Test SEO: Contest Review Lynk.my 2015

Test SEO: Contest Review Lynk.my 2015. Ramai yang sudah menghantar penyertaan untuk bersaing merebut hadiah yang amat lumayan. Contest anjuran laman web lynk.my, yakni syarikat Hexa Coorperation Sdn Bhd. Lynk.my (Malaysia No 1 URL Shortener) ini adalah ciptaan anak tempatan yang ingin melihat rakyat Malaysia menggunakan website mereka untuk memendekkan URL blog, website atau entri anda. Test SEO: Contest Review Lynk.my 2015
Contest Review lynk.my 2015Test SEO: Contest Review Lynk.my 2015


Saya menulis artikel ini sekadar untuk menguji tahap SEO artikel saya sahaja iaitu Test SEO: Contest review Lynk.my 2015. Saya sebenarnya telah menghantar penyertaan dengan menggunakan domain Top Seo Friendly (Klik URL ini dan Undi Saya Ye!) sebagai blog utama untuk bersaing dengan 83 peserta (semasa artikel ini ditulis). Penyertaan yang amat ramai sekali. Adakah artikel ini dapat menyaingi mereka, walaupun ianya sekadar menguji (Test SEO) di mana artikel ini berada di Search Engine Result Page (SERP).


Apa Itu Lynk.my?

Apa itu Lynk.my? Mengikut tafsiran Wikipedia, Lynk adalah satu sistem yang memendekkan URL (URL Shortener) bagi memudahkan urusan dalam mengingati URL atau alamat laman sesawang yang panjang. Bukan itu saja, ia juga dapat menjana pendapatan, jika ada yang klik URL.

Sistem ini dilancarkan pada tahun 2014 oleh Hexatology Network bertujuan untuk memberi pilihan kepada pengguna internet di Malaysia agar boleh menjana pendapatan melalui online/talian.


Bolehkah Buat Duit Dengan Lynk.my?

Bolehkah Buat Duit Dengan Lynk.my? Sudah tentu boleh kerana mereka telah membahagikan 2 kategori sistem ini untuk dipilih sebagai langkah masa depan agar sama-sama rakyat dapat menikmati kemudahan yang telah disediakan. 2 kategori tersebut adalah:

  • Publisher

Berdaftar di Publisher adalah percuma. Apa yang paling bagus adalah, mereka akan membayar RM10 untuk mereka yang menghasilkan 1,000 UV. Ini bermakna apabila anda memperolehi 1,000 UV, mereka akan bayar duit kepada anda sebanyak RM10. Segala earning yang diperolehi akan dicatat dan direkodkan pada sistem mereka. tugas kita hanya promosikan kan kepada rakan-rakan melalui Facebook, Whatsapp, wechat, Instagram, Twitter dan sebagainya.

Caranya adalah dengan cara memendekkan blog/website anda dan dikongsikan ke laman sosial mengikut kemampuan anda. Jika anda rajin, maka banyaklah yang ada dapat nanti. Segala pendapatan yang diperolehi akan mereka masukkan ke akaun bank anda semasa anda berdaftar sebelum ini.


  • Advertiser


Berdaftar di Advertiser secara percuma tetapi apabila anda ingin mengiklankan bisnes online anda di Lynk.my, mereka hanya mengenakan bayaran sebanyak RM10 saja. Sangat murah sekali. Iklan daripada syarikat mereka ini, anda tidak dapat memperolehi di mana-mana di Malaysia, malahan di seluruh dunia kebarangkalian.

Jika di tempat lain, mereka sudah pasti akan mengenakan bayaran ratusan ringgit, malahan boleh mencecah ribuan ringgit, jika syarikat itu adalah syarikat yang dikenali.


Contest Review Lynk.my 2015Test SEO: Contest Review Lynk.my 2015
Website Lynk.myLynk.my telah menganjurkan satu contest untuk blogger-blogger Malaysia. Ia juga memperkenalkan website mereka agar semua rakyat Malaysia dapat mengenalinya dan menggunakannya setiap hari.

Conetest ini telah berlangsung dan masih berjalan, malahan masih dibuka penyertaannya. Jika ada masa terluang, bolehlah menyertainya. 

Ada 3 kategori yang dipertandingkan iaitu:

  • TOP SEO

Ramai yang sudah sedia maklum bagaimana mencari pemenang melalui kategori SEO? Ia menggunakan New Incognito Window untuk mencari artikel yang menggunakan keyword "Contest Review Lynk.my 2015" sebagai pemenang yang berada di top 1 hingga top 3 di SERP. Hadiahnya  TOP SEO adalah seperti berikut:


Hadiah Pertama - RM500
Hadiah Kedua - RM300
Hadiah Ketiga - RM100


  • TOP CREATIVE

Top Creative pula, ia dipilih berdasarkan artikel yang paling kreatif dan terbaik serta menarik perhatian pihak juri. Gunalah kemahiran anda sekreatif mungkin untuk mendapatkan artikel yang berkualiti dan gaya penulisan yang terbaik dalam kalangan peserta lain. Hadiah TOP CREATIVE adalah seperti berikut:

Hadiah Pertama - RM1000
Hadiah Kedua - RM500
Hadiah Ketiga - RM200


  • TOP lynkUNDI

TOPlynkUNDI pula dipilih berdasarkan jumlah undian yang banyak dalam kalangan peserta. Ajak dan mintalah rakan-rakan anda untuk mengundi anda. Boleh juga undi sesama peserta, sekurang-kurangnya boleh dapat sama dengan jumlah peserta dan juga pembaca yang lain. Boleh letakkan banner, logo, klik di sini sebagai menarik pembaca untuk undi anda. Hadiahnya TOP lynkUNDI seperti berikut:

Hadiah Pertama - RM500
Hadiah Kedua - RM300
Hadiah Ketiga - RM100


Hadiah Contest Review lynk.my 2015

Hadiah yang ditawarkan oleh lynk.my amat lumayan. 3 kategori dipertandingkan, setiap satu kategori ada hadiah masing-masing. Sungguh menarikkan? Oleh itu setiap peserta boleh menang untuk ketiga-tiga kategori. Wowwwww..... betul-betul mengancam dan menarik perhatian peserta untuk menggunakan segala kepakaran dan kemahiran yang mereka miliki untuk bersaing dan mendapatkan hadiah lumayan itu. Keseluruhan hadiah dalam sekitar RM4000.

Selamat berjuang semua peserta dan moga anda memperolehi kemenangan. Insya Allah.... Di mana ada kemahuan, di situ ada jalannya. Semoga berjaya.......!

Jangan lupa baca artikel ini "Test SEO: Contest Review Lynk.my 2015" sehingga habis tau... dan komen di bawah.

Kongsikan Artikel Ini :
+
Sebelumnya
« Post Sebelumnya
Seterusnya
Post Seterusnya »
9 Komentar untuk "Test SEO: Contest Review Lynk.my 2015"

Jom blogwalking dan komen anda di sini. Kerjasama anda saya ucapkan jutaan terima kasih.

Saya balas kunjungan anda nanti.

Sekian......

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2015 sensasi2020 - All Rights Reserved
|Template ByKunci Dunia | Design By sensasi2020
Back To Top