Senarai Contest, Contest SEO Dan Keputusannya. Semenjak akhir-akhir ini banyak contest yang telah dianjurkan oleh blogger-blogger di Malaysia. Nampaknya penganjuran contest, contest SEO, giveaway, segmen menjadi semakin popular dan mendapat tempat di hati blogger.
SEO, Contest SEO, Senarai Contest, Senarai Pemenang, Keputusannya
Senarai Contest, Contest SEO dan Keputusannya


Senarai Contest, Contest SEO Dan Keputusannya


Sudah sedia maklum, semakin ramai yang telah menganjurkan contest, contest SEO, segmen dan giveaway. Pasti ada sebab kenapa ramai yang menganjurkannya. Bila seseorang blogger menganjurkan sesuatu contest, pasti ada sesuatu yang istimewa dan kelebihannya. Diantara kelebihannya adalah:

 • Dapat menberi trafik yang tinggi/banyak ke blog mereka (penganjur).
 • Dapat backlink yang banyak tehadap blog mereka dan penaja.
 • Dapat merapatkan mengenali blogger lain terutama peserta yang menyertai contest tersebut.
 • Dapat memperkenalkan atau penjenamaan sesebuah blog penganjur dan peserta.
 • Dapat merapatkan hubungan/network dan ukhwah antara blogger.
 • Menjadikan blog kita dikenali oleh Googe dan mesra SEO.
 • Dapat hadiah yang lumayan. jika menang seseuatu contest yang disertai.
 • Dapat buffered earning/jana income tidak disangka-sangka melalui iklan yang di pasang di blog.
 • Dan banyak lagi kelebihannya yang kita tidak ketahui.


Senarai Contest Yang Telah Menjadi Perhatian Dan Minat Blogger • iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger

Cabaran Pertama:

- Buat entri menggunakan keyword "iPhone 5s gadget impian setiap blogger".

Cabaran Kedua:

- Top 70 Komen terbanyak. Alhamdulillah dapat Top 1. Boleh lihat keputusan Senarai Top 100 Penulis Komen Terbanyak. 

Cabaran Ketiga:

- Ini merupakan cabaran /tugasan yang paling penting untuk melayakkan diri dan berjaya Senarai Pemenang iPhone 5s. Apa yang diperlukan buat artikel berkaitan "Blogger Buat Duit Online". Alhamdulillah 5 blog bertuah yang dapat miliki cabaran iphone 5s anjuran denaihati ini. Blog-blog yang berjaya ialah sensasi2020.com, bloggerlelaki.com, nikkhazami.blogspot.com, hpmurah2u.com, jmr23.com

Cabaran Komen Terbanyak dan ada lagi hadiah sampingan. Tahniah buat semua peserta yang berjaya.

 • Buat Duit Di ilancee.com

- Saya berpeluang menyertai contest SEO ini dengan menggunakan keyword "Buat Duit Di ilancee.com" . seramai lebih kurang 51 peserta yang mengambil bahagian. Alhamdulillah dapat saguhati, berupa wang tunai RM10. Senarai yang berjaya tempat pertama adalah hasrulhassan.com, ziefauzi.com dan malaysiatercinta.com. Tahniah buat semua yang berjaya.... Jangan lupa ada lagi contest anjuran ahmadfaiz.com. selepas ini.


 • Contest SEO-Malaysia Best Blog 2015

-  Contest SEO ini adalah anjuran ohduit.com. Ia masih lagi berlangsung. Peluang nak menang untuk peserta terbuka luas. Ada masa lagi nak menyertainya. Contest SEO ini menggunakan katakunci "Malaysia Best Blog 2015". Siapa yang belum join bolehlah cepat-cepat sertainya. hadiah yang ditawarkan cukup menarik. Untuk tempat pertama saja RM1500. Hebat dan menarik sekali untuk menyertainya. Keputusannya dijangka diumumkan pada 1 April 2015. Semoga berjaya buat semua peserta.


 • Contest SEO-Jom Aktifkan Mykad

-  Contest SEO ini lain sedikit daripada contest-contes yang biasa kita lihat dan sertai. Ia juga masih lagi berlangsung. Sesiapa pun blogger Malaysia boleh menyertainya. 

Tugasan dan syaratnya yang diperlukann cukup mudah hanyalah menggunakan katakunci "Jom Aktifkan Mykad". Contest ini adalah untuk mengalakkan rakyat Malaysia aktifkan mykad untuk jadikan kad pengenalan sebagai kad diskaun dan boleh dibeli di mana-mana kedai yang terpilih yang telah menyertai marcant sempena dengan program "Mykad Smart Shopper". Contest ini anjuran blog Coretan Anuar. Jika mahu join Contest SEO-Jom Aktifkan Mykad, dipersilakan. Ia masih lagi berlangsung. Semoga berjaya.... Sehingga ke hari ini sudah 61 penyertaan yang beradu kedudukan di tangga teratas. Anda pula bila lagi?


 • Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan

- Contest ini sudah berakhir. Ramai juga yang menyertai contest ini. Contest ini ada dua kategori. Kategori pertama adalah contest SEO dan kategori kedua adalah mendapat jumlah share, like terbanyak. Contest SEO ini menggunakan keyword "Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan".

Sepanjang menyertai contest anjuran blog akmaomar.com belum pernah berjaya. Saya tidak tahu kenapa, tetapi itulah adat pertandingan. Tidak semua contest yang kita sertai berjaya, ada kalanya kita gagal. Saya ucapakan tahniah kepada yang telah berjaya. Kamu semua memang hebat. Nak tahu pemenang boleh cari sendiri, boleh kunjungi blog akmaomar.com.


 • Contest Petua Dan Herba Kongsibersamanora

-  Contest ini baru saja berlangsung. Hadiah yang ditawarkan cukup menarik juga. Ada banyak hadiah disediakan oleh penganjur blog KongsiBersamaNora. Contest ini menggunakan keyword "Contest Petua Dan Herba Kongsibersamanora"

Jom kita sertai contest SEO ini ramai-ramai. Jangan bimbang ada dua kategori yang dipertandingkan. Pelauang nak menang memang ada. Belum cuba belum tahu, jika tak sertai sudah pasti tidak dapat menang punye. Semoga berjaya buat semua peserta. Buat yang terbaik....


Hanya ini sahaja "Senarai Contest, Contest SEO Dan Keputusannya". Kalau nak disenaraikan memang banyak lagi contest yang tidak disenaraikan. Jika ada contest lain yang bagus-bagus, bolehlah kongsi di ruangan komen. Wassalam......