala FA Separuh Akhir Kedua 16 Mei 2015

Jadual Piala FA Separuh Akhir Kedua 16 Mei 2015. Pada perlawanan kali ini adalah untuk aksi separuh akhir kedua di antara Kelantan melawan Pahang dan Terengganu menentang Lions XII. Satu aksi menarik empat pasukan yang bertanding. Perlawanan separuh akhir kedua ini adalah penentu pasukan mana akan pergi ke peringkat akhir Piala FA 2015.


Piala FA 2015, Piala FA Malaysia 2015, Jadual Piala FA, Aksi Piala FA, Keputusan Piala FA
Piala FA 2015Jadual Piala FA Separuh Akhir Kedua 16 Mei 2015


16 Mei 2015 (Sabtu)


Kelantan ( 3 ) ( 0 ) vs ( 1 ) ( 1 ) Pahang
Masa: 8.45 malam
Tempat: Stadium Sultan Muhammad IV, Kota Bharu,Kelantan
Agregat: Kelantan ( 3 ) vs ( 2 ) PahangTerengganu ( 3 )  ( 1 ) vs ( 2 ) ( 2 ) Lions XII
Masa: 8.45 malam
Tempat: Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah, Kuala Terengganu, Terengganu.
Agregat: Terengganu ( 4 ) vs ( 4 ) Lions XII

Nota: Kelantan dan Lions XII layak ke akhir Piala FA.


Pada aksi Separuh Akhir Pertama pada 9 Mei 2015 yang lalu, Kelantan kalah ditangan Pahang 0-1 di Stadium Darul Makmur, Kuantan, Pahang dan Lions XII menang bergaya menundukkan Terengganu di Stadium Jalan Besar, Singapura.

Walau bagaimana pun peluang Kelantan dan Terengganu masih cerah kerana mereka akan menjadi tuan rumah pada aksi separuh akhir kedua nanti. Kelantan perlu bermain bermati-matian dan perlu menang perlawanan ini untuk melangkah ke akhir Piala FA 2015 nanti.

Terengganu pula mengharapkan keajaiban untuk menundukkan skuad Lions XII dengan jaringan yang besar untuk melayakkan diri ke peringkat akhir. Di atas kertas, Skuad Penyu ini masih berpeluang walaupun tipis tetapi dalam bola sepak tiada yang mustahil untuk mencapai kemenangan jika bermain dengan baik dan tidak mengambil mudah setiap perlawanan yang dilalui. 

Sebelum ini mereka telah melaluinya dengan penuh ranjau dan inilah peluang untuk mengatasi pihak lawan masing-masing, jika ingin ke peringkat akhir nanti. Ikuti Jadual Separuh Akhir Pertama untuk mengetahui keputusan pada 9 mei yang lalu.

Jom mari pakat ramai-ramai menyokong pasukan negeri kita untuk memberi sokongan sebagai pembakar semangat. Bolehlah ikuti Jadual piala FA Separuh Akhir Kedua 16 Mei 2015 2015 untuk mengetahui keputusan semasa. Mereka akan lebih bersemangat bermain, jika sokongan yang anda berikan lebih padu. Selamat menonton dan semoga terhibur.

Kongsikan Artikel Ini :
+
Sebelumnya
« Post Sebelumnya
Seterusnya
Post Seterusnya »
0 Komentar untuk "Jadual Piala FA Separuh Akhir Kedua 16 Mei 2015"

Jom blogwalking dan komen anda di sini. Kerjasama anda saya ucapkan jutaan terima kasih.

Saya balas kunjungan anda nanti.

Sekian......

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2015 sensasi2020 - All Rights Reserved
|Template ByKunci Dunia | Design By sensasi2020
Back To Top