iphone 5 Gadget Impian

Assalamualaikum.....
Salam 1 Malaysia.........
Salam Sejahtera.....semua.........!!!


Artikel ini diterbitkan pada 4 November 2012 3.56 am
iphone 5 Gadget Impian yang menjadi rebutan dalam contest Denaihati
    
Jenama Apple Inc terus mendapat tempat serta memancing ramai peminat perantinya dengan rekaan iphone 5 dan meningkatkan segala kemudahan yang ada untuk terus kekal bersaing dengan jenama lain. iphone generasi keenam ini berjaya mengatasi rekod model terdahulu dengan 20 juta jualan dalam masa 24 jam, begitu hebat dan mengagumkan bila dibuat analisa dan pembandingan.


                                                         iphone 5 Review  
      Walaupun ia banyak mengundang kritikan ketika diawal pengeluaran kerana terlalu sedikit perubahan yang dilakukan, namun ia tidak mengecewakan peminatnya dengan beberapa perubahan dengan cara meningkatkan ciri-ciri terbaru, malahan ia nampak eksklusif dan mewah.  
                                                                                iphone 5 Gadget Impian    iphone 5 gadget impian menjadi pilihan, Setiap orang pasti mahukannya, Jika menang impian akan menjadi kenyataan, iphone 5 adalah smartphonenya. iphone 5 gadget impian sungguh mengujakan, iphone 5 sudah semestinya, Ada padanya banyak kelebihan, Boleh membuat hati kita ceria. iphone 5 gadget impian menarik perhatian semua, iphone 5 adalah gadgetnya, Setiap orang sering bercakap tentangnya, Siapa yang dapat pasti teruja. iphone 5 gadg
et impian banyak keistimewaannya, iphone 5 sudah tentu namanya, Ciri-ciri yang ada banyak kelebihannya, Fungsinya juga pasti banyak ditingkatkannya.
     
                         Sudah lama rakan semua menanti contest daripada Denaihati. Lebih-lebih lagi tentang gadget impian. Kali terakhir Denaihati membuat gadget impian adalah pada 4.11.2011, itupun adalah gadget impian pilihan hati peserta masing-masing.        Ketika itu begitu ramai sekali yang turut serta, seramai 114 rakan blogger yang menyertai, daripada 114 hanya 103 layak masuki pusingan awal dan hanya 18 orang yang dapat memasuki pusingan terakhir. Tidak terkecuali saya sendiri turut sama mengambil bahagian, namun tidak dapat masuk ke peringkat akhir. Tuah tidak menyebelahi diri ini.       Dikesempatan peluang begini, saya dengan rasa bangga dan teruja ingin turut sama menyertai iphone 5 Gadget Impian, anjuran Denaihati yang terbaru. Semoga impian kali ini menjadi kenyataan, Insya Allah jika ada rezeki atau tidak pun mendapat pilihan daripada Tuan Denaihati. Siapa tidak mahu sertai, jika hadiahnya cukup menarik dengan menawarkan 5 biji iphone 5.      
                                        Senarai Entri iphone 5 Daripada Denaihati 
                                                                                  
 •  iphone 5 Gadget Impian - 2.11.2012
 •  iphone 5 Malaysia vs Singapore vs Hongkong vs USA - 2.10.2012
 •  iphone 5 Malaysia Pertama - 25.9.2012
 •  iphone 5 vs Samsung Galaxy S3 Drop Test - 21.9.2012
 •  iphone 5 Gambar Dan Video - 13.9.2012
 •  iphone 5 Dilancarkan - 9.9.2012
 •  iphone 5 Countdown - 17.7.2012
 •  iphone 4S Baru Bukan iphone 5 - 5.10.2011
 •  iphone 5 Dah Sampai Malaysia - 24.9.2011 
    Saya Amat Meminati Sangat iphone 5 Kerana:
 
Gambar Hiasan: sensasi2020 Menang iphone 5 Gadget Impian Anjuran Denaihati.
                                                                               
