Kelebihan Sertai Contest SEO Malaysia Best Blog 2015

Pasti ada sebab kenapa ramai yang menyertai contest Malaysia Best Blog 2015? Apakah Kelebihan Sertai Malaysia Best Blog 2015? Jom mari baca sampai habis.


                             
Malaysia \Best Blog 2015Ada pelbagai kelebihan sebenarnya, nak tahu. Jom mari baca sampai habis. Saya akan berikan sebanyak mungkin kelebihan untuk anda fahami.


Kelebihan Sertai Malaysia Best Blog 2015


 • Dapat belajar asas SEO. Teknik, tip, cara terbaik untuk menguasai SEO, lebih lagi yang terkini.
 • Dapat mengenali peserta lain dengan cara mengunjungi blog peserta lain. Kalau dalam istilah blog dipanggil "Blogwalking".
 • Dapat rapat hubungan salatulrahim antara blogger dan terjalin ukhwah sesama peserta contest SEO.Dapat mengetahui kelemahan blog kita dan perbaiki di mana? Cuba buat pengubahsuaian di mana kelemahan itu. Contohnya cara buat tajuk keyword yang betul, keyword di foto, heading (meta tag), discription utk bina ayat power SEO, content terbaik dari segi penulisan dan sebagainya.
 • Dapat memberi backlink antara semua peserta. Membina backlink berkualiti, yakni backlink yang membuat blog kita diiktiraf sebagai mempunyai nilai point terhadap pagerank. Kita juga dapat backlink daripada blog penganjur.
 • Dapat menggunakan pelbagaicara supaya entri/blog kita iaitu dengan pingkan ke forum, kongsi di Twitter, Facebook, LinkedIn, Google + dan sebagainya.
 • Dapat trafik yang tinggi daripada biasa, ini membuat blog kita semakin dikenali. Ia juga dipanggil pageview. Blogging bukan untuk SEO sahaja. Ia lebih daripada itu.
 • Dapat komen di blog kita lebih luar biasa daripada blogger lain yang berkunjung ke blog kita.
 • Dapat bersaing secara sihat, kita juga digalakkan berkongsi dan bertanya pendapat daripada blogger/ blog rakan-rakan lain.
 • Dapat hadiah lumayan. Kalau ada rezeki boleh dapat RM1500 untuk top 1. Macam saya pernah dapat 2 biji iPhone 5S sebelum ini. Hadiah wang tunai pun ada.
 • Dapat mengaktifkan blog kita dan ini membuat blog kita hidup di mata Google.
 • Dapat pelajari skil dan teknik penulisan yang baik dan bagus. Kita boleh lihat bagaimana peserta lain bina ayat di setiap perenggang dan di mana mereka letak ayat keyword mereka.
 • Dapat penilaian daripada peserta lain. Contoh mudah dengan komen mereka terhadap artikel yang kita hasilkan.


Rasanya dah banyak kesimpulan dan huraian terhadap Kelebihan Sertai Malaysia Best Blog 2015. Semoga sedikit sebanyak memberi manfaat kepada saya dan juga pembaca atau pengunjung yang bertandang ke blog ini.

Jutaan terima kasih buat semua rakan-rakan saya. Tidak kira anda dah lama mengenali saya atau pun masih baru ataupun tidak kenal langsung.

Semoga anda semua berjaya, kalau bukan contest SEO ini, ada lagi contest lain yang menanti anda. Semoga berjaya di Contest SEO Malaysia Best Blog 2015. Insya Allah......
Kongsikan Artikel Ini :
+
Sebelumnya
« Post Sebelumnya
Seterusnya
Post Seterusnya »
3 Komentar untuk "Kelebihan Sertai Contest SEO Malaysia Best Blog 2015"

Oooo... begitu baru taw... ekin pun baru berjinak2 dengan contest SEO ni..masih tengah belajar... join gak malaysia best blog 2015 tu....

Yup Cik Ash.... semakin banyak kita belajar, semakin pandailah kita berkaitan SEAo ini. Moga blog Cik Ash semakin dikenali ramai.

Patut makin power, dah tukar SEO Thesis Skin, rajin pula buat inbound link. Memang terbaik. Teruskan usaha untuk contest SEO Malaysia Best Blog 2015 ni :)

Jom blogwalking dan komen anda di sini. Kerjasama anda saya ucapkan jutaan terima kasih.

Saya balas kunjungan anda nanti.

Sekian......

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2015 sensasi2020 - All Rights Reserved
|Template ByKunci Dunia | Design By sensasi2020
Back To Top