sensasi2020

Segmen Jom Tambah Follower Blog 2016 | sensasi2020 Segmen Jom Tambah Follower Blog 2016 - sensasi2020

Segmen Jom Tambah Follower Blog 2016

Segmen Jom Tambah Follower Blog 2016 | Segmen ini anjuran blog Hasrul Hassan, seorang blogger yang hebat dan dikenali ramai oleh blogger yang ada di Malaysia. Selamat tahun baru 2016 buat semua pembaca setia blog saya. Marilah kita banyakan follower blog masing-masing.


Segmen Jom Tambah Follower Blog 2016
Segmen Jom Tambah Follower Blog 2016



Segmen Jom Tambah Follower Blog 2016

Selamat tahun baru 2016, semoga tahun ini lebih baik daripada tahun lepas. Sempena dengan tahun baru 2016, apa kata kita tambahkan follower blog masing-masing. Bolehlah kita pakat tambah follwer sekarang juga agar ukhwah antara blogger dapat dipereratkan lagi. Inilah segmen yang terbaik untuk sama-sama kita tambah follower dan sambil itu dapat kenal-mengenali diantara kita satu sama lain. Insha Allah...... Itu pasallah kita disuruh menulis satu artikel berkaitan "Segmen Jom Tambah Follower Blog 2016".  

Bermulanya Hidup Seorang Blogger

Blog ini dah wujud semenjak tahun 2011 lagi. Entri pertama yang dihasilkan adalah "Pengenalan Diri". Ia berkaitan biodata diri, boleh baca jika mahu tahu asal-usul saya, berasal dari mana dan sekarang tinggal di mana?

Biasalah mula-mula jadi penulis blog, semuanya masih baru, banyak benda yang kita tidak tahu pasal blog. Apa yang tahu pakai hentam saja. Mula-mula tu kenalah cari di internet kerana segala maklumat hanya di hujung jari anda. Sudah pasti platform blogspot yang free menjadi pilihan. 

Mana ada duit nak bina blog yang canggih-canggih, hanya untuk tulis sebuah artikel, lagi pun ia masih baru, segalanya blur-blur je. Di situlah bermulanya kisah hidup sebagai seorang penulis blog hinggalah sekarang.

Kenangan Pahit Manis Penulis Blog

Setiap orang ada pengalaman dan pahit manis sebagai seorang penulis blog (blogger). Kalau nak diceritakan sepanjang 4 tahun menjadi blogger, rasa 7 hari 7 malam tidak habis. Kalau nak cerita kenangan pahit, rasanya tidak ada yang pahit pun. Kalau nak cerita pasal kenangan manis, sudah pasti kejayaan kita semasa menjadi blogger. Setakat entri ini ditulis, sudag 700 entri yang dihasilkan, sikit saja jika dibandingkan dengan blog orang lain.

Ada yang dapat jana pendapatan yang tinggi, ada yang sedikit sahaja dan ada pula tak dapat apa-apa semasa menjadi penulis blog. Kenangan manis saya sudah pastinya berjaya dapat 2 iPhone 5s dalam 2 contest yang saya sertai. Boleh baca entri ini "Kejayaan Besar Menang iPhone 5S" dan "Menang iPhone 5S Kali Kedua". Bolehlah baca sebagai menambah pengentahuan anda dan bagaimana nak menang sesuatu contest yang disertai.

Blog saya sekarang ini ada banyak tetapi saya lebih kepada blog sensasi2020.com dan topseofriendly. Bolehlah klik link tersebut untuk membaca, ada tip SEO, teknik SEO, rahsia SEO dan bolehlah belajar bagaimana nak bagi blog anda power SEO.

Jom Tambah Follower Blog

Di awal tahun baru 2016 ini, apa kata kita tambah follower di blog masing-masing. Jumlah follower saya tak banyak pun. Inilah masanya untuk tambah follower, itu pun anda sudi. Semoga segmen ini akan bertambah lagi follower di blog saya. Bolehlah isi emel anda untuk dapat dapatkan entri terkini di blog saya dan jangan pula FOLLOWER Google + di blog sensasi2020.com ini. Boleh lihat di sidebar sebelah kanan.

Saya puji dengan Tuan Hasrul Hassan yang sentiasa memberi ruang dan peluang untuk menghangatkan suasana blogger dengan menambah follower sesama blogger bukan untuk dirinya tetapi untuk rakan-rakan lain juga. Terima kasih Tuan Hasrul Hassan.

Kesimpulannya

Semoga selepas ini, makin ramai yang blogwalking di blog ini dan juga di blog anda. Sama-sama kita terjah blog rakan-rakan blogger ye. Bila dah lawati blog ini, jangan lupa buat komen supaya senang untuk saya membalas komen anda nanti. Insha Allah....

Saya dialkan agar blog anda juga bertambah followernya dan makin ramai pelawat, makin, banyak pageview dan semakin dikenali serta bertambah trafik blog anda nanti.

Sekian, terima kasih dia tas kunjungan anda dan membaca artikel ini. Semoga anda dipanjangkan usia, dimurahkan rezeki dan diberkati oleh Allah Taala di dunia dan juga akhirat. Insha Allah......

Jangan lupa kongsikan artikel ini "Segmen Jom Tambah Follower Blog 2016" untuk rakan-rakan anda "

Wassalam!

18 Komentar untuk "Segmen Jom Tambah Follower Blog 2016"

selamat bersegmen kita

Mari kita pakat join segmen tambah follower di blog masing-masing.

Tanpa Nama
delete

berjaya gan

Banyak juga blog Tuan yea. Banyak boleh belajar dari Tuan Kamil. Saya ada buat segmen kecil-kecilan juga. Ada masa boleh join. Terima kasih.

insyaAllah nak masuk blog baru sekali

salam. datang singgah sini :)

tuan mempunyai semangat yang hebat dalam dunia blogging..saya agak kebelakang sedikit kerana sekarang memfokus kepada aktivitas hipnosis dan ilmu motivasi..

makin rame kalo begini ceritanya, ayo siapa yang jadi juara tambah follower blognya :)

inysaAllah makin ramai org join

saya pun banyak belajar dr tuan kamil

saya tak berapa kerat agaknya huhu

Dipersilakan Puan Raihanah Ahmad, boleh masuk atau join dengan blog baru supaya ada yang kenal nanti blog yang baru tu.

salam kenal gan dari indonesia :)

Saya doakan semoga blog ini makin ramai pengunjungnya dan makin banyak followernya, aamiin..
Salam kenal dari saya gan :D

Terima kasih atas artikelnya yang sangat bagus..

Jom blogwalking dan komen anda di sini. Kerjasama anda saya ucapkan jutaan terima kasih.

Saya balas kunjungan anda nanti.

Sekian......

Back To Top