 BARU   
                              Drive Test: iOS 6 Turn By Turn versus Google Maps and Navigation       
      Ada beberapa ciri baru yang patut diberi perhatian tentang iOS iaitu aplikasi Youtube yang tampil dengan antaramuka baru yang lebih mudah dan menarik bila dikendalikan. Tidak lupa juga Apple Inc  cuba memecah dominasi Google dengan mengantikan aplikasi Google Maps dengan pemetaan sendiri, walaupun ada sedikit kekeliruan dan kesilapan pada aplikasi tersebut.  
Passbook Digunakan Untuk Bayaran Secara Online
                                                                              Jangan lupa juga pada passbook,  ia seperti kad loyalti secara mobile dan boleh buat bayaran secara terus dari iphone 5 anda. Aplikasi ini boleh diperolehi menerusi iOS 6 dan peningkatan yang serasi iOS 5.        >>> Cukup serasi dengan kehendak dan impian untuk menukarkannya daripada Samsung Galaxy Y (young) kepada  yang lebih meringankan kerja secara online bersama rakan-rakan dengan cara menyertai contest Denaihati.
Bukan itu saja, ia dapat menjimatkan wang saya kerana segala application yang digunakan adalah percuma spt WhatApp, Viber dan sebagainya. Apa saja boleh download di Apple Store secara percuma.
EKSKLUSIF
                                                                                                                                                    
                                                       
      Apple Inc telah klasfikasikan iphone 5 sebagai telefon pintar yang paling nipis dan ringan tanpa menjejaskan prestasi pengkomputeran yang ditawarkan. iPhone 5 adalah 20% lebih ringan dan 18%  lebih  nipis berbanding iPhone 4S. Bahagian belakang iphone 5 diperbuat daripada bahan aluminium dan kaca iaitu bahan sama digunakan untuk Macbook. Keemasan bahagian tepi, dari atas ke bawah pula diperbuat daripada kaca seramik untuk model putih dan perak serta kaca berpigmen pada model hitam dan sabak. >>> Sangat senang dibawa kemana-mana lebih lagi ketika pergi bekerja dengan hanya memasukkan di dalam poket seluar. Boleh digunakan bila-bila masa diperlukan baik untuk membuat apa-apa aktiviti harian.
INOVASI 
 
       Appel Inc tidak menoleh ke belakang dengan memperkenalkan inovasi baru dalam pembikinan teknologi SIM dengan menggunakan kad SIM Nano yang bersaiz 44% lebih kecil berbanding mikro SIM pada iphone 5. Memecah tradisi port sambungan lamanya yang digunakan hampir sedekat lalu. Apple mengumunkan cara baru penyambungan digelar Lighting. Penyambungan 30-pin itu lebih kecil dan kompak dengan kemaskini  penerimaan isyarat.           >>> Ciri inovasi terbaru yang belum pernah saya gunakan, teruja juga bagaimana kad SIM Nano berfungsi dan isyaratnya terhadap penerimaan sesuatu data, maklumat atau mesej yang sampai. Ini memberi satu ciri yang baru dan menarik minat ramai untuk memiliki. 
KOMPAK  
         
Height: 4.87 inches (123.8 mm) Width: 2.31 inches (58.6 mm) Depth: 0.30 inch (7.6 mm) Weight: 3.95 ounces (112 grams)
                                      
    Walaupun saiznya agak kompak iaitu 123.8 x 58.6 x 7.6mm, namun baterinya dikatakan mampu bertahan 8 jam masa bercakap dan sehingga 10 jam masa main balik video. iphone 5 juga turut memperkenalkan cip baru A6 yang ditakrifkan sebagai pemprosesan yang memiliki kelajuan dua kali ganda berbanding iphone 4S. Ia memecut laju grafik insentif aplikasi dan permainan video dan game.   
                                                                                    >>> Setelah penat bekerja, sangat memberi banyak kelebihan untuk berehat seketika sambil bermain games, permainan video atau melayari sesuatu entri seperti Denaihati Android App On (Apple Apps) dalam iphone 5 ini dan banyak lagi yang ada cuma perlu menggunakannya dengan semaksimum mungkin.   
SNAP 
               
             #    8-megapixel iSight camera.              #    Panorama.              #    Video recording, HD (1080p) up to 30 frames per second with audio.              #    FaceTime HD camera with 1.2MP photos and HD video (720p)                     up to  30 frames per second.
             #    Autofocus              #    Tap to focus video or still images              #    Face detection in video or still images              #    LED flash              #    Improved video stabilization              #    Photo and video geotagging
                                                
       Apple Inc iaitu pengeluar untuk iphone 5 ia masih mengekalkan kamera iSight 8 mega piksel seperti pada versi yang terdahulu, namun ia menambah sedikit perisa dengan menawarkan fungsi panorama, rakaman video HD (1080) pada 30 bingkai sesaaat dengan audio, autofokus, LED Flash, foto, dan geotagging video serta kamera FaceTime HD dengan imej 1.2MP dan video HD (720p).    
                                                                    >>> Bahagian ini yang paling disukai ramai, memberi banyak kelebihan dan keistimewaan. Boleh membuat apa saja dikehendaki. Semua rakan boleh mengagak fungsi-fungsi canggih terkini di waktu ini, hanya sekadar satu klik dengan hujung jari saja semuanya boleh dilakukan. Yang bekerja seni foto atau menghiasi kek ising memerlukan foto-foto menarik untuk diolah dan dialbumkan untuk pelanggan membuat pilihan untuk menempahnya.
SKRIN
                 #    Retina display                  #    4-inch (diagonal) widescreen Multi-Touch display                  #    1136-by-640-pixel resolution at 326 ppi                  #    800:1 contrast ratio (typical)                  #    500 cd/m2 max brightness (typical)                  #    Fingerprint-resistant oleophobic coating on front                  #    Support for display of multiple languages and characters                        simultaneously
                                                                 Masih mengekalkan keselesaan kepada pengguna agar mudah melihat dan mengakses aplikasi untuk ditayangkan di skrin. Ia menggunakan saiz paparan lebih besar iaitu skrin retina 4 inci dengan teknologi sentuhan bersepadu. Namun begitu kelebaran tidak ditambah menyebabkan saiz keseluruhan masih kekal. Cuma perubahan paling ketara adalah daripada segi tinggi atau panjang telefon ini sehingga boleh menjadi bahan gurauan sesetengah orang. Resolusi skrin 1136 x 640 dengan 326ppi masih dikekalkan.           >>> Cukup selesa, sesuai, menarik, terpegum dengan ciri-ciri skrinnya ini, kepuasan tidak dapat digambarkan dengan kata-kata. Keinginan merasai sendiri membuak-buak dan berkocak di lubuk hati dan jiwa. Pasti fungsi ini tidak akan memenatkan mata memandangnya. Bersantai saja...cool......!!!. Kejelasan kualiti gambarnya amat memberi satu kualiti yang bermutu tinggi. Boleh merakam video dengan selesa tanpa banyak masalah.  
Orang Ramai Sedang Asyik Melihat iphone 5
                                                            
KETAHANAN                                                                                      
Tahan Cas Bateri 
                     
                                                                       Dilengkapi dengan 4G LTE, processor yang lebih pantas dan skrin yang lebih besar, bermakna memerlukan kuasa yang besar dari bateri. Jadi,  iPhone 5 baru  didatangkan dengan bateri yang lebih efisen, dimana bateri tersebut mempunyai jangka hayat dan prestasi yang beza dari model-model sebelumnya. 8 jam bercakap dengan rangkaian 3G, 8 jam dengan menggunakan 4G  LTE,  10 jam browsing WiFi, 40 jam mendengar muzik, 30 jam video dan 225 jam dalam keadaan stanby.        >>> Memberi kelebihan pada pengguna yang mahukan power tentang ketahanan bateri, cas yang ada pada bateri itu dapat digunakan semaksimumnya, tanpa perlu berfikir akan kehabisan bateri. Tidak perlu bersusah payah hendak mengecas bateri kerana walaupun lama digunakan masih ada lagi cas yang tinggal dan ada ruang untuk dicas semula.
 Tahan Hentakkan 
 
                                                     Drop Test                 
      Tahan dengan hentaman dan hentakan, boleh dikatakan memberi kelebihan pada iphone 5 untuk menarik minat pengguna seeluruh dunia. Ramai yang telah berebut hendak dapatkannya hingga rela beratur panjang. Dengan ketahanannya seperti diuji seperti video di atas (Drop Test), adalah gambaran sebenar di mana kedudukan iphone 5 ini jika dibandingkan dengan Samsung Galaxy SIII.
      >>> Tidak takut dibawa ke mana-mana. Letak di dalam poket seluar, di atas rak depan kereta, di dalam laci di rumah, di atas meja atau di mana-mana saja yang biasa kita letakkan. Andai kata ianya terjatuh, tidak menjejaskan kualitinya.  
                                           Tahan Kepanasan   
                                  Ujian Dalam Microwave Terhadap iphone 5                    Beginilah hebatnya iphone 5, dalam ujian kepanasan microwave dapat kita saksikan bagaimana ianya berlaku, kalau setakat kepanasan terhadap cahaya matahari atau kepanasan kesan penggunaan bateri yg lama tidak menjejaskan mana-mana kompenan dalaman iphone 5. kehebatannya tidak dapat ditandingi oleh mana-mana telefon yang seangkatan dengannya.            >>> Bagaimana dengan anda semua, pasti sesuatu yang lain daripada yang lain. Cukup memberi satu pengalaman baru dengan menyaksikan kehebatan iphone 5 dalam ujian kepanasan macrowave. Gambaran tentang gadget ini sentiasa diimpikan. Pasti ramai yang teruja terhadap gadget  ini.   PENTING                                                                 
iphone 5
Samsung Galaxy Y (Young)
                                                    
     ==>><<==                                                        
                      Demi untuk menyahut cabaran daripada rakan-rakan serta Denaihati saya dengan berbesar hati dan teruja ingin mencuba nasib untuk menyertai contest anjuran Denaihati. Mana tahu jika ada rezeki untuk saya pada kali ini, itupun jika Allah mengizinkanNya. Sebelum ini saya belum pernah memiliki, malahan tidak pernah mencuba atau memegang jauh sekali dapat membelinya. Kalau melihat hanya pada gambarnya saja yang ada di internet, laman web atau laman blog.
    Hanya yang mampu dimiliki adalah (Samsung Galaxy Y(Young),  itupun setelah mengumpul wang setiap bulan selama 1 tahun barulah dapat beli gadget itu.               >>> Di kesempatan ini saya amat berharap dapat miliki iphone 5 yang canggih ini, bagi mencapai hasrat di hati dengan impian sebuah hajat supaya menjadi satu realiti dalam " iphone 5 Gadget Impian ".
Hajat Di hati ingin Miliki iphone 5
                                 
    Hajat Di Hati Ingin Miliki  
                               
Hajat di hati ingin miliki,
Namun kewangan menjadi halangan,
Apa kata kita join contest Denaihati,
Mana tahu rezeki kali ini ada keuntungan.
Gadget impian pilihan ramai,
Menjadi rebutan antara rakan-rakan,
Kesempatan yang ada jangan dilepaskan lagi,
Belum tentu lain kali ada habuan sedemikian.
 
Segala kudrat sudah dicurah,
Semua ilmu sudah dikerah,
Banyaknya masa sudah diluah,
Tibanya pula segala tuah.
Impian di hati bukannya seorang,
Rakan-rakan lain begitu juga,
Kalau ditakdir sesiapapun pemenang,
Pastikan doa dan rezeki terbuka buat semua.      
Kalau sudah kail sejengkal,
Harus dipancing walaupun ramai,
Segala rintangan perlulah dirempuh dengan cekal,
Barulah segala keinginan ada jalan untuk dimenangi.  
    Ada tugasan baru perlu dilakukan untuk melayakkan penyertaan kita!!          
                                                Syarat-Syarat
 1. Peserta boleh mengubah suai kandungan entri penyertaan tetapi tidak boleh mengirim entri baru.
 2. Jadikan entri iPhone 5 anda sebagai Sticky Entry selama tugasan berjalan.
 3. Masukan ayat berikut di akhir entri penyertaan. “Contest iPhone 5 Gadget Impian anjuran Denaihati di taja oleh eQurban.com, StudioAksara.com, AbangEnsem.com, AriffShah.com, Eizil.com, Sweetkurma.com, Azri.my, Serverfreak.com dan Denai.my
 4. Penganjur boleh mengubah syarat bila-bila masa mengikut kesesuaian.
                                                            
                             Tugasan-Tugasan
 1. Tugasan Pertama : Cabaran G +1. Peserta perlu mengumpulkan sebanyak   mungkin klik G +1 untuk entri penyertaan anda.
 2. Tugasan Kedua : Cabaran SEO. Tempatkan blog anda antara top 10 di Google.com dengan keywords “iPhone 5 Gadget Impian“.
 3. Tugasan Ketiga : Undian Pembaca. Akan ada entri khas.
 4. Lima Top Blogger Malaysia akan menilai blog top 10 berdasarkan design, kandungan dan kesungguhan.
 
Tarikh Tutup Cabaran
      Semua tugasan akan ditutup tepat jam 11.59 pm, 24/12/12. dilanjutkan ke 31/12/2012.
                                                              
  Keputusan Terkini  Ketika Review Di Google.com
      Di ketika ni pada 31 hb Disember 2012 jam 3.00 am, kedudukan sensasi2020 berada di page 1 dan barisan ke-3 selepas akmaomar.com. Semoga ia terus kekal di situ sehingga tamatnya tugasan ini.
      Sebagai memenuhi syarat-syarat yang telah ditetapkan saya dengan sepenuh hati yang luhur lagi suci murni ingin sangat memohon pertolongan kepada rakan-rakan atau semua yang lawati entri ini untuk cuba mengklik Google+ 1 di entri ini yang terletak di akhir artikel ini. Tidak lupa juga komennya sekali.
CARA NAK KLIK G+1 AMAT MUDAH SEKALI 
1- Pergi ke blog mohamadfaiz.com atau azmanishak.com ,ke dua-duanya boleh, lakukanlah demi menyokong peserta, lebih-lebih lagi empunya blog ini.
2- Jika G+1 berwarna putih, itu bermakna belum di klik lagi, bila di klik ia akan bertukar menjadi merah.  
              Bukan itu saja, kita juga ada tugasan yang ke 3 perlu dilakukan. Ia memerlukan kita "VOTE" terhadap 3 peserta setiap hari. Semua peserta hanya dibolehkan "VOTE" 3 peserta lain satu kali dalam sehari. Setiap kali "VOTE" hanya 3 orang sahaja dan boleh diulang-ulang setiap hari sehingga tamatnya tugasan ini.
Mari ramai-ramai pakat  "VOTE saya, sebagai tanda sokongan anda.
Tugasan Ketiga
 • Peserta perlu menjemput rakan-rakan dan saudara mara yang dekat dan jauh untuk singgah blog Denaihati dan mengundi blog anda.
 • Pengundi boleh mengundi blog anda sehari sekali dan boleh diulang-ulang setiap hari sehingga tarikh akhir 24/12/12.
 • Pengundi boleh mengundi maksima 3 Blog pilihan setiap hari.
 • Pengundi MESTI menjadi ahli Denaihati Network kepada yang belum sila daftar/register di AHLI DENAIHATI NETWORK.
 • Tugas peserta adalah mengumpul undian terbanyak untuk blog anda.
Klik Button Di Bawah Untuk Mengundi undian blog pilihan anda iPhone 5 Blogger Paling Hebat Tarikh Tutup Cabaran Semua undian akan ditutup tepat jam 11.59 pm, 24/12/12, telah dilanjutkan ke 31/12/2012.  “Contest iPhone 5 Gadget Impian anjuran Denaihati di taja oleh eQurban.com, StudioAksara.com, AbangEnsem.com, AriffShah.com, Eizil.com, Sweetkurma.com, Azri.my, Serverfreak.com , Denai.my , Anarm.net dan Noehas.com.                              
Review Penaja-Penaja Contest Denaihati
eQurban.com                                                                  http://e-Qurban.com                                             
Produk Dan Pengkhidmatan Qurban Dan Akikah 
 
                                                                               EQURBAN RESOURCES SDN. BHD. (951131-U) 87A, Jalan 8/1, Seksyen 8 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor Darul Ehsan. Tel: 03-8926 3575 Fax: 03-8926 3593                         Laman Blog : http://www.e-Qurban.com                                Laman Facebook : http://www.facebook.com/pages/eQurban/112056125490736                        Twitter : @eQurban
Selamat datang ke eQurban.com. Sertai kami untuk ibadah qurban dan 
 aqiqah di Kemboja. Anda boleh tempah qurban dan aqiqah anda secara online bersama kami.
Studioaksara.com
                                                                      
http://studioaksara.com
                                                                        Idea Penulisan Blog
Firdaus Latib Laman Blog :  www.studioaksara.com Laman Facebook : www.facebook.com/StudioAksara Twitter : @FirdausLatib

 

 

 Siapa Firdaus Latib?

    Firdaus Latib adalah pemilik blog StudioAksara.com. Obsesi beliau terhadap bidang blogging khususnya telah membantu ramai blogger di Malaysia, untuk membawa blog mereka ke tahap yang luar biasa. Firdaus Latib bukan jutawan blogger.           Beliau adalah blogger yang bertanggungjawab menerbitkan tip dan teknik blogging yang dapat membantu para pembaca.  
                                                      
        Ebook beliau  "eBook '37 Teknik Luar Biasa Hapuskan Masalah Kekeringan Idea" mendapat permintaan yang tinggi daripada para blogger.
Visi Studio Aksara Menyediakan medium terbaik mengenai blogging, SEO dan sosial media. Supaya golongan pembaca memperoleh informasi dan motivasi untuk membina blog sendiri yang berkualiti. Misi Studio Aksara
 1. Menerbitkan 1 artikel tentang blogging, SEO dan sosial media setiap minggu secara konsisten.
 2. Menerbitkan 1 blook setiap dua bulan.
 3. Melakukan promosi untuk membina jenama dan meningkatkan jumlah pembaca blog sebanyak 10% setiap bulan.
 4.  
abangensem.com   
http://abangensem.com
 Tips And Thoughts 
               Laman Blog : http://abangensem.com
               Laman Facebook : http://www.facebook.com/pages/abangensemcom/125191547536497
             Twitter : @abangensem98
 
        
      Berasal dari Teluk Intan, Perak, mula berblogging semenjak akhir tahun 2009. Setelah 2 tahun beliau berblogging,  beliau mula menghasil ebook dan siri seminar hartanah sebagai sumber pendapatan. ebook beliau mendapat permintaan yang tinggi daripada customer untuk mencari dan membongkar segala rahsia yang hanya ada pada ebook hasilan beliau.
                                 Beli kesemua 5 ebook di atas pada harga RM100 sahaja!  
ariffshah.com
http://ariffshah.com
                                       Just Another Blog                                                                                                                                                                                                                                            Laman Blog : ariffshah.com Laman Facebook : www.facebook.com/ariffshah Twitter : @ariffshah Hubungi beliau melalui emel di admin [at] ariffshah.com.
           
        Ariffshah seorang blogger yang pakar dalam SEO. Beliau menulis tentang sesuatu yang penting iaitu menghasilkan produk, pengalaman, isu-isu semasa, idea-idea atau pun aduan. Beliau  percaya bahawa apa-apa artikel/entri beliau adalah untuk memberi maklumat kepada orang ramai untuk dibaca. Beliau juga percaya bahawa blogger profesional boleh mewujudkan kandungan yang menarik dan peniagaan yang baik dengan memberi kualiti terhadap produk / syarikat.
                                              Beliau juga banyak menghasilkan ebook sebagai panduan terhadap blogger, 2 ebook yang menjadi permintaan ramai adalah "Panduan Menulis Blog – 12 Tip Untuk Menjadi Blogger Berjaya" dan "SEO Untuk Semua".
Pencapaian beliau sebagai seorang penulis blog
 • Finalist for Blogging Competition by FamousBloggers.net 2009
 • Second place for Blogging Competition by FamousBloggers.net 2010
 • Successful blogger of Maxis10 Samsung Galaxy S programme 2010
 • Published author at Wptuts+ (since 2011)
 • Guest blogger at Denaihati.com (since 2011)
 • Winner Upcoming Blogger of the Year Award in conjunction with Malaysia Social Media Week 2012
 • .. and last but not least, was featured a bit here and there in the local dailies (Oriental Daily, Berita Harian, NST & Kosmo)
eizil.com
http://www.eizil.com
Rencah Kehidupan Seharian.
                                                                             
Penulis      Laman Blog : eizil.com      Laman Facebook : www.facebook/EizilNetwork      Twitter : @eizil      Mohd Hadihaizil atau dikenali sebagai Eizil merupakan seorang pengaturcara laman web, beliau mula berkecimpung dalam bidang ini sejak tahun 2004, gemar dalam perkara berkaitan isu keselamatan dan pembangunan WordPress selain menulis di blog ini. Baca butiran lanjut di ruangan Kenali Eizil sweetkurma.com
http://sweetkurma.com
Berkongsi Itu Indah
           Laman Blog : sweetkurma.com      Laman Facebook : www.facebook.com/kedai kak siti      Twitter : @sweetkurma
          Mula terjebak dengan dunia internet ni sekitar awal 2004, ini pun sebab terlibat dgn biznes jual produk menggunakan konsep “binary”, masa itulah mula membuka akaun email yahoo. Mula belajar buat blog ni sekitar 2006 dan mengendalikan bizness di "Kedai Kak Siti". Kedai menjual pelbagai kain tudung.                                                       
         Little Scarf Collections (LSC) nama company, dah 3 tahun menjalankan perniagaan tudung mudah pakai, membuat dan membekal kepada butik2, individu dan juga seragam…tapi yang paling banyak kami bekal adalah kepada butik dan individu, kami menjual secara borong dan juga runcit…bengkel tempat menjahit di jalan Gombak, manakala stok di rumah, kedai alam maya pulak FanPAGE “kedai kak siti”…jangan lupa LIKE yer heeee…          Kedai kak CT beroperasi Isnin – Sabtu (10.30 pagi – 6.30 petang) Ahad dan cuti umum tutup, ada pekerja yang menjaga, kak CT pun selalu ada untuk memantau aktiviti dijalankan.  azri.my
http://www.azri.my
Perkongsian Gaya Hipster
                             
Author      Laman Blog : http://www.azri.my      Laman Facebook : www.facebook.com/azrijohan.com      Twitter : @azrijohann          AZRI JOHAN mula berblog pada 2/2/2011, sebagai medium untuk berkongsi pelbagai maklumat dengan pengguna internet yang lain. Mula menggunakan domain azri.my pada 1 Jan 2012. Banyak entri beliau bersangkutan dengan seni SEO.                                    serverfreak :
http://www.web-hosting.net.my
Premium Hosting Solution
                            Serverfreak Technologies Sdn Bhd.  12A, Jalan Teluk pulai KS/1, 41100, Klang, Selangor DarulEhsan.

Company Overview

Services

Serverfreak Hosting Solutions facilitates small business development on the web through it's secure featured pack shared web hosting service. We aim to make it simple and affordable for you to get your business websites online as quickly and easily as possible. Through our own experience, we understand that speed to market is vital, we are committed to helping you through every step of launching your web presence.

Value

Serverfreak Hosting Solutions provides quality on a budget. We combine the latest technology with our expertise to provide you feature packed web hosting services with the service and support to ensure the smooth running of your web site.

Servers

Our web servers are located in a first class data centers with multiple backbone providers. The data centers have been engineered to avoid any single point of failure in connectivity, power, heating, ventilation and air conditioning. denai.my                                                                            
https://www.facebook.com/denaimy
Catatan Kembara Dunia
          Sebuah laman sosial Facebook yang menjalankan aktiviti memgembara ke luar negara untuk berkhidmat untuk orang ramai yang memerlukan.
        Segala aktiviti perjalanan dalam sebuah pengembaraan merentasi benua. Semua aktiviti mereka akan dirakam dan dimasukan ke dalam laman Facebook ini untuk tatapan kepada semua pelawat yang sentiasa mengikuti perkembangan "Catatan Kembara Dunia".   
noehas.com  
http://www.noehas.com
Rawatan & Kesihatan
Bagi yang hendak membuat rawatan di  Pusat Rawatan Al Muhtadin boleh hubungi 0137939005 atau 0132075677.  
    Laman Blog : http://noehas.com      Laman Facebook : http://www.facebook.com/noehas77      Twitter : @noehas
Noehas Intro Montage Updated
       Noehas telah melangkah ke satu lagi tapak dalam usaha mengembangkan Aqidah Islamiyyah apabila telah mengasaskan Pusat Rawatan Al Muhtadin dan telah merasmikannya  di  Muar pada tarikh 12/12/2012.

Biodata :

Nama : Noehas Arradhi
Lahir di Ipoh Perak pada 1977.
Membesar di kampung mak di Muar sejak 1980.
Dewasa di Karachi sepanjang 1991-2000 sambil menghafaz Al-Quran dan belajar2 menadah kitab.
Membuka pusat pengajian Al-Quran di kampung sendiri sejak 2002 hingga kini.
Mengajar di kampung sendiri sejak tahun 2000 hingga kini, dan niatnya berdakwah ke seluruh alam.
Berumahtangga dengan orang Muar mulai 2002. Kini (2012) ditemani 3 orang hero.
Melanjutkan pengajian di bumi nabawi 2002 – 2006.
Mengambil sanad al-Quran di bumi Nabi Musa pada 2010. 
( Sanad yang diambil di Karachi hilang ke mana ntah ).
Mendalami fiqh Asy-Syafiie di Yaman pada 2011.
Menjalankan aktiviti dakwah, mengajar di masjid dan surau, berniaga di www.pembekalazim.com, mengurus ibadat korban di Kemboja dan Muar, membawa jemaah umrah beberapa kali pada setiap tahun dan lain-lain lagi aktiviti yang bermanfaat untuk umat.
Kini 2012 sedang menulis untuk MA di UKM tapi rasa macam tak minat nak habiskan sebab sibuk dgn tugasan harian yang lebih penting.
anarm.net
http://anarm.net 
Kongsi Pendapat Dan Info 
     Laman Blog : http://anarm.net      Laman Facebook : http://www.facebook/anarm      Twitter : @anarmnet  

Tentang Penulis:

Nama Penuh : Khairul Anam Nama Panggilan : Anam @ Khairul @ Nam Umur : 27 tahun T/Lahir : 13 Mei 1985 (Isnin) – Hospital USM, Kubang Kerian, Kelantan Jantina : Lelaki Status : Berkahwin (dengan blogger Sagitaurus.com) Hobi : Berangan, dengar lagu, blogging, buat design, twitter dan Facebook, edit theme WordPress, explore benda baru, tengok movie/anime

Pengenalan Anarm.Net:

Anarm.Net sertai arena blogging sejak tahun 2008. Ketika itu aktiviti blogging bermula dengan menggunakan platform Blogspot. Beberapa minggu kemudian, penulis mengenali WordPress Self-Hosted dari blog JustKhai.com. Bermula dari situ, sedikit demi sedikit penulis belajar tentang WordPress, Webhosting, tips-tips blogging dan selok belok dalam dunia blogging, serta mengasah balik ilmu asas pembangunan laman web yang pernah penulis belajar sewaktu di kolej dahulu.
Artikel asal - http://anarm.net/blog/about#ixzz2G4Kq6IwG Under Creative Commons License: Attribution No Derivatives Follow us: @anarmnet on Twitter
P/S - Terima kasih kepada semua penaja
 yang sudi menaja contest iphone 5 gadget impian ini.
 
               Kesudian anda semua saya ucapkan berbanyak terima kasih. Semoga Allah Taala yang dapat membalasnya.    
Cukup dahulu untuk kali ini, bersua lagi di lain contest Denaihati, jika Denaihati buat lagi di masa akan datang. Semoga rakan semua dapat mencapai juga hajat di hati untuk memiliki gadget impian iphone 5 ini. Sekian, terima kasih.... Wassalam..........bye...bye...!!!!
Kongsikan Artikel Ini :
+
Sebelumnya
« Post Sebelumnya
Seterusnya
Post Seterusnya »
0 Komentar untuk "iphone 5 Gadget Impian"

Jom blogwalking dan komen anda di sini. Kerjasama anda saya ucapkan jutaan terima kasih.

Saya balas kunjungan anda nanti.

Sekian......

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2015 sensasi2020 - All Rights Reserved
|Template ByKunci Dunia | Design By sensasi2020
Back To Top